Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 10, 20:03)
Nebijok, mes su Tavim, as po chemiju parvairuoju pati, o kitom 2 dienom silpnesne bunu 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Man antradieni 4 chemija doh.gif kaip noreciau, kad butu paskutine, o gydytojas dar 2 sake dades, nes geras rezultatas doh.gif sako jei nebutu rezultato tada 4 tik darytu g.gif Ar imanoma tu 2 atsisakyti chemiju, nebenoriu as tuo brudo, ir nebera augkiuku man doh.gif Dar operacija ir svytinimas laukia 4u.gif

o va sitaip negalima, juk sakiau, kad bus panasiai, butent va tokios reakcijos ir tikejausi, butinai turite suimti save, negalima atsisakineti gydytis, paveluotas gydymas neduos norimo rezultato, sunku, zinom, kad sunku, bet nieks ir nesake, kad bus lengva, taupykit jegas, butinai reikia pradeta gydyma baigti visa, tiek kiek priklauso, butina klausyk gydytojo, jei laukia operacija, tai vis delto navikas dar yra, jei jo nebuu, kam operuot? Dabar nelaikas pasiduoti, susiimkit ir tik i prieki 4u.gif

Gabija tikiu, kad priimsit teisinga sprendima, kartais tieisog zinom, kad reikia ir tiek, dideliausios Jums sekmes wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deganti: 10 balandžio 2010 - 21:42
QUOTE(Deganti @ 2010 04 10, 22:40)
o va sitaip negalima, juk sakiau, kad bus panasiai, butent va tokios reakcijos ir tikejausi, butinai turite suimti save, negalima atsisakineti gydytis, paveluotas gydymas neduos norimo rezultato, sunku, zinom, kad sunku, bet nieks ir nesake, kad bus lengva, taupykit jegas, butinai reikia pradeta gydyma baigti visa, tiek kiek priklauso, butina klausyk gydytojo,  jei laukia operacija, tai vis delto navikas dar yra, jei jo nebuu, kam operuot? Dabar nelaikas pasiduoti, susiimkit ir tik i prieki  4u.gif

Gabija tikiu, kad priimsit teisinga sprendima, kartais tieisog zinom, kad reikia ir tiek, dideliausios Jums sekmes  wub.gif

Tame reikalas, kad ne taskelio nerado naviko, sake profilaktiskai tuoj vietoj kur buvo ispjaus doh.gif Nelengva gal priprasti prie minties, kad 6 chemijas darys, kai is pradziu sake, kad 4 darys doh.gif Tuomet operacija tik vasara per karscius lauks g.gif Jei tureciau galymybes ramiai po chemiju ilsetis ir issimieguoti visai gal kitaip butu, o dabar su maziais ramybes nera, bemieges naktis daznos del dantuku ir t.t Vaikuciai nesupranta, kad mama serga doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 04 10, 20:01)

Pas Ruolia buvot?

niekur nebebuvom, ketvirtad nuejom sako nieko gero is chemijos oeruojam, tik reikia kepenis patikrinkti ir atavziuokit rytoj is ryto nes nera talonu siandienai jau echoskopijai, to nesitikejom, atvaziavom chemijai , norejom lekti pas Ostapenko del oepracijos pakalbeti, butume ir pas Ruola uzbege bet paskambino mamai mociute, ji N. Akmenej gyvena, kad jai blogai pasidare, na ji jau senas zmogus 83m , silpna jau, tai mama susinervino, isskviete jai greitaja ir staigiai lekem is Vilniaus i Akmene, o penktad is ryto vel vaziavom i Vilniu, visdelto nusprende operuoti tai jau niekur nebejom, ejom ligoninej vieta uzsiimti, tyrimus kol visus padare....

kazin ar yra dar ya nuomone kad operuojant tos blogos lasteles gali issibegioti?Samtai man rodos gydytojas taip sake, as uzklausiau apie tai skyriuje sesutes sako nesamone cia, pergyvenu biskeli del operacijos, visur raso kad uzdegimine forma pirmiausia gydoma chemoterapija spinduliavimu iir kai krutis atsileidzia tada operuojama, o mums ji visai neatsileidusi o vistiek operuos, ir kai buvom Siauliuose dar gydytoja taip sake pirma reikia nuimti uzdegima, Vilniuje komisijoje irgi sako tik neleiskit operuot iskart, tai vis man neramu ar gerai kad operuoja, gal dar reikejo bandyt svitint g.gif na bet jiems geriau zinot aisku
Atsakyti
Gabija wub.gif Smagu matyti jus cia, nors ir trumpam, nors ir atostogos baigiasi... Laikykites!

