Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

Labas,mergaites!Buvom isvyke,tik siandien grizom i Vilniu.Pradejau dirbt-tai nieko nebespeju.

Labai pasiilgstu Jusu,bet labai sunku skaityti,labai audringai reaguoju i jusu postus-labai dziaugiuosi girdedama geras naujienas ir baisiai susinervinu kai isgirstu nekokias,net supykina,pyktis sukyla.Ai,ka cia ir pasakot,reikia laiko ...
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 04 01, 17:23)
4u.gif sužinojau savo diagnozę 1A,stadija,po galybės tyrimų, NO.MO.Kaip man paaiškino neišplitės į tolimesnius audinius,limfmazgiai nepažeisti, stadiją patikslins po operacijos doh.gif aš tik pradedu šį kelią....sėkmės visoms,,,dar saviškiams nesakiau,,,,bijau....lauksiu operacijos....apkabinu visas wub.gif

Mieloji,kaip gerai,kad liga diagnozuota laiku,tikiu,kad viskas bus gerai wub.gif ,juk tik 1stadija.

Papildyta:

QUOTE(Viti17 @ 2010 04 04, 21:45)
Velykų vakarą visai ne apie Velykas. Klausimas dėl priklausancios paramos. Ar tokia yra? Ligoninėje viena moteris sakė, kad savivaldybės soc. paramos skyrius pristacius visus dokumentus kompensuoja pusę porto sistemos kainos. Ar tiesa? Mes net nezinojome, o gal cia  tik gabndų lygmuo. O gal yra kitokių paramos niuansų, kurių tiesiog nežinome? Nes dabar pradėjome pirkti Fragmin (nes rankoje venoje susidarė trombas), labai brangūs, o vartoti juos reiks kol kas mėnesį, o toliau bus matyti. Už 10 (5 dienoms) ampulių sumokėjome 234 Lt  verysad.gif , jau ir taip nemokama medicina tiek kainuoja, dar prisidėjo šitie.. Ir jie nekompensuojami.

Zinai,as panasius vaistus leidausi visa nestuma,kainavo tikrai daug,uzsakydavau NORFA vaistinej,tada pasiimdavau per LAIMINGAS VALANDAS-kai budavo 15%nuolaida,dabar lygtais 10%,bet vistiek buvo pigiausia.Kiek zinau-tai daugkas vezasi is Lenkijos,platintojai pristato,ten dvigubai pigiau,bentjau CLEXANE,FRAXIPARIN.

QUOTE(Viti17 @ 2010 04 05, 00:49)
O aš vat išmokau šiandien vaistus į pilvą leisti. Tie trombus ksiadantys leidžiami po odą į pilvą. Truputį rankelės dar dreba, ir mano žmogus dar įtartinai žiūri į tokią saviveiklą. Na, bet pats reikalavo. smile.gif Aš siūliau geriau sesutės kokios paieškoti. Šiandien vakarinė netyčia šiek tiek išbėgo atgal į išorę, bet nedaug. Tai tikiuosi, kad veiks kaip ir reikia.

O jis pats nenoretu sau susileist?As visalaik pati leidausi,pirmasyk tik rankos drebejo,niekaip nesiryzau,o paskui jau visai nebaisu budavo.Bet kai as nestuke.gif buvau-tai po gero pusmecio leidimosi nebeturejau nesubadytos vietos pilve,plius pilvas jau didelis buvo-tai tada jau nebebuvo lengva susileist,o ir vaistukai vis atgal isbegdavo,nors aisku,kad ne visi.Nepergyvenk,nieko tokio jei truputuka isbego atgal.Saunuole tu!Man daug sunkiau buvo pradet leist vaistus mamai nei paciai sau. blush2.gif

Kai leidi-tik ziurek,kad ki kraujagysles nepataikyt,nes yra buve,kad pataikydavau-tada suskausdavo,plius kraujas begdavo.

