Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgimas pradedančiosioms {tęsinys}

Help 4u.gif smile.gif
Mezgu šitą megztuką, RK 2007/09
user posted image
Niekaip nesiseka teisingai išlaidyti pažasties liniją blush2.gif

user posted image
pradėjau laidyti nuo 15 rašto eilutės, reik išimti 4 cm pagal iškarpą, susimaišė akys, vienur nusiima, kitur užsideda, pasimečiau doh.gif smile.gif išardyčiau, bet gaila darbo doh.gif Gal kas galit patarti, kaip ten susikaičiuoti tas uždedamas-nuimamas akis, kad mezginys susiaurėtų, o neplatėtų sekančiose eilėse? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 23 balandžio 2010 - 17:37
Jei butum salia tikrai ismokyciau viska megzti,nes jau 20 metu mezgu virbalais.o siaip kai pradedi laidyti tai as pvz.kakliuka ispradziu 5 akis nulaidau,paskui kas antra eilute 2 sumezgu,na ziurint koks peties plotis turi buti.galima visokiu formu padaryti islaidyma.galima net tiesiai nulaidyti iki peciu plocio ir toliau vel mezgi kol petuka uzlaidai.O kai 12 metu pirma karta mezgiau,kazkaip is akies nulaidziau.Tada dar tais laikais nesiojau megzta trumpa suknele.Visa vasara mezgiau.Pazastis tai irgi laidai po truputi,neziurek daug i ta brezini,ziurek,kad patogu tau butu apsivilkus tos pazastys,o laidai panasiai kaip kakla,ispradiu sumezgu 5 akis,paskui kas antra eilute po 2 sumezgu.Jei mezgi rastuota tai turi pasirasyti ant popieriuko kelinta eilute mezgi,kad rato nesumaisytum jau turi atydziai ziureti kaip rasto eiga mezgasi.Sudetingo nera,bet jei nepratusi megzti truputi sunkiau,bet nesinevuok nieko neardyk,nebent jei tos eilutes susimaise nuardyk ir akis surink ir vel tesk mezgima.Grazus lb megztukas.As daugiau su pynemis mezgu,nei kiaurarascius,lb tingiu akis skaiciuoti daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 24 balandžio 2010 - 10:25
Sveiki,
Labai prašau, gal galėtų kas išversti šio kiauraraščio raštelį, čia paveikslėlis
http://keep4u.ru/ful...5c778945dea/jpg
o čia paaiškinimas
http://photofile.ru/...2785223/?page=2
būčiau labai labai dėkinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SimonaV @ 2010 04 24, 12:15)

Ačiū 4u.gif Šiaip tai nesu visiškai žalia mezgėja, man čia susimaišo nuo 19 eilės nuleidžiant doh.gif apskritai, raštas labai painus, kai reikia atitaikyti akis(eilės pradžioj nuleista, reik atskaičiuoti nuo vidurio atgal, kad atitiktų pagal raštą) ir dar nuimti teisingai, tai pasimetu biggrin.gif Turbūt dar sykį atardysiu iki pažasties pradžios ir, jei nesigaus ... schmoll.gif Tik čia tame ir reikalas, kad reikia tiksliai žiūrėti, o ne kaip patogiau. Arba galvoju blogiausiu atveju daryti be pažasties, bet taip man nelabai patiktų verysad.gif
Atsakyti
mezgėjėlės prašau pagalbos kaip gražiai sumegzti dvi atskiras numegztas dalis
Atsakyti
kaip geriau nerti suknyte kad graziau atrodytu aplinkui ar is dvieju gabalu ir paskui siuti ar sunerti g.gif
Atsakyti
Tikiu,kad nelengva,nesijaudink lb,svarbiausia skaiciuoti akis,pabandyk laidyti pazastis,graziau stoves megztukas ant kuno.Siaip tai lb grazus. smile.gif As visuose mezginiuose laidau pazastis,kazkaip graziau.Atskiras dalis tai as siusiuvu siulu is isvirkscios puses kaip siuvimo masina tik didesniu dygsniu,ir siula paimu to mezginio,jei storas lb perskiriu pusiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SimonaV: 25 balandžio 2010 - 21:39
QUOTE(be rėmų @ 2010 04 23, 18:35)
Gal kas galit patarti, kaip ten susikaičiuoti tas uždedamas-nuimamas akis, kad mezginys susiaurėtų, o neplatėtų sekančiose eilėse?  4u.gif

