Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Inga28 @ 2007 03 17, 17:38)
sveikute, pamaciau kad cia rasineji, nutariau paklaust kodel pas mus klaipedietes neuzeini i foruma? smile.gif

nespeju sekti jusu plepaliuku blush2.gif uzeinu, pabunu, kol nauja tema sukuriat ir vel pasimetu ax.gif
Siandien jau zadejau uzsukt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 17, 19:43)
nespeju sekti jusu plepaliuku  blush2.gif  uzeinu, pabunu, kol nauja tema sukuriat ir vel pasimetu  ax.gif
Siandien jau zadejau uzsukt smile.gif

ryskiai ishsisukineji mirksiukas.gif
mes ir meetuku paorganizuojam, tai jau paneles nematyti niekada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 17, 17:30)
Sveikos mergytes smile.gif

Prisipazinsiu, temos neskaiciau nuo pradziu  blush2.gif

Turiu katina namie, tai pasidariau ir as ta tyrima, rezultatus man pasake tokius:

antikuniai pries imuno glob. M 0,34
antikuniai pries imuno glob. G 1,43

Kalbejau matyt telefonu su kokia sesele ar registraturoje sedincia mergicka, kuri pati nelabai suprato ka sako  doh.gif  Pas gydytoja eisiu tik balandzio pradzioje, gal jus zinote kokie tai rezultatai?  g.gif

Siaip esa sake, kad nesergu. Bet ar imuniteta turiu, ar galiu susirkti dar?  g.gif

Tyrimus pasidaryk "dinamikoje" t.y. po menesio AIDS centre (geriausiai kad darytu ta pati laboratorija, nekila klausimu del metodiku paklaidos), matysi ar dideja tie imunoglobulinai. Jeigu dideja IgM klase (sviezias) - tada rodoma infekcijos progresas, Jeigu IgG klase - rodoma jau praesusia infekcija (nera reikalo nerimauti!). Tuomet, kai eisite pas infekcionista, turesite 2 ar 3 padarytus tyrimus - gausi konsultacija iskarto. Nes... jeigu turesite tik viena, ji kartos ligonineje, reikes dar syki eiti ar skambinti atsakimo. uztruks dar savaite - kita. Infektologai konsultuoja ir Grybo gatveje, tik reikia gal siuntimo is jusu terapeuto ar infektologo poliklinikoje. Kiek girdejau Antakalnio pol-kos infektologe "grybauja" siuo klausimu ir labai prigasdina ne tik moteriskes, bet ir vyrus "pagydo" doctor.gif stupid.gif Patariu perdaug nerymauti, nes statistiskai tyrimu teigiamu daug, bet rimtu susirgimu mazai. tikekiems, kad mes i ta skaiciu neieisime! sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(irina @ 2007 03 17, 18:47)
Tyrimus pasidaryk "dinamikoje" t.y. po menesio AIDS centre (geriausiai kad darytu ta pati laboratorija, nekila klausimu del metodiku paklaidos), matysi ar dideja tie imunoglobulinai. Jeigu dideja IgM klase (sviezias) - tada rodoma infekcijos progresas, Jeigu IgG klase - rodoma jau praesusia infekcija (nera reikalo nerimauti!). Tuomet, kai eisite pas infekcionista, turesite 2 ar 3 padarytus tyrimus - gausi konsultacija iskarto.

Jetus, tai sakot kad dar darytis karta, ir ne viena? g.gif O kam tiek daug 4u.gif Ir siaip tas tyrimas nera privalomas, savo noru padariau....
O tai ka man rodo dabar tie skaiciai g.gif
As Klaipedoje, ne Vilniuje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 17, 21:10)
Jetus, tai sakot kad dar darytis karta, ir ne viena?  g.gif  O kam tiek daug  4u.gif  Ir siaip tas tyrimas nera privalomas, savo noru padariau....
O tai ka man rodo dabar tie skaiciai  g.gif
As Klaipedoje, ne Vilniuje  blush2.gif

Pamaciau Klaipediete, tai noriu paklaust, kur darei Toksoplazmozes tyrima? 4u.gif ar Biomedicinos centre? jei taip, tai po kiek laiko atsakymai buvo?
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 03 17, 19:14)
Pamaciau Klaipediete, tai noriu paklaust, kur darei Toksoplazmozes tyrima?  4u.gif ar Biomedicinos centre? jei taip, tai po kiek laiko atsakymai buvo?