Patr,laikysiu kumstukus,kad rezultatai ir toliau butu geri.

Dar daug norejau parasyt,bet bijau sumaisyt nickus,dar ne ta parasysiu blush2.gif ,o maniau prisiminsiu.

Gal kam reiktu SAVICKIO TIRPALO,na to nuoviro,mes gi padarem mamytei,viska isvirem pagal visas proporcijas sudejom,vaistazoles is Balvociutes pirkom,o taip ir liko nenaudota.Gaila,visgi keli simtai lituku ideta.ATIDUOCIAU JEI TIK KAS NORETU NAUDOTI.VISKAS PADARYTA PAGAL RECEPTUKA.KAD TIK KAM PADETU.

IR MAUDA turim saldytuve,Balvociutes padaryta,net nezinau su kuo ji ten-aliejuje ar spirite-jei domintu-paziuresiu,stovi saldytuve,yra ir instrukcija -kaip,po kiek gerti.Irgi nepraimta.

Jei kamnors Ruolia rekomenduotu LIQUIRIZIA(SALDYMEDI)is ITALIJOS-tai galetume parduoti.Labins deka gavom is Italijos-tik gaila,kad pavelavom.Atiduotume uz ta pacia kainyte kiek mokejom.Jei ka domintu-rasykit i az.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 05 balandžio 2010 - 23:58
Sveikos, mergaitės 4u.gif

Visas su pavasariu, visoms sveikatytės

user posted image

Praūžė tos šventės. Aplankėm nemažai giminaičių.

Penktadienį dar su mama buvom klinikose - susilašinome tam kartui paskutinį avastiną ir pasidarėm echospiją. Metastazės kaip ir nedidėja, bet atsiradęs jau už kepenų lyg naujas padidėjęs limfmazgis... Dėl to nelabai ramu. Bet mama to kažkaip nesureikšmino - ji labiau džiaugiasi, kad kažkurį laiką dabar nereikės važiuoti į Kauną - važinėjimas kas dvi savaites nuvargino....
Dėl tų limfmazgių dar badysiu gydutojos klausti, bet kaip ir įsivazduoju atsakymą: galime duoti chemiją, tik ar organizmas pakels? g.gif

Na, o paskui buvo visko: ir margučių (įdėsiu vakare keleis), kuriuos margino sesė su mano vaikais, žibučių rinkimo, apsivalgymo...

Naujoms mergaitėms tenoriu pasakyti - statistika - tik faktai, o mes dar be to turime ir realų gyvenimą. Mano mama jau "virš statistikos" - 24 mėn. po žarnyno operacijos, IV st. su metastazėmis kepenyse ir plaučiuose (ir dar amžius70+).
Ir mums iš pradžių skambėjo baisiai, bet su laiku išmokau girdėti tik, tai, ką noriu girdėti.
Va, ir dabar - mamai buvo padėję nugarą skaudinėt - jau sesė išsigandus, kad skausmai prasideda doh.gif Bet greičiausiai tai tik kažkoks radikulitas...Jau beveik praėjęs...

Va taip ir gyvenam.

SVETA, laikau kumštukus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 06 balandžio 2010 - 07:09
SVETĄ laikau kumštį, kad būtų kuo geriausi atsakymai.

ifauru mamytei 4u.gif
Na, nei meninikė nei ką, tik pasiseka nuteplioti, galvoju, jei išmokčiau išpūsti kiaušinukus ir tuščius per metus kasdien po kelis numarginčiau, gal ir kelionei užsidirbčiau. bigsmile.gif
Atsakyti
Sveta , kuo geriausių žinių 4u.gif
rasu lanka , ačiū, dar nebuvau "užklasiniam skaityme", bet būtinai nueisiu jau šnd 4u.gif
Visoms lengvo povelykinio laikotarpio drinks_cheers.gif

paskaičiau vakar apie trombus venose, ir man baisu pasidare...tepu tuo liotonu, vistiek paskauda, nors mėlynė jau baigia išsivaikščioti. Viti17 ,kaip pamatė tą trombą, ar su paprastu echoskopu žiūrėjo, ar čia kažkur specialiai reikia kreiptis?

