Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

QUOTE(Deganti @ 2010 03 25, 19:59)
prednezelenas yra imunostimuliatorius, jis neleidzia per chemija ir po jos iskart kristi kraujo rodikliams iki 0, jo skiriama pagal svori geriama ir ilgiau nei lasinama chemija, pvz., man sulasindavo chemija ir dar dvi savaites as gerdavau prednezelona, man taip pat buvo limfoma, kai pabaigiat gert prednezelona krenta kraujas, tada kritinis laikas, kai kabinasi visos bacilos, del visu isopejimu ir panasiai, tai chemijos salutinis poveikis, vieniems jis buna, kitiems ne, bet ypatingai sergant kraujo ligomis yra svarbi higiena, tiek asmens, teik burnos ertmes, termiskai apdorotas maistas, vengti viesu susiburimu vietu ir panasiai  4u.gif

Dėkoju už info. Dabar supratau priežastis. Dėl asmens higienos reiks susiimt. Išaiškinsiu viską anytai, tik kad ji labai silpna. Net gerdama prednizalona ji tik ateidavo pavalgyt ir į wc. Daugiau niekam neturėjo jėgų, dantų valymui taip pat. Padarau ramunėlių, sakau reik dažnai skalaut, kad padėtų, o ji man atsako - nepadeda (o paskalauja tik kelis kartus).
Jei tas prednezalonas toks geras vaistas, kodėl jį taip trumpai skiria?
Atsakyti
QUOTE(Stratonikeja @ 2010 03 25, 21:33)
Dėkoju už info. Dabar supratau priežastis. Dėl asmens higienos reiks susiimt. Išaiškinsiu viską anytai, tik kad ji labai silpna. Net gerdama prednizalona ji tik ateidavo pavalgyt ir į wc. Daugiau niekam neturėjo jėgų, dantų valymui taip pat. Padarau ramunėlių, sakau reik dažnai skalaut, kad padėtų, o ji man atsako - nepadeda (o paskalauja tik kelis kartus).

nes ilgai vartoti negalima ,jis viską griaužia ,nes jis rugštus ,kaip tėtis sakė .o dėl opėjimo tai buvau tėčiui nupirkus kažkoki tirpalą skalaut kurio buvo dave lygoninei ,bet pavadinimo nepamenu verysad.gif dabar jau viską išmėčiau neberasiu. po pirmos chemijos tėčiui irgi labai buvo išopėjus burna nieko prryt net negalėjo. o paskui skalaudavo tuo tirpalų ypač kai gerdavo prednizaloną tai viskas buvo gerai. o gal tai tik sutapimas. o ar nebutu įmanoma dėl tokio dalyko pasklausti savo chemoterapiautės?

Svetos merginą su tortadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stratonikeja @ 2010 03 25, 19:33)

Prednizolonas nera toks nekaltas vaistas - mama ji naudojo 5 metus del Slerodermijos. Kuo maziau jo, tuo geriau. Prednizolonas "augina svori" net ir nieko nevalgant, kaupias vanduo, didele rizika glaukomos ir katarakto, vystosi greitai osteoporoze, diabetas ir dar kruva blogybiu... Mamyte ji vadindavo "brudu". rolleyes.gif Taip kad gydytojai zino, kiek jo duoti rolleyes.gif

Stiprybes slaugant anyta..

Turiu pasakyti, kad zaviuosi be galo visom, slauganciom vyro tevus.
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2010 03 25, 22:05)
Prednizolonas nera toks nekaltas vaistas - mama ji naudojo 5 metus del Slerodermijos. Kuo maziau jo, tuo geriau. Prednizolonas "augina svori" net ir nieko nevalgant, kaupias vanduo, didele rizika glaukomos ir katarakto, vystosi greitai osteoporoze, diabetas ir dar kruva blogybiu... Mamyte ji vadindavo "brudu". rolleyes.gif Taip kad gydytojai zino, kiek jo duoti  rolleyes.gif

Stiprybes slaugant anyta..

Turiu pasakyti, kad zaviuosi be galo visom, slauganciom  vyro tevus.