Samta, butinai baikit gydyma. As buvau pasiryzusi chemijai, kad tik neatsinaujintu liga, bet man pasake, jog netikslinga daryti. O cia itk 2 chemijos belieka, nebedaug!

Kitoms mergaitems taip pat linkiu viso ko geriausio.
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 11, 01:01)
Tame reikalas, kad ne taskelio nerado naviko, sake profilaktiskai tuoj vietoj kur buvo ispjaus doh.gif Nelengva gal priprasti prie minties, kad 6 chemijas darys, kai is pradziu sake, kad 4 darys doh.gif Tuomet operacija tik vasara per karscius lauks g.gif Jei tureciau galymybes ramiai po chemiju ilsetis ir issimieguoti visai gal kitaip butu, o dabar su maziais ramybes nera, bemieges naktis daznos del dantuku ir t.t Vaikuciai nesupranta, kad mama serga doh.gif

Kai priprasi prie minties,kad reikia ir viskas-bus kazkiek lengviau 4u.gif As del svytinimo ir labai abejojau,nes nebuvo nieko visiskai,jokio padidejusio limfmazgio,vienas gyd.pasake kad gal nereikia,kad kai nieko nebelieka radiologai nelabai nori svytinti,kad padideja rizika susirgti krutu,plauciu.skydlaukes veziu,suabejojau.Bet mano gydytoja pasake kad reikia,siunciau dokumentus visus i Peterburga,ten profesore pasake:butinai! Labai bijojau,kaip as busiu viena kitame mieste,taip ilgai,bet viskas susikloste puikiai ir man po chemiju spinduliavimas ir gyvenimas Kaune buvo tikras rojus.
Del vaikuciu tai puikiai suprantu,aisku negerai kai negali pailseti.O turi jau aukle? Man pasiseke kad mazoji priziuredavo mano ir vyro tevai (vyras buvo juroje per visa gydyma),ji gyveno pas senelius,pas mane tik ateidavo i svecius.Aisku del to buvo daugiau ir minusu,kiek asaru mano,sirdys skaudejo,bet mano busena buvo tokia kad as ja tiesiog fiziskai negalejau pasirupinti,kaip ir noreciau.O ir ligonineje praleisdavau nemazai laiko.Gal ka nors galima sugalvoti,kad mama,ar uosviene arba paimtu vaikus po chemiju,ar pasilyktu nakvoti pas tave? Zinau kad sunku,bet pakentiek dar console.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 10 balandžio 2010 - 23:31
QUOTE(renatuxaass @ 2010 04 11, 00:16)
niekur nebebuvom, ketvirtad nuejom sako nieko gero is chemijos oeruojam, tik reikia kepenis patikrinkti ir atavziuokit rytoj is ryto nes nera talonu siandienai jau echoskopijai,  to nesitikejom, atvaziavom chemijai , norejom lekti pas Ostapenko del oepracijos pakalbeti, butume ir pas Ruola uzbege bet paskambino mamai mociute, ji N. Akmenej gyvena, kad jai blogai pasidare, na ji jau senas zmogus 83m , silpna jau, tai mama susinervino, isskviete jai greitaja ir staigiai lekem is Vilniaus i Akmene, o penktad is ryto vel vaziavom i Vilniu, visdelto nusprende operuoti  tai jau niekur  nebejom, ejom ligoninej vieta uzsiimti, tyrimus kol visus padare....