p.s. jau prisirašiau ir aš į albumuką, kokios jūs visos šaunuolės, bučiuoju visas, gražuolės group.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo A-Z: 06 balandžio 2010 - 12:04
QUOTE(A-Z @ 2010 04 06, 12:39)
Sveta , kuo geriausių žinių 4u.gif
rasu lanka , ačiū, dar nebuvau "užklasiniam skaityme", bet būtinai nueisiu jau šnd 4u.gif
Visoms lengvo povelykinio laikotarpio drinks_cheers.gif

paskaičiau vakar apie trombus venose, ir man baisu pasidare...tepu tuo liotonu, vistiek paskauda, nors mėlynė jau baigia išsivaikščioti. Viti17 ,kaip pamatė tą trombą, ar su paprastu echoskopu žiūrėjo, ar čia kažkur specialiai reikia kreiptis?

p.s. jau prisirašiau ir aš į albumuką, kokios jūs visos šaunuolės, bučiuoju visas, gražuolės group.gif:

Trombą pamatė echoskopu. Sakė 10 cm beveik. Bet ranka jau buvo ir patinusi. Gal Jūsų atveju - tai tiesiog uždegiminis procesas.
Atsakyti
QUOTE(Viti17 @ 2010 04 06, 14:25)
Trombą pamatė echoskopu. Sakė 10 cm beveik. Bet ranka jau buvo ir patinusi. Gal Jūsų atveju - tai tiesiog uždegiminis procesas.

kai eisiu prie leidimą į echoskopą, liepsiu ir ranką žiūrėt. Ačiū Viti17, laikykitės 4u.gif
dėl vaistų kainų, tai gal bandykit paieškoti temos apie lenkiją, ten pradžioj yra įdėta nuoroda, kur galima pasižiūrėti, kiek PL kainuoja vaistai. Aš pati esu pirkusi (paprastų vaistų aišku, a la fervex, ibumetin ir pan., tai kainavo tikrai daug pigiau, apie 40proc.). besila6inant vienas vyriškis pasakojo, kad važiuoja ten pirkti kažkokių nuo kepenų vaistų, kur pas mus kainuoja 1 ampulė 38 Lt, o ten 1pakelis (8amp)-18zlotų! total košmar
Atsakyti
Sveikos 4u.gif visas su praejusiom sventem 4u.gif Tikiuosi visos smagiai atsventet Velykas bigsmile.gif Man jos tikrai buvo smagios, neskaitant kad iki siol dorai pasveikti negaliu, kuosulys kankina doh.gif bet pagaliau atsipalaidavau, nes Velyka vakara praleidau Rygoj Eros Ramazoti koncerte 4u.gif Koncertas buvo nerealus, iki siol svaigstu wub.gif
QUOTE(Viti17 @ 2010 04 05, 00:49)
Mes dar tik mokomės gyventi su šia liga. Tai vat ir klystame. Dabar stengiamės kaip įmanoma riboti ligoniuko bendravimą su vaiku. Šiandien profilaktiškai išgėrė ryte coldrex. Dabar kaip ir nieko. Tik dar pykinimas yra. O aš vat išmokau šiandien vaistus į pilvą leisti. Tie trombus ksiadantys leidžiami po odą į pilvą. Truputį rankelės dar dreba, ir mano žmogus dar įtartinai žiūri į tokią saviveiklą. Na, bet pats reikalavo. smile.gif Aš siūliau geriau sesutės kokios paieškoti. Šiandien vakarinė netyčia šiek tiek išbėgo atgal į išorę, bet nedaug. Tai tikiuosi, kad veiks kaip ir reikia.

