Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 30, 21:55)
Samta 4u.gif - ajajajai, kaip negerai, kad taip priėmei tas žinutes. Mesk iš savo gražiosios galvelės. Tau tai nuo chemijos. Mamytė į WC po chemijos pasienius ramstydama nueidavo, o mes jai iš paskos, jeigu kas, kad sulaikytume, nes nenorėdavo , kad padėtume. Silpsta organizmas nuo vaistukų, todėl ir svaigsti, o kaklą užspausti gali dėl įvairių priežasčių - pvz. per didelio ar per mažo spaudimo (į chemijas jis ypač reaguoja), nugulėjomo, arba net nuo nervinės įtampos, nes juk visus pakankina klausimai klausimėliai(tik kartais nenorime to sau prisipažinti), ir nešiojamės savy tą nešulį, kad gink Dieve artimųjų neapkrauti savo spėlionėmis... Iki kitos chemijos atsistatysi tikrai. Tik dažniau sakyk sau - "viskas bus tik gerai".  wub.gif

Labutis visoms , Mergaitėms 4u.gif Skelbiu užduotėlę... Artėja graži šventė, tai siūlau surengti mūsų albumėlyje margučių parodėlę . 4u.gif Kas neturės sveikatytės marginti, galima įdėti savo vaikuliukų ar kitų šeimos narių  margintus kiaušinaičius.  wub.gif

Didelis aciukas uz palaikyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(einarta @ 2010 03 31, 15:34)
Pagal mane operavusios gydytojos nuomone man 3A st., o nuejus pas kita gydytoja (isgirsti dar viena nuomone apie tolimesne prieziura) priskyre viso labo 1B st. Tai dabar ir pati nezinau kuom cia tiketi  doh.gif

bigsmile.gif Tikėk antrąja gydytoja, Einarta smile.gif Taip daug geriau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 30, 17:33)
Laba diena,

Antrą - košelę iš gr.riešutų, razinų, abrikosų, medaus ir citrinų. Abeji vaistukai labai skanūs, tikėkimės, kad bus ne mažiau veiksmingi smile.gif Dabar tik beliko daktarės atsargiai pasiklausti, ar saikingai šį gėrį vartojant nenusižengsime chemoterapijos režimui. Tiek tos išminties - pirma padariau, paskui klausiu doh.gif

As irgi ta marmelada vartoju rolleyes.gif giminaite pridare blush2.gif dar berzu sula intensyviai geriu, uosviai bambaliais is sodybos veza 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2010 03 31, 10:04)
Gražiai sugalvojai, Rasų lanka  smile.gif  Paįvairinsime savo kasdienybę  smile.gif

Jūsų su mamyte gyvenime dabar daug klaustukų, ir mažai atsakymų... Tikiuosi, rytojus įneš aiškumo. Kartais aiški tiesa geriau, nei klausimai, klausimai, kurių pats nepajėgus išspręsti.  Tikėkimės geriausio !

Aš buvau privačiai VOE-jai. Stebi kas 3 mėn.iškilimą virš raktikaulio.  Jis yra jau antri metai, nei didėja, nei mažėja. Echoskopas nieko blogo nerodo.  Bet gydytoja apsidrausdama liepė ryt atvažiuoti į Klaipėdos apskrities ligoninę, kur ji pusę dienos dirba, pažiūrės tai su kolega.  Kelios nuomonės geriau.  Ir jei kas nepatiktų - parašys motyvuotą siuntimą KT - jai.

Tikriausiai su gyd. Lekstuciu nori paziureti rolleyes.gif Jis tai tikrai teisingai pasakys, nerealus gydytojas thumbup.gif As pas tik jis dabar echo daraus po kiekviens chemijos. Jis jau ismokino mane atpazinti piktybini darini nuo ne piktybinio 4u.gif
Papildyta:
Toks oras lauke, o turiu guleti visa persalusi namie, uzpuole bacila ir mane doh.gif jegu nera visaiis namu islysti g.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 03 31, 11:04)
Aš buvau privačiai VOE-jai. Stebi kas 3 mėn.iškilimą virš raktikaulio.  Jis yra jau antri metai, nei didėja, nei mažėja. Echoskopas nieko blogo nerodo.  Bet gydytoja apsidrausdama liepė ryt atvažiuoti į Klaipėdos apskrities ligoninę, kur ji pusę dienos dirba, pažiūrės tai su kolega.  Kelios nuomonės geriau.  Ir jei kas nepatiktų - parašys motyvuotą siuntimą KT - jai.

