Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

QUOTE(Pupse Smupse @ 2010 03 26, 12:21)
Mielosios,
Rašau pirmą kartą, todėl prašau nepykti, jei ką ne taip padarysiu. Su šia liga teko susidurti ir mūsų šeimai - prieš beveik keturis metus mamytei išoperavo gaubitinės žarnos piktybinš auglį. Kadangi stadija buvo ankstyva jokio gydymo daugiau neskyrė ir viskas buvo gerai. Prieš keletą savaičių mamytė pradėjo kosėti, dusti, kimti. Apylinkės gydytoja paskyrė antibiotikų ir plečiančių. Gal ir galvotume, kad pavasaris ir tai normalu. Bet ... prieš 4 mėn. palaidojom mano draugę, kuriai po švytinimo irgi prasidėjo kosulys, iš pradžių galvojo, kad bronchitas, paskui plaučių uždegimas, galiausiai rado metastazes plaučiuose. Bijau, kad ir mamytei taip nebūtų. Gal žinote, ar plaučių fluorograma parodo metastazes ir kokį tyrimą daro, kad tai nustatytų?
Ačiū! Sveikatos ir stiprybės Jums visoms!

Vsu pirma tai nusiraminkite ir negalvokite apie pati blogiausia, gal is ties tai tik pavasariniai virusai, kurie dabar siaucia, o antra galite pasidaryti markeriuka, o jeigu is ties neramu prasykite KT.
Atsakyti
Ačiū, Domogintare. Bandom nepanikuoti, bet nelabai gaunasi. Ypač, kai tie simptomai tokie panašūs...
Atsakyti
Sveikos,

Jei kam butu idomu, naujausiame Iliustruoto mokslo zurnale yra straipsnis apie nauja, kol kas bandymu stadijoje, metodika diagnozuoti vezi, stebeti gydymo sekminguma. Straipsnio dalis

Tik klausimas, kada viskas iki musu bananu saleles atkeliaus verysad.gif
Atsakyti
Mielosios,
/.../ Su šia liga teko susidurti ir mūsų šeimai - prieš beveik keturis metus mamytei išoperavo gaubtinės žarnos piktybinį auglį. Kadangi stadija buvo ankstyva, jokio gydymo daugiau neskyrė ir viskas buvo gerai. Prieš keletą savaičių mamytė pradėjo kosėti, dusti, kimti. Apylinkės gydytoja paskyrė antibiotikų ir plečiančių. Gal ir galvotume, kad pavasaris ir tai normalu. Bet ... prieš 4 mėn. palaidojom mano draugę, kuriai po švitinimo irgi prasidėjo kosulys, iš pradžių galvojo, kad bronchitas, paskui plaučių uždegimas, galiausiai rado metastazes plaučiuose. Bijau, kad ir mamytei taip nebūtų. Gal žinote, ar plaučių fluorograma parodo metastazes ir kokį tyrimą daro, kad tai nustatytų?

Prisijungiu prie prašymo, mano vyrui viskas tas pats, tik buvo tiesiosios žarnos, T3N1M0, taikė ir spinduliavimą ir chemiją, trejus metus buvo remisija, o dabar simptomai tokie patys. Skaudėti niekur neskauda, bet kepenys padidėjusios, dar ir dėl to bijau. fear.gif fear.gif fear.gif
Atsakyti
Labutis visom,

Liūtuke, matau skaitai, kaip laikaisi unsure.gif

Aš susirgau, baisiai skauda gerklę, gydytoja parašė silpnų antibijotikų, vos seiles galiu nuryt, valgyt nelabai galiu, o trečiadienį važiuot chemijai reikėjo unsure.gif
Atsakyti
Aciu visoms visoms uz palaikyma!
Stengiuosi kazkaip gyventi toliau,pasineriau i darbus,pakolkas mes Panevezy,mamos namuose,bet jau vaziuosim i Vilniu pas save.

Sunku,vis galvoju apie mama,labai labai jos gaila.Kaip ir visiems -taip ir man kyla klausimai KODEL VISA TAI BUVO SKIRTA JAI.

TIKESIU,kaip miela Tave matyti wub.gif

Gal žinote, ar plaučių fluorograma parodo metastazes ir kokį tyrimą daro, kad tai nustatytų?

Mamai plauciu mts.rao darydami rentgena,bet mts.jau buvo dideles.O siaip tai KT anksciau nustato.
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2010 03 26, 18:58)

Liūtuke, matau skaitai, kaip laikaisi  unsure.gif

Aš susirgau, baisiai skauda gerklę, gydytoja parašė silpnų antibijotikų, vos seiles galiu nuryt, valgyt nelabai galiu, o trečiadienį važiuot chemijai reikėjo  unsure.gif

Oi,tai gal atkels chemija,neturetu lasinti serganciai.Laikykis!Gydykis!Skalauk medetku nuoviru,druskos tirpalu!Na iki treciadienio dar daug laiko,turetum pasveikt!Saugok save! 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Liutuke laikykis, sunku netekti mamytes, bet gyvenimas tesiasi, turi nuostabius vaikucius 4u.gif

Grek, man su kuosuliu 2 chemija leido, atlaikiau 4u.gif

Siandiena, suleido man herceptina, nors ne per geriausiau dar po antradienio chemijos jauciaus. Tai sukylo temp. virs 38, saltis krete, kaulus lauzo, savijauta niekokia schmoll.gif . Su gydytoju pasitarus isgeriu paracetamolio, bet temperatura nekrenta, bet nors nepurto saltys g.gif Kam gal buvo panasiai?
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 03 26, 18:52)
temperatura nekrenta, bet nors nepurto saltys g.gif  Kam gal buvo panasiai?

Laikykis. console.gif
Atsakyti
Liutuke, 4u.gif 4u.gif

Negailek mamos, jai gi nieko nebeskauda, o jei tikejimas yra, tai netgi pavydeti reiketu... blush2.gif
Dazniausiai gail buna saves, graziu akimirku, prisiminimu, neisgyventu nepatirtu dalyku... Gedulas, savanaudiskas dalykas. Bet man tai padejo netekus mamytes.

Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 03 26, 19:52)
Siandiena, suleido man herceptina, nors ne per geriausiau dar po antradienio chemijos jauciaus. Tai sukylo temp. virs 38, saltis krete, kaulus lauzo, savijauta niekokia  schmoll.gif . Su gydytoju pasitarus isgeriu paracetamolio, bet temperatura nekrenta, bet nors nepurto saltys g.gif  Kam gal buvo panasiai?

Normalu visa tai. Šaltkrėtis - pagrindinis Herceptino palydovas. Ryt praeis.
Atsakyti
Liutukeee, friends.gif friends.gif friends.gif Apkabinu.

arune, sirdies veiklos netikrini po Herceptino?
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2010 03 26, 22:36)
arune, sirdies veiklos netikrini po Herceptino?

Tikrinu. Kas pusmetį dabar, o gydymo Herceptinu metu - kas 3 mėn. darė širdies echoskopiją.
Atsakyti