Pinacea pas tau ydinga praktika su antros puses tevais ax.gif as ir is tu kuri neslaugytu, vien anytos zodziai, kai susirgau: na ka toks likimas ir viskas, jokios pagalbos, jokios atjautos elementarios, bendrauju tik is pagarbos savo vyrui, o siaip tai man visiskai svetimi zmones, nors esu marti jau 13 metu, o draugavom nuo mokyklos su vyru 4u.gif bet kazkaip musu bio laukai nesutapo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 25, 09:09)
Vi, kapstausi atminty - prieš pora metų (Dieve, kaip lekia laikas!) su Adis dalinotės esą efektyviu jaučio liežuvio gaminimo receptu (jeigu man nesivaidena  doh.gif  ). Priminkite dar kartą 4u.gif Pabandysiu ir pati paieškoti senose temose, gal pavyks.

Nepatyrusiai šeimininkei apie gyvio, vadinamo jautiena, liežuvio virimą... smile.gif

Liežuvį 3 valandoms pamerki šaltame vandenyje, ščyrai nuplauni ir 10-čiai minučių švysteli į puodą su verdančiu vandeniu, po to šaltu vandeniu jį vėl nuplauni. Kam taip sudėtingai? Bo kitaip jo nenulupsi, o nulupti būtina. Ką reikia nulupti, suprasi vos tik pradėjus jį krapštyti. Nulupus, tave apniks abejonės, - gal dar ne viską nulupai arba nulupai per daug... Spjauk! Kaip yra taip yra. Suraikai ką gavai riekelėmis ir puoli prie keptuvės, kurią prilaistytą Borges alyvuogių aliejaus jau kada pastatei ant ugnies. Skaitykim, kad viskas ok – keptuvė nedega ir net nerūksta, bet yra pakankamai įkaitus darbui, todėl į ją galima atsargiai, kad neapsitaškyti, įdėti liežuvio riekeles porai min. pasičirškinti. Per tas kelias minutes net ir visai prastai šeimininkei gali iškilti įvairių klausimų – o ar nereikėjo prieš tai kiekvienos riekelės pasūdyti? apibarstyti kokiais nors prieskoniais? kokie prieskoniai egzistuoja pasaulyje, o kokių turiu tik aš viena? ir t.t. ir pan. Yra kelios viena kitai prieštaraujančios teorijos – vieni teigia, kad prieskoniai pakepinti riebaluose paleidžia savo tikrąjį aromatą, kiti iš to šaiposi. O aš tokiais atvejais visada prisimenu savo a.a. krikštatėvio, kuris visą gyvenimą dirbo valgio darytoju, be to, labai geru, pastebėjimą – jei mėsą pasūdysi ir papipirinsi prieš verdant ar kepant, ji bus kietesnė. Taigi druską ir prieskonius visada suberiu nuėjus 2/3 distancijos. Gal aš ir neteisi, bet niekas neįrodys. Ir net nebandė... Kokie prieskoniai tiktų liežuviui? Juodieji ir kvapnieji pipirai, lauro lapai, na ir kalendra, jei nori, bet aš apsiribočiau pipirais ir lauro lapais. Su prieskoniais neverta įmantrauti – įmesi ką nors mėgstančio išsišokti, po to juo ir riaugsėsi pusdienį, pamiršus ką iš tiesų valgei. Taigi, liežuvis jau pačirškintas ir jį jau galima dėti į puodą. Dedam, užpilam karštu virintu vandeniu, tiek tos, šį kartą daug nelaukę sumetame ir prieskonius bei druską ir verdame 2 (!) valandas ant kiek galima lėtesnės ugnies. Štai ir atėjo laikas keptoms morkoms. Aišku, į tą laiką morkų tu būsi net nenuskutusi. Blogai. Kitą kartą pasitaisyk. Kol liežuvis virė, turėjai gražaus laiko morkas ir nuskusti, ir preciziškai supjaustyti griežinėliais, ir apkepinti, bet tik čiut čiut, Borges alyvuogių aliejuje. Kiek tų morkų reikia? Atsakysiu klausimu – ar mėgsti morkas? Jei mėgsti, 4-5 nemenkos morkos reikalo nepagadins, jei ne – mažink skaičių iki 2-3. Taip, liežuvį ir morkas puode jau turime. Yra žmonių, ir nemažai, kurie dar pridėtų kepintų svogūnų. Tačiau aš kepintus svogūnus brokiju, nes blogai juos virškinu. Na, nebent tik mažumėlę paglebintus aliejuje sumaišytame su vandeniu. Tiek tos, įdėkime bent jau paglebintų svogūnų (2 št.). Galiausiai įdedame sviesto ir verdame dar valandą. Kiek sviesto? Per daug klausinėji. Ką aš žinau, kokio dydžio buvo tavo liežuvis, kiek morkų pridėjai? Pabandyk įmesti 100 gr. pakelį, tik be popieriaus, ir kiek palaukus, paragauk padažą. Na, kaip? Druskos per daug? Labai blogai. Teks viską pradėti iš pradžių. smile.gif

Jei pasiliko kokių neaiškumų, kaip kad – ar nevertėtų troškinant uždengti puodą, ir, kad širdžiai būtų ramiau, kas 3 min. į puodą vis įkišti nosį, atsakau – ir taip, ir ne (atsakymus prie klausimų jau pasirišk pati).

