Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė

o man gydytoja uzdraude pastoti, kol shios ligos neisigydysiu sad.gif
paskyre dvejus antibijotikus - vienus po kitu, o trecias etapas - daraprim gydymas, bet sis vaistas uzsakomas ir atvezamas, tai po 2 antibijotiku kursu padariau gero menesio pertrauka, kol shiuos vaistus gavau. dabar geriu, bet savijauta kazkokia keista, daznai skauda galva, ir toks jausmas, kad kazkas "ant akiu uzkrite" sad.gif
tikiuosi, kad busiu uzmusus shia bjaurybe ir nereikes pakartoti gydymo...
Atsakyti
Noriu papaskaot nemalonia istorija, kuria patyriau dar vakar... Pradesiu nuo to, kad daugiau nei pries metus 11-ta nestumo savaite man nustate nesivystanti nestuma. Tuo metu man dare toksoplozmoses tyrima,rezultatas - faze neaktyvi, nera ko jaudintis, o, kaip sake gyd. infektologe, placentai atliekant savo darba infekcija nelabai gali patekti kudikiui. Cia papasakojau, kad suprastumet, ka noriu pasakyt:)
Prejus kuriam laikui vel pastojau ir esu 12-ta savaite nestuke.gif. Vel buvo daromas yrimas del toksoplozmozes - atsakymas toks pats (juo labiau, kad jau 4 m. namuose laikau kate), bet del viso pikto mano ginekologe nusiunte mane pas infektologe profilaktinei konsultacijai. Kai nuejusi pasakiau, ko atejau, gydytoja pradejo ant manes saukti, - neva "kodel po pirmojo karo neissigydei??? kiek cia persileidinesi??? kiek cia nesivystysi??? vaikai apsigime ir pan! aisku tau prieslaikinis gimdymas buvo" , "jei ir sveiks vaikas gms, tai apsikres nuo kates" ir pan. (isiterpt ka nors nelabai buvo ir kaip). As jai sakau, kaip be tyrimu galite sakyti, kad nestumas nesivyste del to (juo labiau, kad ano vizito metu nieko apie tai neuzsimie, o kaip tik nuramino), o ji "net neabejoju, tuo metu suaktyvejo"ir pan... As jai paaiskinau (kiek ji manes klause), kad yra nuomone, kad siuo metu moterims kazkodel buna pirmu nesivystanciu nestumu tiesiog del atsitiktinumo, o tikra priezasti labai sunku nustatyti. Pasakiau, kad turiu kate ir lyg ir tureciau buti igijus imuniteta... Zodziu, siandien einu detalesniu tyrimu tik faktas tas, kad pasijutau labai nemaloniai ir tiesa sakant issigandau siek tiek... Giliai sirdy tikiu, kad pirma karta man nepasiseke ne del to, bet dabar jau neduoda ramybes klausimas, o kas, jei ji teisi? O jei kazkas nutiks ir dabar... Gal kas nors buvot panasioj situacijoj? Ar gali neaktyvi toksoplozmoses faze nestumo metu del kokiu nors priezasciu sukatyvet? Beje, 10-ta sav. mano gyd. dare echoskopija, - leliaus dydis tinkamas, sirdute plaka.... kol kas atrodo, viskas gerai... smile.gif nemalonu, kai po tokiu nejautriu gydytoju papildomai nervintis tenka...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yellow @ 2006 09 21, 09:53)
Ar gali neaktyvi toksoplozmoses faze nestumo metu del kokiu nors priezasciu sukatyvet? Beje, 10-ta sav. mano gyd. dare echoskopija, - leliaus dydis tinkamas, sirdute plaka.... kol kas atrodo, viskas gerai...  smile.gif nemalonu, kai po tokiu nejautriu gydytoju papildomai nervintis tenka...smile.gif

