QUOTE(lekstina @ 2010 10 27, 09:42)
Nepavyksta iki galo iššifruoti schemutės. Gal kas pagelbetų?
http://picasaweb.goo...928589537143698
Ženkliukai aiškūs, bet neaiškios vietos:
1. Kaip pradeti? Jei teisingai supratau, pirmas 5 akis reikia sujungti. Su virbalais man nepavyko. (Bandymui isneriau vaseliu, o po to jau mezgiau virbalais).
2. Kaip padaryti uzmetima is paties krastelio ir po to ji ismegzti, kad liktu kiaurarascio skylute? Man toje puseje nelieka skyluciu
3. Kai mezgi, skaiciais pazymetos eilutes mezgamos kaip gera puse, o lygines - is isvirkscios? (kai bandziau megzti, sujungus 5 akis, antra eilute man mezgesi toliau, o tik 3-ia apsukus kaip is nugaros. Bet cia tikriausiai as ne taip padariau?)
Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet tikiuosi, suprasite
http://picasaweb.goo...928589537143698
Ženkliukai aiškūs, bet neaiškios vietos:
1. Kaip pradeti? Jei teisingai supratau, pirmas 5 akis reikia sujungti. Su virbalais man nepavyko. (Bandymui isneriau vaseliu, o po to jau mezgiau virbalais).
2. Kaip padaryti uzmetima is paties krastelio ir po to ji ismegzti, kad liktu kiaurarascio skylute? Man toje puseje nelieka skyluciu
3. Kai mezgi, skaiciais pazymetos eilutes mezgamos kaip gera puse, o lygines - is isvirkscios? (kai bandziau megzti, sujungus 5 akis, antra eilute man mezgesi toliau, o tik 3-ia apsukus kaip is nugaros. Bet cia tikriausiai as ne taip padariau?)
Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet tikiuosi, suprasite
Bandau gelbėt
Čia megzti kaip servetėlę: viskas ratu ir iš tos pačios pusės.
1. Kaip pradėti: man servetėles virbalais labiausiai patinka pradėti vąšeliu. Tiesa sakant, kitaip ir nemoku (nors sako, kad galima). Neri trumpą pynutę (ilgį reiks pačiai kiekvienam konkrečiam atvejui atrast). Ją sujungi į ratuką. Tada į to ratuko vidurį (ne į pynutės kilputes!) neri neužbaigtus žemus stulpelius: apkabini vąšeliu pynutę, ištrauki siūlą, perneri vieną kartą. Siūlą palieki ant vąšelio (arba iš karto ant "kojinėms" skirto virbalo perkeli) ir neri kitą tokią kilputę. Kilpučių tarpusavy nereikia sujungt, čia bus tavo pirma eilė. Šiuo konkrečiu atveju -- reikia 5 tokių kilpučių (nes rašte parašyta schemą kartoti 5 kartus, o pirma eilė -- viena akis).
2. Net neįsivaizduoju, ką gali daryt ne taip. Nebent užmetimas "pabėga". Kiek pamenu, kažkada seniai seniai servetėlių mezgimo pradžioj aš jį kartais pamiršdavau: kartais kažkaip įdomiai paskutinė geroji akis susisukdavo, ir tas užmetimas "dingdavo". Reikia atsukt ir išmegzt.
3. Viskas iš tos pačios pusės, nieko nereikia apsukti. Gal ir 2 problema dings nesukinėjant
Tik pasižymėk, kuris virbalas yra pirmas. Kad ir kitokios spalvos trintuką ant jo galiuko užmauk. Tik nepamiršk permaut, kai virbalus keiti
Tikiuosi, kad padėjau. Jei nelabai -- tam pačiam mieste esam, galim kur nors susibėgt, pažiūrėsim, kas ten ne taip.