Būtinai, Arūne 4u.gif , važiuok. Keli gydytojai geriau nei vienas. Ir linkiu, kad ramiai galėtum sutikti šventeles su dukriuku... wub.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 03 31, 16:11)
man čia toks iškilo klausimas, kur jūs gydotės, ar būtinai stengiatės važiuoti į Vilnių?
Aš nežinau, nesu labai patenkinta savo gydytoja...aš suprantu, kad už durų 100 pacientų, kad neturi laiko su kiekvienu pleple, ir atrodo atsako į mano klausimus visus, bet nėr man širdy ramumos. ji sako internte gali rasti daug info, skatina ieškoti, bet ką aš susirandu, tai ji viską atmeta.  verysad.gif

Mano mamytė gydosi Šiauliuose. Kažkada ligelės pradžioje kalbėjom, kad gal reiktų į didelį miestą, bet ji atsisakė. Sakė, norinti arčiau namų. Didesniam mieste geriau su kai kuriais tyrimais (kaulų scitigrama, gal dar kokie ), bet kaip suprantu, ten konsultacijoms eilės didesnės. g.gif Mes kol kas patenkintos savo gydytoja. Atidi, išklauso, atsako į klausimus, paramina, paskiria tyrimukus. O chemijos juk tos pačios - tiek Šiauliuose, tiek Panevėžyje, tiek Kaune ar Vilniuje, ar Klaipėdoje. Naudojamos tam tikros vaistukų schemos. Žinome, jei situacija rastųsi sudėtingesnė, nežinau kaip būtų. Mažeikių gydytojais kai kuriais beveik nebepasitikiu... ax.gif Jei tau neramu, gal galima konsultacijai, pasiėmus savo ligelės, tyrimų išrašus kitoje gydymo įstaigoje pasirodyti.
Jei gydytoja atmeta viską, gal ji tiesiog nesusikoncentruoja į klausimą (juk šitiek ligoniukų, ir tiek jai klausimų). Man yra taip keletą kartų buvę, tai aš perklausiu arba kitą kartą arba tą patį (sakau "man vistiek kažkaip kyla klausimas, ar mane neramina, o gal.... "). Tada gydytoja kažkaip atkreipai dėmesį (gal mato kad neatstosiu blush2.gif ) ir argumentuoja daugiau, arba yra buvę, kad pasako, pabandykim...

QUOTE(einarta @ 2010 03 31, 16:34)
Pagal mane operavusios gydytojos nuomone man 3A st., o nuejus pas kita gydytoja (isgirsti dar viena nuomone apie tolimesne prieziura) priskyre viso labo 1B st. Tai dabar ir pati nezinau kuom cia tiketi   doh.gif

Tai puiku, kad yra ir tokia nuomonė. Jos ir laikykis, o saugokis, mylėk save ir stenkis dėl savęs lyg būtum su pirmąja nuomone. Po kiek laiko pamatysi, kaip viskas gerai bus... wub.gif

Labutis, Mergaitės 4u.gif dar nespėjau aš kiaušinukų dažyti. Tik penktadienį pradėsiu...
Rytoj važiuojam markeriui unsure.gif (neramu - reiks Ramevalo nakčiai ax.gif ) Rezultato nesužinosim - bus tik kitą savaitę. Gerai, kad jau šventės bus praėję...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 31 kovo 2010 - 17:43
smile.gif sveikos, tik prisiduodu, gavau chemiją šiandien, pagiriojuosi, einu rinkt plaukų nuo pagalvės doh.gif

Patr, mano gydytoja primygtinai prašė atvežt KT atsakymą, įrašytą diskely, nesakė nieko tau?

A-Z, valgau tikrai visokio bieso, ką jūs siūlot, ką pati randu, nežinau kaip čia su tuo krauju mano, gal vis dar po operacijos neatsigaunu, dar tik 2 mėn. praėjo g.gif Kaip tavo plaukeliai? Ir prašyčiau nesikreipt į mane JŪS, rolleyes.gif man labiau patinka tu rolleyes.gif

Visom, kurios ruošiasi tyrimams - linkiu kuo geresnių žinių bigsmile.gif

Einu prigulsiu, kai pajėgsiu, užsuksiu, turiu greit atsigaut, mano vaikučiai jau rankeles miklina kiaušinių marginimui wub.gif
Atsakyti
bigsmile.gif 4u.gif labutis visiems.Sendien buvau pas savo onkologa verysad.gif blogos naujienos.Metastazes plauciuose padidejsios verysad.gif .Tai dabar laukia 6chemo terapijos,labai bijau.Merginos gal kam lasino toki miksa,CISPLATIN irTOPOTECAN buciau dekinga jei kas pasidalintu info.Mane gydytojas nuteike,kad bus labai blogai verysad.gif ,ne nezinau ka ir begalvoti.Kad plauku neliks su tuo susitaikiau bigsmile.gif ir net izvelgiau privalumus,nereiks kirptis sutaupysiu bigsmile.gif rolleyes.gif .Na as cia taip,kad pakelciau sau nuotaika bigsmile.gif .jei kas susiduret gal parasysit,busiu dekinga.
Atsakyti
Labas mergaites,visoms grazaus svenciu laukimo 4u.gif
O as vel susirgau unsure.gif ,si ryt bloga darbe pasidare,isejau namo,buvau pas gydytoja itaria inkstu infekcija.Maisas vaistu,lovos rezimas,viena gera naujiena,markeris puikus.

