Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

QUOTE(TIKESIU @ 2010 04 16, 16:34)
Kol perskaiciau pamirsau kam cia burna skauda unsure.gif  tai va as naudoju Xylocain toks skystas tirstas daiktas,jis apsaldo viskas ir buna bent kuriam laikui geriau.Nezinau ar cia pas mumi jo yra nes as is vokieciu gavau.

drinks_cheers.gif Ir man tik jis padedavo (kur tu man perdavei tada),nors laikinai nuimdavo skausma ir galejau pavalgyti.Gal ir pas mus kazko panasaus yra g.gif Juk klinikose kazkoki alejuka duoda po svitinimo jeigu skauda g.gif

Kaip gerai kai tu cia rasai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 16 balandžio 2010 - 20:17
QUOTE(dange29 @ 2010 04 16, 22:01)
labas...
Nežinau, ar čia pataikiau...mano mamai išoperuotas krūties vėžys. Limfmazgiai pašalinti. viena ranka kaip ištino, taip ir yra. jokie masažai, nieks nepadeda. Gal kas susidūrėte, ar taip ir liks?
PS taip pat buvęs akies vėžys.

manau, kad taip ir liks, reikejo saugoti rankyte ir nedirbti tokiu darbu, kaip pvz.kopusto pjaustymas, na, vengti tokiu judesiu, kuriu metu limfa yra pumpuojama i galune.
o kaip akies vezi pajuto?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 16 balandžio 2010 - 20:40
QUOTE(Patr @ 2010 04 16, 22:38)
manau, kad taip ir liks, reikejo saugoti rankyte ir nedirbti tokiu darbu, kaip pvz.kopusto pjaustymas, na, vengti tokiu judesiu, kuriu metu limfa yra pumpuojama i galune.
o kaip akies vezi pajuto?

bet jos NIEKAS neįspėjo, kad saugotų tą ranką nuo svorių, niekas....
Aky...tiesiog pajuto, kad lyg taškelis žiūrint, iš pradžių vis akinius trynė, mane ten dėmelė. na, o kai nuėjo pasitikrinti, paaiškėjo....Apskritai, ji mano šaunuolė, nes ir krūties, ir akies vėžį pastebėjo pačioje pradžioje...
Jai sunkiausia dėl akies į Taliną važinėti, reikėjo ne sykį. LT to nedarė.
Atsakyti
Manes ir niekas neispejo po operacijos kruties ir limfmazgiu salinimo. Gal kad trumpai gulejau ligoninej, zinau, kad tik tris dienas, issiprasiau penktadieni namo su "maiseliu" limfai teketi, o pirmadieni nuvaziavau, kad israsytu. Ti sanatorijoje pasake, kad vienai moteriai sutino rankele nuo to, kai is vakaro kopusta pjauste salotoms, kieta kopusta. O del akies tai jau man lyg musele kokie du metai lyg praskrenda... buvau cia Marijampoleje pas akiu gyd, tai nieko nenustate blogo. Reiketu pas rimtesni akiu gydytoja, galvoju onkologijos ligoninej Kaune.
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 04 16, 22:57)
Manes ir niekas neispejo po operacijos kruties ir limfmazgiu salinimo. Gal kad trumpai gulejau ligoninej, zinau, kad tik tris dienas, issiprasiau penktadieni namo su "maiseliu" limfai teketi, o pirmadieni  nuvaziavau, kad israsytu. Ti sanatorijoje pasake, kad vienai moteriai sutino rankele nuo to, kai is vakaro  kopusta pjauste salotoms, kieta kopusta. O del akies tai jau man lyg musele  kokie du metai lyg praskrenda... buvau cia Marijampoleje pas akiu gyd, tai nieko nenustate blogo. Reiketu pas rimtesni akiu gydytoja, galvoju onkologijos ligoninej Kaune.

mano mamai net sanatorijos nebuvo schmoll.gif
O muselė tai gali būti kas kita. mamai vis vienoj vietoj rodės taškelis. bet pasitikrint būtina.
Atsakyti
o kaip akele gydo? Salino visa aki ar tik ta taskeli? Kiek metu mamytei diagnozuota si ligele?
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 04 16, 20:57)
Manes ir niekas neispejo po operacijos kruties ir limfmazgiu salinimo. Gal kad trumpai gulejau ligoninej, zinau, kad tik tris dienas, issiprasiau penktadieni namo su "maiseliu" limfai teketi, o pirmadieni  nuvaziavau, kad israsytu. Ti sanatorijoje pasake, kad vienai moteriai sutino rankele nuo to, kai is vakaro  kopusta pjauste salotoms, kieta kopusta. O del akies tai jau man lyg musele  kokie du metai lyg praskrenda... buvau cia Marijampoleje pas akiu gyd, tai nieko nenustate blogo. Reiketu pas rimtesni akiu gydytoja, galvoju onkologijos ligoninej Kaune.

ar ta moteris kuriai sutino buvo neseniai operuota? cia tik po operacijos jau negalima nieko tampyti kelnoti, po operacijos gali sutinti, ar betkada turint kruties vezi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 16 balandžio 2010 - 21:15
QUOTE(renatuxaass @ 2010 04 16, 23:14)
ar ta moteris kuriai sutino buvo neseniai operuota? cia tik po operacijos jau negalima nieko tampyti kelnoti, po operacijos gali sutinti, ar betkada turint kruties vezi?