kazin ar yra dar ya nuomone kad operuojant tos blogos  lasteles gali issibegioti?Samtai man rodos gydytojas taip sake, as uzklausiau apie tai skyriuje sesutes sako nesamone cia, pergyvenu biskeli del operacijos, visur raso kad uzdegimine forma pirmiausia gydoma chemoterapija spinduliavimu iir kai krutis atsileidzia tada operuojama, o mums ji visai neatsileidusi o vistiek operuos, ir kai buvom Siauliuose dar gydytoja taip sake pirma reikia nuimti uzdegima, Vilniuje komisijoje irgi sako tik neleiskit operuot iskart, tai vis man neramu ar gerai kad  operuoja, gal dar reikejo bandyt svitint g.gif na bet jiems geriau zinot aisku

Jetau,as net nezinau ka patart,neisivaizduoju kaip geriau.O del tu piktybiniu lasteliu isplitimo operacijos metu-tai lyg ir yra galimybe.Bet tai,kad niekas nuo to neapdraustas.Ir isvis neaisku kokiu budu jos issiseja,galima tik speliot.Mano mamai turbut irgi issisejo operacijos metu.Vieni gydytojai taip teigia,kaikas (kaip pvz.Ruolia)sako,kad mts.jau buvo ir pries 3-4m(dar pries operacija).O istikruju-tai niekas neaisku.

O svitinima tai vistiek turbut taikys po operacijos?O ir chemija turbut dar skirs po operacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 10 balandžio 2010 - 23:32
QUOTE(Liutukeee @ 2010 04 10, 23:30)
Jetau,as net nezinau ka patart,neisivaizduoju kaip geriau.O del tu piktybiniu lasteliu isplitimo operacijos metu-tai lyg ir yra galimybe.Bet tai,kad niekas nuo to neapdraustas.Ir isvis neaisku kokiu budu jos issiseja,galima tik speliot.Mano mamai turbut irgi issisejo operacijos metu.Vieni gydytojai taip teigia,kaikas (kaip pvz.Ruolia)sako,kad mts.jau buvo ir pries 3-4m(dar pries operacija).O istikruju-tai niekas neaisku.

O svitinima tai vistiek turbut taikys po operacijos?O ir chemija turbut dar skirs po operacijos?

po oepracijos pabaigs dvi likusias chemijas. o is ko Ruola sprendzia kad mts jau senai buvo?
turbut reikia nebesigilinti, nes vistiek nieko cia neissiaiskinsi nei pakeisi, tik baimes daugiau issivarai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 10 balandžio 2010 - 23:59
Dėkoju už palikėjimus.Tiek daug naujų vardų.Gal poros temų nebeskaičiau.Jei turėsiu kuo pasidalinti parašysiu.

QUOTE(rita606 @ 2010 04 10, 19:27)
4u.gif Labas mergaites visoms kuo geriausios sveikateles 4u.gif  4u.gif .Dekui Gabijai uz nuorodas.Ir as prisidedu prieRasu lankos,daug tau stiprybesir zinok VISKAS BUS GERAI 4u.gif  4u.gif.Na o man jau treciadieni pirma chemija,labai bijau,stengiuosi niekam to neparodyti.Ir as tikiu,kad ir man bus viskas gerai. ax.gif

Vis tik gerai būtų su pačiu artimiausiu draugu pasikalbėti apie pojūčius ir jausmus.Užgniaužtos emocijos, tai kirminas graužiantis iš vidaus.Tik draugė neturi būti ašaringa guodėja.Reikia kiek realistės, suprantančios situaciją.Pirmai pradžiai tiks ir forumas.
Tiesa pagalvojau, kadangi gausi topotekamu skiestą cis platiną, tai gal pykinimas bus mažesnis , nei mano grynos.
Viskas išgyvenama.Kaip mano chemo seselė sakė"Brangioji ,tu nedamušama"

Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2010 04 09, 19:37)
o kaip gaila kad nematysiu siandien 4u.gif

Gal galit man nelabai ka suprantanciai paaiskinti, kodel jei yra kruties vezys ir jei kepenyse ar plauciuose yra metastazes kodel negalima operuoti kruties?