Arune,geru tyrimo rezultatu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rita606 @ 2010 03 31, 21:07)
Merginos gal kam lasino toki miksa,CISPLATIN irTOPOTECAN buciau dekinga jei kas pasidalintu info.

Labai neblogas mixas smile.gif Rimtai, Topotekanas geras vaistas, mintyse jį jaukinkitės mirksiukas.gif Iš šitos kombinacijos Jūsų ligos rūšies atveju tikimasi geriausio efekto. Tikėkimės, kad toks ir bus 4u.gif
Mamytei antra chemo buvo Topotekanas + Cisplatina. Lašino dvi dienas - pirmą ilgiau, antrą vos valandą. Lyginant su pirmąja chemo, kai lašino vien Cisplatiną, šis mixas buvo tikrai "lengvesnis". Kažkokių ryškesnių šalutinių poveikių nebuvo. Net ir kraujas labai neblogai "atlaikė", tik vieną kartą savaitei atidėjo, bet po to atsistatė be vaistukų.
Jei gerai pamenu, su Topotekanu yra ir Gabija draugavusi. Ji irgi kažkada pasakojo, kad tos chemo šalutinis poveikis švelnesnis buvo.
Taip kad - ne toks velnias baisus, kaip jį paišo smile.gif Nesigąsdinkite, viskas bus ok wub.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 03 31, 15:11)
Aš susigundžiau something else  "užkandėle" su riešutais ir medum, bet gal daugiau dėl smaližiavimo blush2.gif

Šitą užkandėlę savo laiku berods nuo adis nukopinau (kaip ir gyvą galą kitų receptų smile.gif ) wub.gif

QUOTE(Samta0204 @ 2010 03 31, 16:00)
As irgi ta marmelada vartoju rolleyes.gif giminaite pridare blush2.gif dar berzu sula intensyviai geriu, uosviai bambaliais is sodybos veza 4u.gif

Neturiu, kad kas prileistų, tai galvoju, kur dar galima būtų įsigyti tokio dalyko kaip sula? g.gif Gal turguje? blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 31 kovo 2010 - 21:47
Merginos, primenu, lašinukų savo dietoje nepamirškite. Sako, surenka jie būrį blogųjų ląstelių, ir unitazan paleidžia. Taip joms ir reikia...

Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 31, 22:47)

Šitą užkandėlę savo laiku berods nuo adis nukopinau (kaip ir gyvą galą kitų receptų smile.gif ) wub.gif

Gal pas tave i svecius uzsukt, nes labai skani si uzkandele smile.gif Man mama ja irgi darydavo smile.gif
Atsakyti
arune 4u.gif kad rytoj viskas gerai butu smile.gif

rasu lanka 4u.gif kad markeris butu mazesnis,nei praeita karta smile.gif

carvel console.gif sveik 4u.gif o is kur ta inkstu infekcija? unsure.gif Ir kada bus tavo "galutiniai" atsakymai?

Grek del plaukuciu liudna console.gif ,bet nieko,cia ne pats svarbiausias dalykas,bus dar tu plauku irnesakyk.gif Gerai kad chemijos neatidejo 4u.gif

rita606 ,liudnos zinios verysad.gif Turi nusiteikti ilgam,bet tikekimes kad labai SEKMINGAM gydymui 4u.gif Stiprybes tau...

samta204 ir tu sveik greiciau 4u.gif Dabar pavasaris,daug kas pagauna virusus ,dar tas apgaulingas oras unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 31 kovo 2010 - 22:42
QUOTE(Patr @ 2010 03 31, 11:26)

Liutukeee, kaip supratau mamytė buvo energinga. Kiek metų ji sirgo, na kada buvo diagnozuota?

2006m.kovo 8d.diagnozavo kruties vezi,birzeli operavo,pries ir po to taike raudonaja chemija(jos metu mama puikiai jautesi,pati nuvairuodavo ir parvairuodavo namo,tik paskutini syki supykino,o siaip tai visai be salutiniu poveikiu).Rudeni-spinduliavimas.Tada remisija iki 2008m.rudens,tada diagnozavo mts.plauciuose,o 2009m.liepa=mts.galvoje.Nuo 2008m.rudens taike visokias chemijas iki 2009m.sausio,tame tarpe 2009m.lliepa spinduliavo galva.

Dabar galiu pasakyt.kad is paskutiniu metu taikytu chemiju jai buvo veiksminga tik geriama XELODA.Labai gaila,kad po spinduliavimo jos nepratese. verysad.gif

Tai tiek istorijos-kad ir ne trumpai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 31 kovo 2010 - 23:20