Kitoms sutinsta po dvieju ar net penkiu metu. Pakelti tai galima, bet vengti MONOTONINIU judesiu, mosavimo su kauptuku ar pjaustymo.
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 04 16, 23:11)
o kaip akele gydo? Salino visa aki ar tik ta taskeli? Kiek metu mamytei diagnozuota si ligele?

zeriu. taline dėjo plokštelę, kurišvitino, savaitėlę ten teko gulėt, tada pašalino. kai atsinaujino (kitas židinukas) tik lazeriu šalino, sako, Kaune jau daro. bet važiavo iki šiol į Taliną.
Akis mato, nereikėjo jos šalint.
Atsakyti
QUOTE(dange29 @ 2010 04 16, 22:01)
Nežinau, ar čia pataikiau...mano mamai išoperuotas krūties vėžys. Limfmazgiai pašalinti. viena ranka kaip ištino, taip ir yra. jokie masažai, nieks nepadeda. Gal kas susidūrėte, ar taip ir liks?

Sveikute, 4u.gif mano mamytei neišoperuoti pažasties limfmazgiai, bet švitinti. Taip pat sutinusi rankelė. Masažai ir mankštos nepadėjo. Taip ir yra. Blogai, kad dešinė. Tai turi saugotis sunkesnių darbų, kai ką išmoko kaire padaryti. Bandė nešioti masažinę rankovę, bet nepatiko. Sunku apsimauti, niežti ir kt. pojūčiai. Pati pamankština - yra mankštelių, pvz. iškelti aukščiau ir padaryti "saulė virė, saulė virė", pačiai švelniai pamasažuoti glostant nuo pirštų link pažasties, miegant negulėti ant jos, kad neužsispaustų ir t.t. Yra tokie vaistukai Cyclo3fort arba Detralex, bet mamytei nepadėjo. Juos reikia reikia ilgai vartoti. Mūsų vaistininkas dar žolelių mišinį patarė pasidaryti, bei kaštonų trauktinę trynimams. Ačiū jam. smile.gif Vartojame iki šiol su pertarukomis. Vienu tarpu, kaip ir buvo visai pagerėję p o kokio pusmečio vartojimo, bet dabar vėl labiau patino. Na, lieka susitaikyti ir saugoti rankytę.

QUOTE(Patr @ 2010 04 16, 22:57)
O del akies tai jau man lyg musele  kokie du metai lyg praskrenda... buvau cia Marijampoleje pas akiu gyd, tai nieko nenustate blogo. Reiketu pas rimtesni akiu gydytoja, galvoju onkologijos ligoninej Kaune.

Mieloji, mums daug kam musyčių paskraido akelėse, ypatingai, kai žiūriu į šviesą. Tai gali būti ir nuo žemo spaudimo. Buvau pas akelių gydytoją, tai pažiūrėjo ir sako, kad viskas tvarkoje ir "sveikinu, jums prasideda antroji jaunystė... Juk senatve tikrai jos nevadinsim..." Man 45 greit bus. rolleyes.gif
Mamytė laikosi, nežinau apie ką tu klausei. Žygiai tęsis tik kitą savaitę. Kosuliukas kaip ir sumažėjo (gal nuo barsuko kapsulių g.gif ) ir iš veido neblogai atrodo. Taip tiki, kad jai tam Kaune sutvarkys tą akelę. Bandau pasakyti, kad visaip gali būti, bet kol kas ji nenori girdėti. Sako, prašysiu, tegul daro - kaip bus skirta taip bus.

TIKĖSIU wub.gif - Daug bučinukų ir stiprių apkabinimų, auksine mergelę mūsų wub.gif wub.gif

Sveika Saulėlydi wub.gif - tai jau po medaus mėnesio neterminuoto? Tikriausiaigrįžot pasikrovę teigiamų emocijų ir puikios energijos. Geras užtaisas tavo vyrui sveikatai ir meilei į ateitį... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 16 balandžio 2010 - 21:25
2 ar 5m. po operacijos ar ligos nustatymo cia turejote galvoje?
***** jau issigandau, mama man daznai vaika paziuri, 8men vaikui o ji juk pakelnoti reikia ir nera taip jau lengva tie 9kg...
Atsakyti
Na va, o man jau 48 metukai smile.gif biggrin.gif ...ir museles pastebejau tada, kai 2007m. po chemijos gulejau ir ziurejau i baltas lubas, tada ...pyst.. smile.gif ir "pralekia muse". lotuliukas.gif

renatuk, po operacijos kalbu, juk kai pasalinami limfmazgiai ar pasvitinami kaip rasu lankeles mamytei, juk susijaukia limfos tekejimas, del ko gali sutinti rankele, jei neissaugosi.
Tiesa, manoji operuotoji rankele netgi plonesne.

geguzes 3 diena uzsiregistravau del skydliaukes pas mielaja gydytoja Barzdiene Kauno onkolog.ligoninej.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 16 balandžio 2010 - 21:30