Man irgi nedarė operacijos, kolei su chemo neužkalkino pliauros metastazių.Čia turbut susiję su narkoze ir plaučius turbūt kažkaip ventiliuoja operacijos metu.Bet esmė plaučiai turi būti sveiki,bet gal aš klystu.Tai mano išfantazavimas.
Papildyta:
QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 10, 21:03)
Man antradieni 4 chemija doh.gif kaip noreciau, kad butu paskutine, o gydytojas dar 2 sake dades, nes geras rezultatas doh.gif sako jei nebutu rezultato tada 4 tik darytu g.gif Ar imanoma tu 2 atsisakyti chemiju, nebenoriu as tuo brudo, ir nebera augkiuku man doh.gif Dar operacija ir svytinimas laukia 4u.gif

Atsisakyti įmanoma ko tik nori.Niekas su antrankiais neatves leistis .Viskas paprasta tik parašą padėsi.Bet ar nori atsisakyti gyvenimo ,kuris prieš akis.Svajonių, kelionių , naujų draugų, šeimos.Nedamuštas vėžys , tai galimos naujos metastazės.Mergaitės pirmiausia klinikinis gydymas ir tiek kiek reikia, o kai jau būsit sveikos eksperimentuokit su alternatyvia medicina, medituokit, pasikraukit geros energijos, džiaukitės kiekviena diena.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 11 balandžio 2010 - 00:38
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 04 11, 02:28)
Viskas išgyvenama.kaip mano chemo seselė sakė"Brangioji ,tu nedamušama"

GABIJA, thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 04 11, 00:45)
po oepracijos pabaigs dvi likusias chemijas. o is ko Ruola sprendzia kad mts jau senai buvo?
turbut reikia nebesigilinti, nes vistiek nieko cia neissiaiskinsi nei pakeisi, tik baimes daugiau issivarai.

Is ko sprendzia Ruolia nezinau.Pasake ir tiek.
As ir manau,kad geriau taip giliai nesigilinti.Vistiek visada kyla klausimai"o kas butu jeigu butume dare kitaip...",o juk niekas nezino kaip geriau.

O tai kada operacija?Skaiciau,skaiciau ir nesupratau,arba praleidau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 04 11, 00:28)
Man irgi nedarė operacijos, kolei su chemo neužkalkino pliauros metastazių.Čia turbut susiję su narkoze ir plaučius turbūt kažkaip ventiliuoja operacijos metu.Bet esmė plaučiai turi būti sveiki,bet gal aš klystu.Tai mano išfantazavimas.
Papildyta:

kiek supratau cia nebutinai tik su plauciais bet ir kaip musu atveju kepenim, vis tyre ar su jom gerai kad operacija galetu daryti.

cia mum padetu Adis musu mokytoja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2010 04 11, 00:36)
O tai kada operacija?Skaiciau,skaiciau ir nesupratau,arba praleidau  blush2.gif

as ir nerasiau man rodos, penktad uzsiemem vieta ligoineje ir padare tyrimus, siandien vakare vaziuojam i ligonine gultis, o rytoj (pirmad) jau operuoja.

Papildyta:
QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 10, 23:01)

tavo gydytojas matosi jau taip daro viska viska kad tik tau padeti visiskai pasveikti, tai neveltui turbut ir dabar sako pabaigti kursa

ramaus sekmadienio visoms, reikia begti jau, ilga kelione laukia, o iki tol dar savo seimynai cepelinu prizadejau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 11 balandžio 2010 - 09:18
QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 10, 23:01)

tada man pasiseke su gydytoja, pasake ne maziau 6 chemijos ir dar gavau 7 (kaip uztvirtinima), paskui svytinimas, niekas man rinktis neleido (chemija ir gavau ne is 4 vaistu, o 7 kombinacijos), pasake - reikia (navikas didesnis nei 5 cm, nors ir antra stadija, taciau svytinama ir viskas), nors KT jau rode normalius limfmazgius iki 1 cm, ten kur buvo navikas kumcio dydzio, be to pati pasiskaicius protokolus, ivairius forumus suvokiau, kad taip ir turi but, ir jei kas abejoja svytintis ar ne, as esu visada UZ, be to ir aparatura siuolaikine, man asmeniskai svytinant nebuvo jokio pasalinio poveikio, tik miegot gal labiau norejosi 4u.gif
Atsakyti