Na esu girdėjusi, kad gali, neva dėl sipnėjančio imuniteto, bendro organizmo atsparumo sumažėjimo, bet poveikis tos suaktyvėjusios toksiplozmozės yra daug menkesnis, nei "šviežios" infekcjos ir manoma, kad nėštumui ji neturėtų pakenkti g.gif Tik mano žiniomis toksiplozmozė neišgydoma, todėl nežinau apie ką ta gydytoja šnekėjo schmoll.gif Jei jau užsikrėtei, tai nešiosi visą gyvenimą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 21 rugsėjo 2006 - 08:59
[Tik mano žiniomis toksiplozmozė neišgydoma, todėl nežinau apie ką ta gydytoja šnekėjo schmoll.gif Jei jau užsikrėtei, tai nešiosi visą gyvenimą doh.gif
[/quote]

As ir taip maniau...Net spejau paklaust, o koks gi gydymas, ar tik antibiotikai ar koks dar.. Tai "pamyke", kad "labai sudetingas, kompleksinis", detaliau nieko nepasake.... Veliau jau pradejau galvot, gal ji supyko, kad velavau pas ja del to tokia nemaloni buvo:)
Atsakyti
QUOTE(Yellow @ 2006 09 21, 10:09)

As ir taip maniau...Net spejau paklaust, o koks gi gydymas, ar tik antibiotikai ar koks dar.. Tai "pamyke", kad "labai sudetingas, kompleksinis", detaliau nieko nepasake.... Veliau jau pradejau galvot, gal ji supyko, kad velavau pas ja del to tokia nemaloni buvo:)

tikrai neaktyvios toksiplozmozės niekas negydo, tik aktyvią - o aktyvi gi tau net nebuvo nustatyta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2006 09 21, 10:14)
tikrai neaktyvios toksiplozmozės niekas negydo, tik aktyvią - o aktyvi gi tau net nebuvo nustatyta? g.gif

ne, nebuvo... Cia gydytoja nusprende (be jokiu tyrimu), kad ji man buvo suaktyvejusi anasyk... As sakau, kad kazkaip keistai ji man pasirode su savo samprotavimais, bet imi ir pagalvoji - o jei ji teisi?
Atsakyti
Mano pirmasis nėštumas irgi nesivystė, o toksoplazmozės tyrimas rodė šiek tiek padidėjusius titrus, nors pagal rodiklius aš ja lyg ir buvau persirgusi. Taigi, toksoplazmozė lyg ir negalėjo būti priežastimi.
Pastojau antrą kartą. Vėl tyrimai, vėl vienas iš jų rodo didesnius titrus. Konsultavausi su Marcinkute (ji šitoje srityje geriausia). Ji skyrė papildomus tyrimus ir paskė, kad jokio gydymo nereikia. Rodikliai gali būti dėl nėštumo ar tiesiog šiaip pakilę... Dar ji pasakė, kad praktiškai dėl toksoplazmozės nėštumo vystymasis neturėtų sustoti - ši infekcija naikina vaisių ir turėtų būti persileidimas.
Man dabar jau 22 savaitė ir aš tikiuosi, kad pas mus abi viskas OK. Jei tau ir toliau neramu, ieškok Marcinkutės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikita @ 2006 09 21, 10:52)
Mano pirmasis nėštumas irgi nesivystė, o toksoplazmozės tyrimas rodė šiek tiek padidėjusius titrus, nors pagal rodiklius aš ja lyg ir buvau persirgusi. Taigi, toksoplazmozė lyg ir negalėjo būti priežastimi.
Pastojau antrą kartą. Vėl tyrimai, vėl vienas iš jų rodo didesnius titrus. Konsultavausi su Marcinkute (ji šitoje srityje geriausia). Ji skyrė papildomus tyrimus ir paskė, kad jokio gydymo nereikia. Rodikliai gali būti dėl nėštumo ar tiesiog šiaip pakilę... Dar ji pasakė, kad praktiškai dėl toksoplazmozės nėštumo vystymasis neturėtų sustoti - ši infekcija naikina vaisių ir turėtų būti persileidimas.
Man dabar jau 22 savaitė ir aš tikiuosi, kad pas mus abi viskas OK. Jei tau ir toliau neramu, ieškok Marcinkutės  4u.gif

As labai tikiuosi, kad viskas tikrai bus gerai smile.gif siaip gal ir butu gerai kito gydytojo nuomone... O kur Marcinkute konsultuoja? smile.gif pameginciau ir as su ja pasikonsultuoti:) 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mikita @ 2006 09 21, 10:52)
Man dabar jau 22 savaitė ir aš tikiuosi, kad pas mus abi viskas OK. Jei tau ir toliau neramu, ieškok Marcinkutės  4u.gif

Suradau Marcinkute per Google'a smile.gif tik norejau paklaust, gal zinai, kiek kainuoja konsultacija? 4u.gif
Atsakyti
Bukite labai atidzios ir visus savo nuogastavimus ar abejones tikrinkite dar ir dar.Mano nestumui 14 sav.Pasidariau toxoplazmozes tyrima,kuris parode,jog esu persirgusi ir dar dabar sergu aktyvia faze.Pati esu medike,todel galvojau,kad isprotesiu,nes maciau savo patirtyje ka padaro si infekcija vaikeliui.butent jos aktyvi faze.nebezinojau kur detis,i galva lindo baisiausi dalykai,kad reiks nutraukti nestuma.Uzsirasiau pas infektologa.Bet nespejau nueiti i konsultacija,nes nesusitaikiau su ta mintim,kad kazkas negerai.dar karta pakartojau tyrima,sumokejau daugiau,bet nusiunte i tikslesne laboratorija.Atsakymas-neigiamas.nesergu.Norisi nusikeikti,kad sitaip zaidziama su jausmais,nervais.o vaikeliui tai ne i nauda.
Atsakyti
QUOTE(Lauru @ 2006 09 21, 11:16)
Bukite labai atidzios ir visus savo nuogastavimus ar abejones tikrinkite dar ir dar.Mano nestumui 14 sav.Pasidariau toxoplazmozes tyrima,kuris parode,jog esu persirgusi ir dar dabar sergu aktyvia faze.Pati esu medike,todel galvojau,kad isprotesiu,nes maciau savo patirtyje ka padaro si infekcija vaikeliui.butent jos aktyvi faze.nebezinojau kur detis,i galva lindo baisiausi dalykai,kad reiks nutraukti nestuma.Uzsirasiau pas infektologa.Bet nespejau nueiti i konsultacija,nes nesusitaikiau su ta mintim,kad kazkas negerai.dar karta pakartojau tyrima,sumokejau daugiau,bet nusiunte i tikslesne laboratorija.Atsakymas-neigiamas.nesergu.Norisi nusikeikti,kad sitaip zaidziama su jausmais,nervais.o vaikeliui tai ne i nauda.

nusikeikti tikrai norisi...
O kur daro tikslesnius tyrimus? As planuoju kaip tik i AIDS centra (Vilniuj) vaziuot...
Atsakyti
Lauru - įsivaizduoju, kad pirmasis tyrimas rodė, kad yra persirgta + kad vis dar aktyvi forma. Tada reikalingas papildomas tyrimas - titravimas, tiksliau rodantis viruso krūvį (bent aš taip viską esu supratusi...)
Marcinkutė konsultuoja gyvybės medyje (konsultacija berods 80 lt), dėl laiko susitari kada patogu ir nustatytomis dienomis bei laiku Žvėryno infekcinėje ligoninėje (reikia skambinti, prisiderinti, palaukti, bet nieko nekainuoja). Ji tikrai super gydytoje. Tokia idejine ir vienodai profesionali bei atidi ir ten, ir ten.
Atsakyti
QUOTE(mikita @ 2006 09 21, 11:35)
Lauru - įsivaizduoju, kad pirmasis tyrimas rodė, kad yra persirgta + kad vis dar aktyvi forma. Tada reikalingas papildomas tyrimas - titravimas, tiksliau rodantis viruso krūvį (bent aš taip viską esu supratusi...)
Marcinkutė konsultuoja gyvybės medyje (konsultacija berods 80 lt), dėl laiko susitari kada patogu ir nustatytomis dienomis bei laiku Žvėryno infekcinėje ligoninėje (reikia skambinti, prisiderinti, palaukti, bet nieko nekainuoja). Ji tikrai super gydytoje. Tokia idejine ir vienodai profesionali bei atidi ir ten, ir ten.

Aciu 4u.gif
Atsakyti