Mano brangiausias dedasi geresniu kulinaru nei aš, tai jis viską darytų kiek kitaip. Pagrindinis skirtumas – liežuvis pirma cielas verdamas 3 val., po to nulupamas, suraikomas ir neapkepintas sudedamas į puodą. Toliau elgiamasi panašiai, kaip parašyta aukščiau. Tačiau, kiek prisimenu, tikslas yra ne pavalgyti, o leukocitus prikelti, tad kulinarinės vingrybės čia jau neturėtų daryti didelės įtakos.

Atsakyti
Vi_ recepčiukas thumbup.gif Išbandžiau pernai. Bet tik kartą, Vėliau paprasčiausiai virdavau liežuvį su prieskoniais, nulupdavau ir vyras valgydavo šaltą su duonyte, o man nematant ir su majonezu doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Pinacea @ 2010 03 25, 23:05)
Prednizolonas nera toks nekaltas vaistas -

Kai vyras gerė prednizoloną net po 80 tablečių per parą, tai ilgesnį laiką jo nematę žmonės nepažindavo. Buvo sustambėjęs, veidas net išpurtęs, o dar be plaukų doh.gif
Atsakyti
Vi biggrin.gif Nė nežinau už ką labiau dėkoti - už receptą ar puikaus humoro dozę ok.gif Dėkui už abu smile.gif

Man visgi iškilo vienas klausimas: ar pagal šį receptą ruoštas liežuvis kuo nors vertesnis už pvz saulėlydžio pateiktą variantą? g.gif Nors, jei atvirai, išvis nesumoju, kokių dar vertingų medžiagų gali turėti 3 val virtas daiktas smile.gif
Atsakyti
Aciu,mergaites visoms uz tokius grazius ir siltus sveikinimus oro_buckis.gif Buvo labai linksma,bet pavargau labai karsta.gif Rytoj gal ikelsiu nuotraukas i albuma.

Stratonikeja ,man tokia pat limfoma,tik 3 stadija buvo,mane gyde pagal tokia pat shema + rituksimabas,savijauta tikrai buvo ziauri,daznai negalejau paeiti,tik gulejau,isopedavo visur kur tik yra gleiviniu,ir apatine dalis taip pat visur,skaudejo viskas,nugara,galva,zarnynas,aj lengviau ivardinti kas neskaudejo,matyt cia tokia chemija bjauri,tai labai suprantu ir uzjauciu tavo anyta 4u.gif Ir tikrai iskart po chemijos kol gerdavau prednizalona,buvo dar nieko,kosmaras prasidedavo po 5 dienu po chemijos leidimo,cia tikrai ne nuo neupogeno.
Burna skalauti kaip cia jau rase mergaites,bet man nepadedavo niekas schmoll.gif Net tas brangus Cleargel.Tik padedavo vienas vaistas su anestezinu (aciu TIKESIU,dave man ji) bet jis is Voketijos,tai nors galedavau pavalgyti ko nors skysto,nuimdavo skausma.O praeidavo viskaskai pakyldavo kraujas.
Jeigu skauda zarnynas-gerti linu semenu kiseliu,labai padeda,jis net kazkiek padeda ir burnos gleivinei.
O apatini dali dar gerai plauti su Vagisan,o tepti (bet cia uzpakaliui labiau) su beneocin tepalu.
O nera temperaturos? Ir gal pasitarkite su gydytoju,nes gal kraujas pavojingai nukrites,ir gali issivistyti kraujo uzkretimas,jeigu su apatinia dalym yra problemu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 26 kovo 2010 - 00:55
QUOTE(Deganti @ 2010 03 25, 23:14)
Pinacea pas tau ydinga praktika su antros puses tevais  ax.gif as ir is tu kuri neslaugytu, vien anytos zodziai, kai susirgau: na ka toks likimas ir viskas, jokios pagalbos, jokios atjautos elementarios, bendrauju tik is pagarbos savo vyrui, o siaip tai man visiskai svetimi zmones, nors esu marti jau 13 metu, o draugavom nuo mokyklos su vyru  4u.gif bet kazkaip musu bio laukai nesutapo  bigsmile.gif

