Truputi buvau prapuolusi. Jau turiu savo kudikeli
Nagi jis VISISKAI SVEIKAS!!!
Tiesa, jo toxo tyrimo atsakymas nera visai "standartinis" - jis turi IgG +, IgM - ir IgA -, t.y. turi igimta imuniteta, taip gali buti tik tada, kai mama nescia sirgo toksoplazmoze, bet ir siuo atveju jis yra neinfekuotas, visai sveikas vaikutis.
WeZiuke, as specialiai teiravausi gyd. Marcinkutes del maitinimo, o ji yra neabejotinai super gydytoja, taigi maitinti su toxo IgG teigiamu (jei neigiamas IgM) tikrai, neabejotinai GALIMA.
O va del to citomegalo tai labai is anksto nesigasdink, bet dar pasiaiskink... Bet kuriuo atveju - jis siek tiek mazesnis "brudas". Nors "abejotini" titrai paprastai reiskia, kad viskas ok.
QUOTE(anuska:) @ 2006 03 24, 15:47)
Toksoplazmoze!!! siaubas kazkoks!!!
12 sav. man nustate, kad yra toksoplaz., tada lepe darytis mokamus tyrimas, kada uzsikreciau, ar pries ar nestumo metu. Padariau, tyrimai parode, kad pries. Kaip ir viskas gerai, bet ginekologe israse siuntima pas infektologa, o jis lepe po men. darytis pakartotinus tyrimus. Tai va vakar vel dariau tuos mokamus tyrimus ir vel viskas tas pats, kaip ir gerai, bet infektologas lepe po 2men., vel pasirodyti ir vel darytis tuos pacius tyrimus. Kam to reikia? Ar tie pakartotini tyrimai is tiktuju reikalingi. Gal daktaras per daug "pedantiskas". Kal kuriai buvo?
Sunku pasakyti, ar reikalingi siuo atveju. Panasu, kad ne. Juk greiciausiai atsakymas bus toks pat; jei sirgai pries nestuma ir jau turi imuniteta, tai kurgi jis po 2 men. dings? Kartais man susidaro vaizdas, kad kazkam is to siuntinejimo nauda.
Na, bet jeigu labai neramu, galima dar karta uz poros men. padaryti...