Saunuole, kad ismokai leisti, juk nieko baisaus nera, man po 2 chemiju tecio zmona leido, ji gydytoja ar vyras , o po 3chemijos pati pabandziau sau leisti, kad neapsunkinti nieko, ir visai thumbup.gif gaunasi, jokio skausmo ir baime isnyko 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2010 04 05, 09:17)
Sveikos 4u.gif . Visoms stiprybės ir tikėjimo. Perskaičiau temelę, ieškodama informacijos. Perskaitysiu ir kitas, kai grįšiu iš ligoninės, gal geraiu susipažinsiu su visomis.  Noriu pasipasakasoti ir paprašyti pasidalinti informacija, man 42 metai,  penktadienį išgirdau savo diagnozę - vidutiniškai diferencijuota invazinė dualinė karcinoma G2. Trečiadienį guluosi į klinikas, ketvirtadienį operuos krūtį, reikės šalinti ir pažasties limfmazgius. Gydytoja sakė, kad teks išimti nemažai krūties ir galima iš karto rekonstrukcinė operacija, paimant iš kitos vietos audinių, pvz., nugaros. Gal kuriai pačiai ar artimiems daryta panaši operacija ir galit pasidalinti patirtimi. Man labai  neramu, manau, kad yra metastazės, nes pradelstas reikalas. Nors į gydytojus kreipiausi laiku (gyvenu  Marijampolėje), praeitų metų spalį echoskopas rodė darinuką ir kalcinatus, mamograma nieko nerodė (nežianu kodėl). Liepė ateiti po 3-4mėn. Nuėjus po 4 mėn. pakartotinai, darinukas buvo padidėjęs, pažasties limfmazgis dar nebuvo padidėjęs, bet pakol tyriausi padidėjo , dabar jau ir skauda.
Noriu tikėti, kad viskas bus gerai. Bet sunku su tuo susitaikyti. Pakolkas vis verkiu, nors žinau, kad tas negerai namuose. Turiu du vaikus, vienam 3m, kitam 6m.

Mano panasi diagnoze, tik man 29 metai, ir limzmazgis pazeistas gerokai buvo , virs 3cm dydzio buvo ir krutinei toks pat doh.gif Vilniuje norejo iskart operuoti, nutraukus nestumas, nes tuo metus laukiuos 3 vaikelio verysad.gif Bet Klaipedos gydytoju deka gydyma pradejo nuo chemoterapijos, kad sumazinti galymybe operacijos metu vezinem lastelem issibegioti. Kita savaite jau turiu gauti 4 chemija, nors siuo metu nei krutinei nei pazastyj augliu nebera ( dabar nezinau ar chemijos ar bioenergetiko cia deka, nes po jo seanso dingo krutinei auglys) bigsmile.gif bet gydytojas vistieks reikalauja pilno gydymo 6 chemiju, paskui operacija pas Boguseviciu, paskui svytinimas, nes man nutete agresyvu vezi Her2+++ 4u.gif
Ar tik pas chirurga kreipetes, pas chemoterapeuta nebuvote? g.gif Ar krutes vezio markeri daret?
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2010 04 05, 12:10)
Pas tėvus iš beržų sula tik laša, tik laša... Aišku, geriausia gerti šviežią, bet kai tiek daug, tai aš pakaitinu iki virimo, įspaudžiu citrinos, gerą šaukštą medaus, supilu į stiklainį ir su metaliniu dangteliu užsuku. Tikiuosi, kad išsilaikys mėnesį kitą kol prasidės šilti orai ir darbymetis daržuose. Tada, oi kaip skanu bus atsigaivinti 4u.gif
už savaitėlės jau būsim Paryžiuje wub.gif Šiek tiek nerimauju. Šiąnakt visą naktį metro po Paryžių važinėjau, nežinodama kokioje stotelėje išlipti  doh.gif  lotuliukas.gif

Geros dienelės visoms. Pas mus nedrąsiai saulutė rodosi, o vakar buvo labai saulėta ir šilta.

