Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(rug @ 2007 03 01, 17:58)
aha, antradienį prašysiu, kad duotų siuntimą. nu, o jei nustatys, kad yra ar ką, ką tada daryt? unsure.gif

Na va, kokia as ziopla, tik dabar pastebejau, kiek tavo nestumui laiko smile.gif As ir nezinau, ka daro su ta plazmoze, kai ja pastebi. Nemanau, tiesa sakant, kad tau ja ras. Vis delto butu buve kokie nors pozymiai dar anksciau, o ir vaikucio apziura tikriausiai atliko, ir viskas, tikiu, gerai buvo...
As dbr nzn, a r verta darytis tokiu metu, bet, jei nori isitikinti ir visiskai nusiramint, nueik pasidaryt
Atsakyti
tai, kad ir neaišku, ar yra kokie požymiai. jau trečias vaikas, ir su visais buvo katinai. ir su katinais visada meilę plėšdavau tongue.gif ir šiaip, nuo vaikystės su katinais, tai gal jau persirgau. nu, vistiek pasidarysiu.anksčiau tokios ligos net ir nežinojau. tik čia pamačiau. išnešiojau, pagimdžiau. ir vaikai nuo katinų neatsiklijuoja irgi biggrin.gif
Atsakyti
Na as ir pasidariau ,sumokejau 25 lt.,bet kazkiek manau kad cia labai retas dalykas.,anksciau tokiu ligu net nezinodavo,o gyvunus visi laikydavo.,Na bet is kitos puses pagalvojus tai geriau nepagailet tu litu ir pasitikrint,.bent ramu g.gif
Atsakyti
QUOTE(jusiukai @ 2007 03 09, 12:09)
Na as ir pasidariau ,sumokejau 25 lt.,bet kazkiek manau kad cia labai retas dalykas.,anksciau tokiu ligu net nezinodavo,o gyvunus visi laikydavo.,Na bet is kitos puses pagalvojus tai geriau nepagailet tu litu ir pasitikrint,.bent ramu  g.gif

Kaip suprantu, anksciau jei del umines toksoplazmozes pirmoje nestumo puseje ivykdavo persileidimas, priezastis taip ir likdavo neisaiskinta - et, buvo, tai buvo. Arba jei vaikas gimdavo su pakenkimais - irgi panasus poziuris. Na, o jei gimdavo sveikas, tai niekas ir nesukdavo galvos, ir net nezinodavo, kad mama persirgo toksoplazmoze budama nescia. Kiek zinau, taip smile.gif
Atsakyti
Man rado letine forma, bet labai daug kartu padidejusi virs normos. Ar tai gali buti koks pavojus? Man gine aiskino, kad ta taksoplazmoze nera tokia jau pavojinga- vaikuciui pradzioj gali akytes papuliuoti unsure.gif
Atsakyti
o man gydytoja nedare jokio tyrimo toksoplazmozes... sako kaciu neturi, zalios mesos nevalgai...tai ner reikalo ji ir daryt g.gif nebent mano pacios pageidavimu...
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2007 03 11, 19:40)
Man rado letine forma, bet labai daug kartu padidejusi virs normos. Ar tai gali buti koks pavojus? Man gine aiskino, kad ta taksoplazmoze nera tokia jau pavojinga- vaikuciui pradzioj gali akytes papuliuoti  unsure.gif

Sorry, kad kisuosi... nesusilaikiau... kokios dar akytes doh.gif toksoplazmoze jei jau pakenkia akis, tai pakenkia taip, kad ne apie papuliavimus kalba, o apie tai, kad vaikas gali nematyt isvis - nuo toxo atsiranda tinklaines pakenkimu.
Bet gali ir umine nepakenkti. O jei yra letine forma, tikrai neturetu pakenkti. Bet cia reikia konsultuotis su infektologais, geriausia su Marcinkute.
Ginekologai, ypac poliklinikiniai, deja, daznai yra labai neismanantys va tokiu salutiniu, tiesiogiai su ginekologija nesusijusiu sriciu. Na, kadangi as apturejau pobaisi nestuma, teko nemazai issiaiskinti del toksoplazmozes.
Atsakyti
o tai visgi, kaip ten yra? jei anksti nustato, tai abortas? o jei vėlai- ar įmanoma kąnors padaryt? kokios injekcijos, piliulės ar dar? ar jau po viskam?
Atsakyti
QUOTE(rug @ 2007 03 12, 17:32)
o tai visgi, kaip ten yra? jei anksti nustato, tai abortas? o jei vėlai- ar įmanoma kąnors padaryt? kokios injekcijos, piliulės ar dar? ar jau po viskam?

Visaip buna, manau. Jei nustato anksti, yra gydymas ir... laukimas.
Atseit kaip taisykle moteriai buna persileidimas, jei susirgta ir pakenkta vaikui ankstyvam nestume. Jei taip neivyko, vaikas gyvas ir pakenkimu echoskopas nerodo, veikiausiai vaikui nieko blogo. Lieka gydyti toxa antibiotikais (geriamais, gal ir kitokiu yra) ir laukti geriausio. Nes negydant labai padideja tikimybe, kad vaikas tolesniu nestumo laikotarpiu uzsikres, tada pakenkimu irgi gali atsirasti. Na, ir tiek.
O ka daryti, jei vaikui pakenkta (toxoplazmoze pazeidzia smegenis, bluzni, akis, dar kazka), o tai pasimato tik koki 5-6 menesi... doh.gif nezinau, cia ziauri moraline dilema.
Atsakyti
Gal kas žinote kur gydytoja Marcinkutė be infekcinės ligoninės konsultuoja?
Nes ten eilė didelė verysad.gif Gal kas turi jos mob. nr.?
Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergytes smile.gif

Prisipazinsiu, temos neskaiciau nuo pradziu blush2.gif

Turiu katina namie, tai pasidariau ir as ta tyrima, rezultatus man pasake tokius:

antikuniai pries imuno glob. M 0,34
antikuniai pries imuno glob. G 1,43

Kalbejau matyt telefonu su kokia sesele ar registraturoje sedincia mergicka, kuri pati nelabai suprato ka sako doh.gif Pas gydytoja eisiu tik balandzio pradzioje, gal jus zinote kokie tai rezultatai? g.gif

Siaip esa sake, kad nesergu. Bet ar imuniteta turiu, ar galiu susirkti dar? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rudaakė @ 2007 03 17, 18:30)
Sveikos mergytes smile.gif

Prisipazinsiu, temos neskaiciau nuo pradziu  blush2.gif

Turiu katina namie, tai pasidariau ir as ta tyrima, rezultatus man pasake tokius:

antikuniai pries imuno glob. M 0,34
antikuniai pries imuno glob. G 1,43

Kalbejau matyt telefonu su kokia sesele ar registraturoje sedincia mergicka, kuri pati nelabai suprato ka sako  doh.gif  Pas gydytoja eisiu tik balandzio pradzioje, gal jus zinote kokie tai rezultatai?  g.gif

Siaip esa sake, kad nesergu. Bet ar imuniteta turiu, ar galiu susirkti dar?  g.gif

sveikute, pamaciau kad cia rasineji, nutariau paklaust kodel pas mus klaipedietes neuzeini i foruma? smile.gif
Atsakyti