Žinot ir aš turėjau tokią nuomonę, kad vyro tėvų neslaugysiu. Bo jau jo vaikus iš pirmos santuokos teko augint nuo 12 metų, tai atsikandau, sakiau daugiau jokios moralinės ir pan. labdaros. schmoll.gif Be to ir anyta nebuvo labai draugiška, mažai bendravom, neatvažiuodavo į vaikų gimtadienius, ir pan. Tiesa, ji man nieko bloga nejautė ir nekenkė, na nebendravom ir tiek. Manau, ji tiesiog nesitikėjo kad gyvenime viskas taip susiklostys. Turi ji dar vieną sūnų su marčia, su jais daugiau bendravo, tiesiogiai rėmė pinigais, manau daugiau tikėjosi jų priežiūros...Bet atsitiko negražus dalykas... Todėl kai dabar man tenka pampersus keist ir panašius dalykus daryt, ji sako: "ir kas galėjo pagalvot"... O man tai pamoka, kaip gyvenime gali planai neišsipildyt.
Beja, aš tikrai džiaugsmu netrykštu dėl to slaugimo, tikiuosi po visų chemijų atsigaus ir galės vėl grįšt namo.

Papildyta:
Ačiū, Sveta, už imfo, dabar bent žinom, kad viskas taip ir turi būt. Temperatūros neturi. Pirmadienį turi važiuot 4 chemo. Vakar pampersus jau pakeitėm basonu, burnai nupirkau Cleargel. Tai dėl basono labai patenkinta, o dėl Cleargel, pareiškė, kad jis sušokęs gumulais ir jai esą reikia pagaliuko ir daug vatos, nes ji norinti išsivalyti burną. doh.gif Pasijutau beveik kalta, kad čia tokių nesamonių pripirkau.
Tuo pačiu, Sveta, sveikinu dukrytę su gimtadieniu 4u.gif
Atsakyti
SVEIKOS MERGINOS, as katik grizau is onkologu - radiotarapeutu konsiulimo. Geros naujienos --- spinduliavimo nereikia , nes dar nera tikslo gadinti sveika inksta. Ispjautas antinkstis visas su kapsiule. Dabar lieka tik stebejimas po 3 men KT . Kazkaip ir smagiau , vel i nauja diena ziuri linksmiau... thumbup.gif . Svarbiausia kad patys gydytojai tiksliai pasakyt kas laukia veliau taves negali, o su sia diagnoze pyktibine feochromocitoma retai susiduria.
Noriu paklausti gal kas naudojo siuos vaistus - zolinius kerasin , prie kabineto viena moterele sake kad geria 10 dienu po 1 sauksteli kas ryta , po to cistotelio zoliu nuovyra irgi taip 10 d rytais po sauksta. Geria jau 12m jei jau isoperuotos(atsiprasau uz toki issireiskima ) abi krutines. Ji patare man gerti taip pat tai efektyvus budas kovoti pries vezy ,kol dar tik pradzia.
Atsakyti
QUOTE(ambre @ 2010 03 25, 09:53)
ADIS, dekui. Reiks pridaryt saltienikes. Tikekimes valgys.  O del granatu sulciu-
tai kiek isgerdavot per diena? kiek vaisiu reikia, ta prasme?

1 vaisiaus.
Atsakyti
Mielosios,
Rašau pirmą kartą, todėl prašau nepykti, jei ką ne taip padarysiu. Su šia liga teko susidurti ir mūsų šeimai - prieš beveik keturis metus mamytei išoperavo gaubitinės žarnos piktybinš auglį. Kadangi stadija buvo ankstyva jokio gydymo daugiau neskyrė ir viskas buvo gerai. Prieš keletą savaičių mamytė pradėjo kosėti, dusti, kimti. Apylinkės gydytoja paskyrė antibiotikų ir plečiančių. Gal ir galvotume, kad pavasaris ir tai normalu. Bet ... prieš 4 mėn. palaidojom mano draugę, kuriai po švytinimo irgi prasidėjo kosulys, iš pradžių galvojo, kad bronchitas, paskui plaučių uždegimas, galiausiai rado metastazes plaučiuose. Bijau, kad ir mamytei taip nebūtų. Gal žinote, ar plaučių fluorograma parodo metastazes ir kokį tyrimą daro, kad tai nustatytų?
Ačiū! Sveikatos ir stiprybės Jums visoms!
Atsakyti