Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

Sveta,
Sveikinimai tavo mazajai dukrytei 4u.gif
Atsakyti
SVETA, kaip laikas greit bega - tavo mazulei jau 3 metai!!!!!!! SVEIKINU!!!!!!!!!!!!!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
oi kiek daug jus cia visko prirasete per savaite smile.gif

Visu pirma tai labai dziugu del TIKESIU. Tikrai buvo labai smagu pamatyti, kad ji atidare temele.

Taip pat labai sveikinu Svetos dukriuka. Linksmo jai gimtadienio ir skanaus torto !!! happybday.gif

Uzuojauta Liutukei console.gif

O as vis tik siek tiek saulutes sugebejau atvezti biggrin.gif Nors net Londone jos tiek nebuvo kiek siandien Kaune smile.gif lithuania.gif
Atsakyti
[quote=something else,2010 03 25, 08:09]

Man kilo keletas klausimų:
1. Lygiomis dalimis - tai maždaug po kiek visko dedate?
2. Spanguolių sultys - patys uogeles renkate / perkate ir spaudžiate, ar iš kur nors gaunate? Gal tinka pirktinės sultys?
3. Mišinį prieš vartojant reikia kažkiek laiko palaikyti?
4. Kiek laiko toks mišinukas gali stovėti nesugedęs?

1)Aš dedu visko maždaug po 300-350 gr.
2) Spanguoles renku arba perku iš pažįstamų. Kartais perku šviežiai spaustas sultis( spanguolių nebūna).
3) aš iš vakaro burokėlių sultis padedu į šaldytuvą. Nusistojusias nuosėdas ant dugno - nemaišau (bet čia tik burokėlių sultims). Sekančią dieną maišau visas sultis.
4) Mišinukas gali stovėti labai ilgai. Brendį naudoju su nemažiau kaip 5-iom žvaigždutėm.

Įdomu, ar galima šias kapsulytes vartoti chemoterapijos metu, ar geriau atidėti laikams po jos?

Siūlyčiau pasikonsultuoti su Vaistininku (http://www.gamtosproduktai.lt/lt/aktualijos) , jis geriau patars ir padės nei mes. Chemoterapeutė (bent jau mano) patarimų tokias klausimais nedalina.
Aplankiau ir aš Vaistininką. Galiu tik tiek pasakyti, kad labai gaila jog to nepadariau anksčiau. O juk daugelis iš mūsų užsiimame "saviveikla"....

Vi[/b], kapstausi atminty - prieš pora metų (Dieve, kaip lekia laikas!) su Adis dalinotės esą efektyviu jaučio liežuvio gaminimo receptu (jeigu man nesivaidena doh.gif ). Priminkite dar kartą 4u.gif Pabandysiu ir pati paieškoti senose temose, gal pavyks.

Įžymųjų VI liežuvio receptą galėsiu įmesti rytoj, jei iki to laiko niekas neatsilieps
Atsakyti
Laba diena,
Slaugau savo anytą, kuriai diagnozuota Difuzinė didelių ląstelių limfocitų limfoma II BE stadija. Paskirta chemoterapija 6 kursai pagal R-CHOP 14 protokolą. (nelabai žinau, ką tai reiškia, bet žinau kad doxorubiciną tikrai gauna). Po trijų chemoterapijos kursų (paskutinis buvo 03.13-14, po to 5 d. gėrė prednizaloną), pabaigus gerti prednizaloną ir pradėjus leisti Neupogen jai taip baisiai pradėjo skaudėti burną, ryklę, žandikaulius, galvą, sutino lūpos, kad tris dienas praktiškai nieko nevalgo, vos prašneka, šįryt atsisakė net arbatos. (burną skalaujam ramunėliais, lūpas tepa medetkų tepaliuku- seniau padėjo, dabar ne)Maža to ji nebepasikelia, būna su pampersais, ko pasekoje pradėjo graužti ir apatinę dalį. Vakar aš viską ten apiploviau ir ištepiau Bepantenu, tačiau šiandien vėl tas pats. Šįryt apiploviau su ramunėliais, ištepiau kitu tepaliuku ir palikau be pamperso, lauksiu rezultato. Daros neramu, norėčiau paklausti tokių klausimų:
1. Nuo ko visi tie išopėjimai, nuo chemijos, prednizalono ar neupogeno ?( anyta mano, kad nuo neupogen, bijau, kad tuoj atsisakys leistis)
2. ar visi šie simptomai (išopėjimai, skausmai ir negalėjimas pasikelti, plius net paėmus vandens buteliuką, jai akivaizdžiai stipriai dreba rankos) yra normalūs pašaliniai gydymo rezultatai, ar čia pas mus kas nors jau nebenormalaus, gal kokie vaistai netinka ar gydimas per stiprus? Gal ką nors duoti simptomams palengvinti ?
3. Kuo dar galėčiau jai padėt? Na, tiesiog man neateina galvon, kas nors elementaraus.
Dar norėčiau paklausti, ar ta aplinkybė, kad po chemijos 5 dienas jokių baisių blogybių nebuvo, nėra gydymo prednizalonu rezultatas. Jei taip, tai gal paprašyt gydytojos, kad prednizalono išrašytų daugiau? unsure.gif
Atsakyti
Barbute, dėkui, ypatingai dėl pono V. kontaktų - netruksiu apsilankyti smile.gif Recepto taip pat labai lauksiu, nes kad ir kaip per paiešką žiūrinėjo, nepavyko man jo aptikti - tik užuominas, kad tokio esama smile.gif
Atsakyti
Stratonikeja,
I klausimus neatsakysiu, nes nezinau, tik galiu is patirties patarti del "apatines dalies". Kai as po operacijos ilgai gulejau, pradejo darytis pragulos + pleistrai labai dirgino oda. Man labai padejo sie preparatai: nuvalymui Tena Wash cream 3 in 1, patepimui, kad oda atsigautu ir greiciau gytu, Sudocrem hipoalerginis.
Atsakyti
QUOTE(Stratonikeja @ 2010 03 25, 13:47)
Laba diena,
Slaugau savo anytą, kuriai diagnozuota Difuzinė didelių ląstelių limfocitų limfoma II BE stadija. Paskirta chemoterapija 6 kursai pagal R-CHOP 14 protokolą. (nelabai žinau, ką tai reiškia, bet žinau kad doxorubiciną tikrai gauna). Po trijų chemoterapijos kursų (paskutinis buvo 03.13-14, po to 5 d. gėrė prednizaloną), pabaigus gerti prednizaloną ir pradėjus leisti Neupogen jai taip baisiai pradėjo skaudėti burną, ryklę, žandikaulius, galvą, sutino lūpos, kad tris dienas praktiškai nieko nevalgo, vos prašneka, šįryt atsisakė net arbatos. (burną skalaujam ramunėliais, lūpas tepa medetkų tepaliuku- seniau padėjo, dabar ne)Maža to ji nebepasikelia, būna su pampersais, ko pasekoje pradėjo graužti ir apatinę dalį. Vakar aš viską ten apiploviau ir ištepiau Bepantenu, tačiau šiandien vėl tas pats. Šįryt apiploviau su ramunėliais, ištepiau kitu tepaliuku ir palikau be pamperso, lauksiu rezultato. Daros neramu, norėčiau paklausti tokių klausimų:
1. Nuo ko visi tie išopėjimai, nuo chemijos, prednizalono ar neupogeno ?( anyta mano, kad nuo neupogen, bijau, kad tuoj atsisakys leistis)
2. ar visi šie simptomai (išopėjimai, skausmai ir negalėjimas pasikelti, plius net paėmus vandens buteliuką, jai akivaizdžiai stipriai dreba rankos) yra normalūs pašaliniai gydymo rezultatai, ar čia pas mus kas nors jau nebenormalaus, gal kokie vaistai netinka ar gydimas per stiprus? Gal ką nors duoti simptomams palengvinti ?
3. Kuo dar galėčiau jai padėt? Na, tiesiog man neateina galvon, kas nors elementaraus.
Dar norėčiau paklausti, ar ta aplinkybė, kad po chemijos 5 dienas jokių baisių blogybių nebuvo, nėra gydymo prednizalonu rezultatas. Jei taip, tai gal paprašyt gydytojos, kad prednizalono išrašytų daugiau? unsure.gif