kiek supratau, čia problema ne pąžasties išėmime, o kad raštas po to pasimeta mirksiukas.gif

labai paprasta: kiek akių sumezgi, tiek turi ir uždėti, t.y. akių reikiamas kiekis neturi keistis. jei tarkim akių 70, pažasčiai nuleidžiat po 4 iš abiejų pusių, tai jau 8, vadinas 70-8= 62. kitoj eilėj nuimat po 2 iš abiejų pusių, lieka 58 ir t.t.
labai dažnai su tokiais kiauraraščiais sunku išimti pąžastis, nes iš tiesų reikia kiekvienoj eilėj persiskaičiuot akis, ar ne per daug, ar nepametei kokios. jei gražiai gaunas, tai dažnai gabaliuko rašto iš krašto išvis nemezgu. t.y. mezgu lygiuoju mezgimu. jūsų atveju, iki tušinuku nubrėžtos linijos rašto (pirmas 8 akis +kraštinė ir paskutines 9+kraštinė) išvis nemegzčiau, megzčiau lygiuoju ir nuiminėčiau reikiamas akis.


gal pradžiai schemoje pasižymėti, kiek akių reik nuimt, ir susikaičiuot, kad rutuliukų ir trikampiukų/kampukų kiekis atitiktų g.gif tik nereik pamiršt, kur sumezgamos trys, jos atitinka du užmetimus. jeigu tik vienas užmetimas dingo, tai reik sumegzt tik dvi vietoj trijų.


na nežinau, ar aiškiai surašiau doh.gif
Atsakyti
Sveikos mezgejėlės,
Gal galėtumėt man paaiškinti kaip yra megztas šito megztuko pakraščiukas niekaip nesuprantu, ačiū. (tas kur nekabliuku megztas)
http://img171.images...ffe857a020b.jpg
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2010 04 24, 15:05)
Ačiū 4u.gif Šiaip tai nesu visiškai žalia mezgėja, man čia susimaišo nuo 19 eilės nuleidžiant doh.gif apskritai, raštas labai painus, kai reikia atitaikyti akis(eilės pradžioj nuleista, reik atskaičiuoti nuo vidurio atgal, kad atitiktų pagal raštą) ir dar nuimti teisingai, tai pasimetu biggrin.gif Turbūt dar sykį atardysiu iki pažasties pradžios ir, jei nesigaus ...  schmoll.gif Tik čia tame ir reikalas, kad reikia tiksliai žiūrėti, o ne kaip patogiau. Arba galvoju blogiausiu atveju daryti be pažasties, bet taip man nelabai patiktų verysad.gif


PAratimas su akių skaičiavimu - geras. Dar gali rašto motyvo vidury {jis simetriškas} įkabint žymeklį, tada bus mažiau vargo skaičiuojant.

Dar palengvinimas - ne iki galo "raštuot" nuimamą dalį, tiesiog 3 ar 5 akeles nueit gerom akutėm, ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(mmuch @ 2010 04 27, 11:39)
Sveikos mezgejėlės,
Gal galėtumėt man paaiškinti kaip yra megztas šito megztuko pakraščiukas niekaip nesuprantu, ačiū. (tas kur nekabliuku megztas)
http://img171.images...ffe857a020b.jpg


Tai juk labai paprasta

1.2g U 2g U (geroji puse)
2.2b g 2b g (išvikščioji pusė)
3.2g b 2g b
4.2b g 2b g ir taip toliau
Atsakyti
Merginos, kaip taisyklingai susiuti liemenes/megztinio šonus - už kraštiniu akiu kabinti, ar toliau? Nes jei kabinu uz krastiniu, tai tos akys istemptos, ir toks skystas susiuvimas gaunas. Kaip is tikro reikia?
Atsakyti