Nefridoje krauja daviau, o kur siunte tirti nezinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2007 03 17, 20:14)
Pamaciau Klaipediete, tai noriu paklaust, kur darei Toksoplazmozes tyrima?  4u.gif ar Biomedicinos centre? jei taip, tai po kiek laiko atsakymai buvo?

As tai dariausi Endemik tyrimus, atsakymas buvo tik po 5 dienu unsure.gif Suzinojau kad esu turejusi kontakta su toksoplazmoze ax.gif bet tada galejau drasiai buciuotis vel su katinu biggrin.gif nes nebebuvo gresmes apsikresti biggrin.gif
Atsakyti
p man va matai ta ciose per telefona pati nesuprato ka sako, tai ir laukiu kol eisiu pas gine savo 4u.gif

tureciau but persirgus jau pagal teorija, nes nuo pat mazens su katinais draugauju smile.gif g.gif Nors kas cia zino 4u.gif
Atsakyti
Oi, aš irgi esuturėjusi tokį džiaugsmą. Gerai, kad iki nėštumo apie tai sužinojau ir laiku išsigydžiau. Svarbu, kad laiku pastebėjom su akių gydytoja. Nes labai nedaug trūko, kad apakčiau kaire akimi. Pasirodo šis brūdas (kažkuri taip išsireiškė) ėda audinius. Dabar kaire akimi kai žiūriu, tai yra tokia juosta kurioje nėra vaizdo. Užmerkiu akį, lyg ir viską matau, bet yra tarpas pilkos juostos. nemoku raštu paaiškinti ax.gif Svarbiausia, kad iššsigydžiau ir laiku. Tuo pačiu ir vaikučius turiu sveikus, nes galėjo būti visko.
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 18, 00:08)
p man va matai ta ciose per telefona pati nesuprato ka sako, tai ir laukiu kol eisiu pas gine savo  4u.gif 

tureciau but persirgus jau pagal teorija, nes nuo pat mazens su katinais draugauju smile.gif  g.gif  Nors kas cia zino  4u.gif

Aš taip pat su katinais draugauju jau seniai i(r kai laukiausi pirmos dukters lauke gyvenanti katė puikiausiai draugavo su manim ir kambary ir net nežinojom apie ta bakterija ir nesukom dėl to galvos. O kas dabar pradedu galvot kad vaika sveika išnešiot čia jau tikru tikriausias žygdarbis, viešpatėliau kiek ligų, bakterijų , virusų tik spėk tirtis, nesulaukiu nėštumo galo, net pikta darosi, o kur dar genetika, b grupės steptokokai doh.gif ir tt. O kas liečia tokso tai jei nėra persirgta tai galima užsikrėsti visada, tik žiūrint kiek apie tai galvosi. Pati du kartus tyriausi 8 ir 16 sav. tie lėtinė tiek ūminė buvo neigiama, dabar svarstau ar dar tirtis trečia kart. g.gif , nes namie katė ir jau pradeda atrodyt, kad per daug čia durniuoju, nes jau pasidariau visus įmanomus tyrimus dėl visokių bjaurasčių. blink.gif blink.gif
Atsakyti
šiandien man nustatė, kad toksoplazmozė yra teigiama. IgM - 2.23; IgG - 48.7.
esu 11 savaičių kaip nėščia. ar yra sansu, kad viskas bus gerai? Ar yra šansų, kad mano vaikiuko tai nepalietė?

Giedrė
Atsakyti
QUOTE(Giedruttte @ 2007 04 05, 14:58)
šiandien man nustatė, kad toksoplazmozė yra teigiama. IgM - 2.23; IgG - 48.7.
esu 11 savaičių kaip nėščia. ar yra sansu, kad viskas bus gerai? Ar yra šansų, kad mano vaikiuko tai nepalietė?

Giedrė

O ka tau sake daktarai? jie gi turejo kazkaip pakomentuoti. Konkreciau papasakos gine zinoma, jei ka, paskirs gydyma.. Nepergyvenk, tam ir daraisi tyrimus, kad pastebetu ir jeigu reikia, gydyma skirtu. As manau, kad viskas tavo lialiui bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti