Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

QUOTE(Simbalia @ 2006 12 21, 15:46)
Yra tokia veterinarijos klinika/parduotuve Vingio g. Nors ten pacio tyrimo neatlieka, taciau paima megineli ir siuncia i Vln, ir paskui gauna atsakyma. Tyrimo kaina apie 50 lt. Ta klinika netoli "Iki" pasazo, daugiaauksciam name. man rodos sukant nuo Silutes pl. i Vingio g. yra reklama ant to namo.

Laaabai ačių. smile.gif pabandysim nuvežti savo katę, tegu ištiria. Nors man tyrimai dėl toksopl. buvo neigiami, bet iki vaikiuko gimimo dar toooli toli,tai reikėtų apsidrausti huh.gif
Atsakyti
QUOTE(Agate @ 2006 12 23, 19:56)
Įdomu kur ir nuo kada ŽIV infekcijai tyrimą daro privalomai ir nemokamai?

man atrodo ZIV tyrimas yra privalomas. Mane kai irase i iskaita, tai tiek lapeliu tyrimams pridave, kad net netsimenu is to susijaudinimo, bet kad del ziv buvo tai tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Rasiunia @ 2006 12 29, 15:04)
man atrodo ZIV tyrimas yra privalomas. Mane kai irase i iskaita, tai tiek lapeliu tyrimams pridave, kad net netsimenu is to susijaudinimo, bet kad del ziv buvo tai tikrai.

Taip, kiek zinau, iskaitoje ZIV tyrimas yra privalomas.

As irgi dariausia tyrima del taksoplazmozes, del chlamidiju. Bet atsakymai bus tik po svenciu..
Atsakyti
Del chlamidiju tai zhinau kad jokiu simptomu gali ir nebut, o gali ir but. chia priklauso nuo organizmo.
Del ZIV irgi privalomas tyrimas, kaip ir del hepatitu.
Apie toksoplazmoze, tai man daktaras kaip aishkino, kad lengviausias budas ja uzhsikresti yra per vaisius ir darzhoves, bai gatava maista, kuri perkame parduotuvese - pvz. salotos. Todel liepe salotu neprikt, o vaisius ir darzhoves parejus namo gerai nuplaut virintu vandeniu ir perplaut shaltu.
Atsakyti
QUOTE(Rasiunia @ 2006 12 29, 16:04)

Man tikrai dėl ŽIV nedavė siuntimo tirtis, paprašiau, pasakė, kad nėra reikalo g.gif Toksoplazmozę tyriausi dėl meilės katinams biggrin.gif
Atsakyti
niu va issityriau del toksoplazmozes, viskas man ok, nepakenke katinukas mano, dabar ramiau i ji ziuret galiu biggrin.gif
Atsakyti
Mano mama turejo toksoplazmoze kai nesiojo mane.
Aciu Dievui esu sveika. smile.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos, mamytės, na ir prigąsdinot mane. visą gyvenimą katinai yra lygiaverčiai mano šeimos nariai. ir dabar turiu jauną katę, įsigijom maždaug tom dienom kai pastojau ax.gif . aš su ja ir miegu, ir valgau ir bučiuojuos, kaip ir vaikai mano. visą neštumą esu silpna, vos šliaužiu. kraują ėmė tik kartą ir lapelis išvis gal vienas tebuvo. ką dabar daryt? vistiek jau bus per vėlu, jei kažkas ne taip? verysad.gif
Atsakyti
Na, merginos, persigandusi, prisiskaiciusi cia apie ta baisybe nulekiau siandien rezultatu... praeita savaite turejau juos pasiimt, bet buvau persisaldzius, tad laukiau, bet po siu tekstu kaip meteoritas nulekiau... Taigi ACIU DIEVUI, as sia zaraza esu persirgus ir, kaip paaiskino daktare, nei siam, nei velesniem nestumam nepakenks. Turiu imuniteta suformuota. Bet, matyt, daugelis perserga sia liga dar vaikystej-paauglystej, nes juk valgom daznai tada neplautas darzoves ir vaisius, su gyvuliukas biciuliaujames.
Uff, dbr savo katinuko nebijosiu myluoti, o tai, kaip cia kazkas jau minejo, ja vadinau toksoplazma tongue.gif
Atsakyti
aš tai net pasimečiau. pasakiau ginei, kad va, gal sergu ar ką, tai tik numojo ranka, sako: oj, nu jei turėjai ir anksčiau katinų, tai sirgai ir persirgai. o aš visą gyvenimą su katėm, šunim ir panašiai. sako, 15lt kainuoja tyrimas, bet atseit neverta. oj, sako, kiek mes sovietmečiu priskaičiuodavom tos toksoplazmozės irnesakyk.gif atseit, ir neužsiimk niekais. tai dbr net nežinau ką daryt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rug @ 2007 02 26, 23:39)
aš tai net pasimečiau. pasakiau ginei, kad va, gal sergu ar ką, tai tik numojo ranka, sako: oj, nu jei turėjai ir anksčiau katinų, tai sirgai ir persirgai. o aš visą gyvenimą su katėm, šunim ir panašiai. sako, 15lt kainuoja tyrimas, bet atseit neverta. oj, sako, kiek mes sovietmečiu priskaičiuodavom tos toksoplazmozės irnesakyk.gif atseit, ir neužsiimk niekais. tai dbr net nežinau ką daryt unsure.gif

As tavo vietoj eiciau ir savo iniciatyva pasidaryciau... Daug ka sako vien tai, kad kai kuriose valstybese sis tyrimas yra PRIVALOMAS. Pas mus dar to nesuvoke, bet infekcineje ligonineje, kur as dariausi net vyrai ateina tikrintis (nors seseles juokauja, kad jiems jau zmonos paranoja ivare) tongue.gif
Atsakyti
aha, antradienį prašysiu, kad duotų siuntimą. nu, o jei nustatys, kad yra ar ką, ką tada daryt? unsure.gif
Atsakyti