Na visa sita bendra savijauta yra nuo chemijos, tiesiog nukrenta kraujukas ir uz tai prilimpa visokios infekcijos, kurios sukelia visus opejimus ir kitus dalykus, todel leidziantis chemija reikia labai saugotis, vengti visokiu viesu vietu, kur siaucia virusai ir bakterijos, vengti termiskai neapdoroto maisto ir labai suaktyvinti burnos higiena, kelis kartus per diena skalauti ramunelem, medetkom, antibakteriniais skalavimo skysciais tik aisku kur nera alchoholio, po kiekvieno valgymo gerai issivalyti dantukus, naudoti minksta sepetuka, kad kuo maziau butu dirginamos dantenos, zinokit, kad chemija sveikatos tikrai nepriduoda, cia merginos buna, kad ir islovu nepakyla, reikia viska iskesti, o neupogenas, butent ir yra tas vaista, kuris atstatineja kraujuka, todel jeigu kraujukas stipriai krenta nera kitos iseities, reikiavartoti si vaista. Stiprybes ir kantrybes Jums 4u.gif
Atsakyti
Laba visom,
pirmiausia SVETOS.K trimetukę sveikinu su uogienės diena smile.gif

user posted image

QUOTE(something else @ 2010 03 25, 09:09)
Man kilo keletas klausimų:
1. Lygiomis dalimis - tai maždaug po kiek visko dedate?
2. Spanguolių sultys - patys uogeles renkate / perkate ir spaudžiate, ar iš kur nors gaunate? Gal tinka pirktinės sultys?
3. Mišinį prieš vartojant reikia kažkiek laiko palaikyti?
4. Kiek laiko toks mišinukas gali stovėti nesugedęs?

jau daug kas atsakė, bet parašysiu ir aš:
1 - aš darau po 100ml visko, tai 3k*dienoj geriant 600ml išgert 4dienom užtenka
2 - visada spanguolių turiu nusipirkus iš rudens, laikau šaldytuve. Yra pirkt ir išspaustųsulčių mačiau. Šaldytų neperku, nes nenoriu nusipirk užaugintų dirbtinai.
3 - palaikau per naktį ir geriu ryte
4 - darau keliom dienom, tai nebandžiau, kai kas daro didesnį kiekį, tai laikosi porą savaičių šaldytuve, paskui pakeičia skonį.

Man labai skauda gerklę unsure.gif vos galiu seiles nuryt, nei valgyt nenoriu. O Trečiadienį laukia 2 chemija, bandysiu pasveikt per savaitgalį.
Atsakyti
Sveta K. Didziausi sveikinimai mazaj princesei
Atsakyti
Dėkui, Domogintare.
O prednizalonas kam skirtas?
Atsakyti
QUOTE(Stratonikeja @ 2010 03 25, 18:43)
Dėkui, Domogintare.
O prednizalonas kam skirtas?

prednezelenas yra imunostimuliatorius, jis neleidzia per chemija ir po jos iskart kristi kraujo rodikliams iki 0, jo skiriama pagal svori geriama ir ilgiau nei lasinama chemija, pvz., man sulasindavo chemija ir dar dvi savaites as gerdavau prednezelona, man taip pat buvo limfoma, kai pabaigiat gert prednezelona krenta kraujas, tada kritinis laikas, kai kabinasi visos bacilos, del visu isopejimu ir panasiai, tai chemijos salutinis poveikis, vieniems jis buna, kitiems ne, bet ypatingai sergant kraujo ligomis yra svarbi higiena, tiek asmens, teik burnos ertmes, termiskai apdorotas maistas, vengti viesu susiburimu vietu ir panasiai 4u.gif
Atsakyti