sveikos
gal kuri galit man kaip pirmokei papasakoti, kaip išimti kaklą nugarinėje dalyje
nes guli mezginys nuo užvakar, ir nebežinau, ką daryt
QUOTE(Piglet @ 2010 10 24, 13:22)
sveikos
gal kuri galit man kaip pirmokei papasakoti, kaip išimti kaklą nugarinėje dalyje
Sunku tiksliai parašyti. kai nežinomas siūlų storis, akių skaičius ir kokia iškirptė turėtų būti. Jei siūlai ploni ir norit prie pat kaklo, galima neišimti visai, mezginys savaime šiek tiek pasiduoda susiuvus pečius. Jei nedidelės iškirptės - nuimti kaklo storio akių skaičių, tada 2 eil. po 3, 3eil. po2, 4eil. po1 akį iš abiejų kraštų.
QUOTE(Saulyte DD @ 2010 10 23, 10:37)
Sveikos mezgėjėlės baigiu gala gauti su ta skara. Prisižadėjau sesei numegzti, tai įkvėpimo jau trečia diena nėra, va šitą išsirinkau, bet nu šakės su tuo kampu (kur akis reikia viduryje sumegzti) niekaip nesuprantu jau kokius aštuonis kartus permezgu
Gal kas galite paprastai paaiškinti, kaip ten su tuo kampu, kad ir raštelis sutaptu
Gal kas galite paprastai paaiškinti, kaip ten su tuo kampu, kad ir raštelis sutaptu
Kolkas man neįkandama šita skarelė , užtat paprasta šalikiukas kaip sviestu pateptas. Gal kas užmatėte kaip kraštus gražiai sutvarkyti (apnerti ar apmegzti) labai būčiau dėkinga
Padekit,
jau simta metu nemezgiau:
rasto schemoje surasytos eiles 1, 3, 5, 7, 9 ir kartoti si raporta.
Tai kaip megzti lygines eiles: 2, 4, 6, 8, 10 ???
Aprasyme nieko neraso apie tai.....
QUOTE(TomaKa @ 2010 10 25, 17:38)
Padekit,
Jei nieko nerašo, tai reikia megzt išvirkščiom akim.
Sveikos
Aš nelabai suprantu angliškų schemučių, gal kas galite padėti?
Ką reiškia skliausteliai 4, 5, 6 ir t.t. eilėse? kaip jas megzti? O dar geriau, gal kas turite paaiškinimus visų angliškų simbolių mezgimo?Nes man čia tamsus miškas... O raštelis labai gražus, taip norėčiau numegzti...
Aš nelabai suprantu angliškų schemučių, gal kas galite padėti?
Ką reiškia skliausteliai 4, 5, 6 ir t.t. eilėse? kaip jas megzti? O dar geriau, gal kas turite paaiškinimus visų angliškų simbolių mezgimo?Nes man čia tamsus miškas... O raštelis labai gražus, taip norėčiau numegzti...
Labas vakarelis mezgejeles
Gal kokia parekomenduotumet mezgimo knyga pradziamokslei ? Na siek tiek moku - uzsideti akis , bloga ir gera akim megzti ir tik toki lygu mezgti kaip salika , bet noretusi daugiau kazka ismokti Nes tiek daug galima grozybiu prisimegzti tiek sau ar namams
Tiesa radau knyga "Mezgimo ABC " Gal kuri turite , ar verta demesio ?
Zodziu dekinga uz bet kokia info
Gal kokia parekomenduotumet mezgimo knyga pradziamokslei ? Na siek tiek moku - uzsideti akis , bloga ir gera akim megzti ir tik toki lygu mezgti kaip salika , bet noretusi daugiau kazka ismokti Nes tiek daug galima grozybiu prisimegzti tiek sau ar namams
QUOTE(Mazulytee @ 2010 10 26, 22:31)
Labas vakarelis mezgejeles
Gal kokia parekomenduotumet mezgimo knyga pradziamokslei ? N
Gal kokia parekomenduotumet mezgimo knyga pradziamokslei ? N
aš nusipirkau knygą
,,MEZGIMAS
raštai ir technika"
Tai jos tikrai nepatariu kaip pradedančiai, pirkti
kai ją pavarčiau tai apsidžiaugiau, kad joje virš 300 raštų ir viskas labai aiškiai pavaizduota, aprašyta, bet parsinešusi namo pradėjau gilintis ir pamačiau, kad ne taip jau ten aiškiai viskas surašyta. Žiūrint į paveikslėlį greičiau susigaudau kaip megzti reikia, nei skaitant aprašymą
QUOTE(Shoricel @ 2010 10 26, 22:47)
aš nusipirkau knygą
,,MEZGIMAS
raštai ir technika"
kai ją pavarčiau tai apsidžiaugiau, kad joje virš 300 raštų ir viskas labai aiškiai pavaizduota, aprašyta, bet parsinešusi namo pradėjau gilintis ir pamačiau, kad ne taip jau ten aiškiai viskas surašyta. Žiūrint į paveikslėlį greičiau susigaudau kaip megzti reikia, nei skaitant aprašymą
,,MEZGIMAS
raštai ir technika"
kaip ir bet kuris šifravimas turi savo koduotę, o ji knygoje labai aiškiai išdėstyta. Tereikia pradžioj patyrinėt, kas slepiasi po vienišomis raidėmis ar trumpiniais ir schemos tampa aiškiai perskaitomos
Nepavyksta iki galo iššifruoti schemutės. Gal kas pagelbetų?
http://picasaweb.goo...928589537143698
Ženkliukai aiškūs, bet neaiškios vietos:
1. Kaip pradeti? Jei teisingai supratau, pirmas 5 akis reikia sujungti. Su virbalais man nepavyko. (Bandymui isneriau vaseliu, o po to jau mezgiau virbalais).
2. Kaip padaryti uzmetima is paties krastelio ir po to ji ismegzti, kad liktu kiaurarascio skylute? Man toje puseje nelieka skyluciu
3. Kai mezgi, skaiciais pazymetos eilutes mezgamos kaip gera puse, o lygines - is isvirkscios? (kai bandziau megzti, sujungus 5 akis, antra eilute man mezgesi toliau, o tik 3-ia apsukus kaip is nugaros. Bet cia tikriausiai as ne taip padariau?)
Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet tikiuosi, suprasite
http://picasaweb.goo...928589537143698
Ženkliukai aiškūs, bet neaiškios vietos:
1. Kaip pradeti? Jei teisingai supratau, pirmas 5 akis reikia sujungti. Su virbalais man nepavyko. (Bandymui isneriau vaseliu, o po to jau mezgiau virbalais).
2. Kaip padaryti uzmetima is paties krastelio ir po to ji ismegzti, kad liktu kiaurarascio skylute? Man toje puseje nelieka skyluciu
3. Kai mezgi, skaiciais pazymetos eilutes mezgamos kaip gera puse, o lygines - is isvirkscios? (kai bandziau megzti, sujungus 5 akis, antra eilute man mezgesi toliau, o tik 3-ia apsukus kaip is nugaros. Bet cia tikriausiai as ne taip padariau?)
Nežinau, ar aiškiai parašiau, bet tikiuosi, suprasite
Labai laukiu pagalbos. Aciu