Ir as sula pastoviai geriu, tik jau i pabaiga sake eina ji g.gif
Smagios keliones wub.gif Paryziuj buvau uzpraeita vasara su vyru per vestuviu metines, patiko labai wub.gif wub.gif wub.gif su lektuvu skrendat? ten yra eskurisiniai autobusai , kurie turi skirtingus3 marsutus ir daug sustojimu prie izymu vietu,jie pastoviai viens po kito kursuoja, galima ilipti ir islipti bet kur, be to rusu, anglu kalba per ausines pasakuoja istorija gidas. Tokiu pat principu kursuja eskursiniai laivai. Tai mes nusipirkm 3 dienom autobuso ir laivo abonenta ir vazinedavom nuo viesbucio iki izymybiu 4u.gif daugiau info cia http://www.city-disc...our.php?id=1754

Sveta laikom kumscius thumbup.gif
Patr, marguciai wub.gif wub.gif wub.gif man savo geda po tokiu deti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 06 balandžio 2010 - 14:58
Laba diena 4u.gif Oj,mergaites,labai aciu jums uz kumstukus,tikrai padejo wub.gif Pirma karta po metu po chemijos ir 10 menesiu po spinduliavimo mano kraujas GERAS tongue.gif atsistate ir leukocitai pilnai thumbup.gif Echo-gerai,limfmazgiu neuzciope thumbup.gif
O rentgena darys birzelio gale,per kita patikrinima,tie skausmai jau pora dienu kaip praejo,bet sake gyd.kad nuo svitinimo gali buti .

Bet jau zmoniu po ilgo savaitgalio blink.gif As kad krauja priduoti 2 val.sedejau eileje,niekada taip nebuvo.Bet uz tai pataike is pirmo karto-ir niekada taip nebuvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 06 balandžio 2010 - 16:36
QUOTE(SVETA K. @ 2010 04 06, 17:34)
Laba diena 4u.gif Oj,mergaites,labai aciu jums uz kumstukus,tikrai padejo  wub.gif Pirma karta po metu po chemijos ir 10 menesiu po spinduliavimo mano kraujas GERAS  tongue.gif atsistate ir leukocitai pilnai  thumbup.gif Echo-gerai,limfmazgiu neuzciope thumbup.gif

Na va, kaip puiku, Sveta smile.gif Dabar galėsi atsipūsti ir ramiai džiaugtis pavasariu su mažąja 4u.gif

Susipažinau su A-Z mūsų puslapėlyje. Gražios gi mūsų mergytės 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 04 06, 15:52)
Smagios keliones wub.gif 

Ačiū už patarimus.Šiaip SM forumo Paryžiaus temas perskaičiau, daug info turiu, bet vistiek nerimauju....Bet ir noriu labai. Aš esu buvusi darbo reikalais Paryžiuje, bet pačiam miestui tik pusdienis buvo skirtas. Ir tiek užteko, kad įsimylėčiau wub.gif
Papildyta:
mano kraujas GERAS  tongue.gif

VALIO 4u.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Oj,mergaites,labai aciu jums uz kumstukus,tikrai padejo  wub.gif Pirma karta po metu po chemijos ir 10 menesiu po spinduliavimo mano kraujas GERAS  tongue.gif atsistate ir leukocitai pilnai  thumbup.gif Echo-gerai,limfmazgiu neuzciope thumbup.gif
O rentgena darys birzelio gale,per kita patikrinima,tie skausmai jau pora dienu kaip praejo,bet sake gyd.kad nuo svitinimo gali buti .

Bet jau zmoniu po ilgo savaitgalio  blink.gif As kad krauja priduoti 2 val.sedejau eileje,niekada taip nebuvo.Bet uz tai pataike is pirmo karto-ir niekada taip nebuvo lotuliukas.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kaip gerai, kad taip gerai clap.gif
Atsakyti