Įkraunama...
Įkraunama...

25-ji onko užeigėlė...

Laba diena,

Grek, o kodėl Jums filagrastimo neleidžia? Bet jei kokiai savaitei chemo atidės - nieko blogo. Tik tiek, žinoma, kad iš ritmo "išmuša"... Stiprėkite 4u.gif

Šiandien ligoninėje teko pabendrauti su viena močiute - pleputė su savų žinių kraitele smile.gif Vienas iš jos liaudies receptų, neva jaunystėje padėjęs išgyti, kai po džiovos sukeltų komplikacijų atsirado plaučiuose vandens. Esą reikia užsiplikinti stipresnės liepžiedžių ir aviečių šakelių arbatos, kliūstelti į puodelį šimtą gramų konjako ir šį mixą kuo karštesnį išgerti, visą tą laiką kvėpuojant karštais iš puodelio sklindančiais garais. Vėliau šiltai užsikloti ir prakaituoti, prakaituoti, prakaituoti... Recepto veiksmingumą esą ir moterytės daktarėlis patvirtino smile.gif
Vienas ponas dievas težino, kiek ir kada šitai veiksminga, bet reikalui esant - bent jau pakenkt, gal tikrai nepakenktų? smile.gif

Pati per savaitgalį pagaminau vaistų net pagal du receptus. Pirmą - pagal mergaičių duotą receptą spanguolių, burokėlių, morkų sulčių ir konjako bei medaus mikstūrėlę. Antrą - košelę iš gr.riešutų, razinų, abrikosų, medaus ir citrinų. Abeji vaistukai labai skanūs, tikėkimės, kad bus ne mažiau veiksmingi smile.gif Dabar tik beliko daktarės atsargiai pasiklausti, ar saikingai šį gėrį vartojant nenusižengsime chemoterapijos režimui. Tiek tos išminties - pirma padariau, paskui klausiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 30 kovo 2010 - 16:37
QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 29, 20:43)
SVETA 4u.gif - aš irgi tavo dukrytei norėčiau palinkėti sveikiausios ir žvitriausios  mamytės. Tokią gražią šventę suruošei. wub.gif

Aciu labai smile.gif Jo,gimtadienis buvo linksmas thumbup.gif Tik po jo,gaila susirgo maziuke,tai geria antibiotikus verysad.gif Tfu,tfu,tfu,kad man neuzsikresti,nes ir taip tie persalimai pastoviai,kas menesi reguliariai pas mane doh.gif O kita savaite pas gyd.,nenoriu kad del kokio nors gripo kraujas ka parodytu,nes tada jau prisigalvosiu rolleyes.gif
O jums su mamyte,rasu lanka ,linkiu kad praeitu ir nepasitvirtintu visi neramumai del galveles 4u.gif Ir kad mamyte ne viena salika dar numegztu ziemai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 03 29, 23:43)
Negasdinkit del galvos svaigimo  g.gif , nes po 2 chemijos man pastoviai svaigsta,ir gerti nereikia, kaip apspangusi vaikstau ir sprando kaire puse uzpsausta daznokai, bet galvuoju cia nuo chemijos g.gif  nejaugi mts tokie pozymiai?

Samta 4u.gif - ajajajai, kaip negerai, kad taip priėmei tas žinutes. Mesk iš savo gražiosios galvelės. Tau tai nuo chemijos. Mamytė į WC po chemijos pasienius ramstydama nueidavo, o mes jai iš paskos, jeigu kas, kad sulaikytume, nes nenorėdavo , kad padėtume. Silpsta organizmas nuo vaistukų, todėl ir svaigsti, o kaklą užspausti gali dėl įvairių priežasčių - pvz. per didelio ar per mažo spaudimo (į chemijas jis ypač reaguoja), nugulėjomo, arba net nuo nervinės įtampos, nes juk visus pakankina klausimai klausimėliai(tik kartais nenorime to sau prisipažinti), ir nešiojamės savy tą nešulį, kad gink Dieve artimųjų neapkrauti savo spėlionėmis... Iki kitos chemijos atsistatysi tikrai. Tik dažniau sakyk sau - "viskas bus tik gerai". wub.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 03 30, 14:02)
ot ačiū 4u.gif  kaip tik ruošiausi šnd klausti jūsų, ar nėr kokio tepalo, nes skauda visą ranką vien nuo prisilietimo doh.gif

Dar vienos sesutės pamokymas. Nakčiai storai aptepi rankelę kur skauda Liotonu ir apvynioji maistine plėvele. Iš ryto nusiimi. Taip mamytė darydavo per kai kuriuos leidimus. 4u.gif

QUOTE(something else @ 2010 03 30, 18:33)
Antrą - košelę iš gr.riešutų, razinų, abrikosų, medaus ir citrinų. Abeji vaistukai labai skanūs, tikėkimės, kad bus ne mažiau veiksmingi smile.gif Dabar tik beliko daktarės atsargiai pasiklausti, ar saikingai šį gėrį vartojant nenusižengsime chemoterapijos režimui. Tiek tos išminties - pirma padariau, paskui klausiu doh.gif

Mano mamytė šitą vartojo per chemijas. Tiksliau, po tų blogųjų dienų, kai "pąšalas ir pagirios" išeidavo. Čia daug mikroelementų, vis šiek tiek padeda atsistatyti organizmui iki sekančios chemijos. Pakenkti gal neturėtų - juk tai maisto produktai... smile.gif

QUOTE(SVETA K. @ 2010 03 30, 18:50)
O jums su mamyte,rasu lanka ,linkiu kad praeitu ir nepasitvirtintu visi neramumai del galveles 4u.gif Ir kad mamyte ne viena salika dar numegztu ziemai wub.gif

Ačiū, SVETUK 4u.gif . Dievulis girdi tavo žodžius. wub.gif

Labutis visoms , Mergaitėms 4u.gif Skelbiu užduotėlę... Artėja graži šventė, tai siūlau surengti mūsų albumėlyje margučių parodėlę . 4u.gif Kas neturės sveikatytės marginti, galima įdėti savo vaikuliukų ar kitų šeimos narių margintus kiaušinaičius. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 30 kovo 2010 - 20:56
Sveikutes visos, labai užsiėmusi paskutiniomis dienelėmis, nes jau margučius marginu. Įdėjau ir į albumuką dvi nuotraukytes. Poryt į onkolog. ligoninę Kaune važiuosiu KT. Nemanau, kad iš karto gausiu aprašymą, gal reikės dar kitą dieną važiuoti.
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2010 03 30, 14:05)
Laba,
ko tai nuotaikos nėra paskutiniu metu, bet matau, kad ne man vienai, ištuštėjęs forumas. Mano kraujukas negeras, ryt kartosiu, jei nekyla rodikliai, rytojaus chemiją atidės. Atrodo jau taip taikausi maistą, nežinau ką dar galima daryt  g.gif

Ryt šiltą gražią dieną pranašauja  wub.gif

GREK, nepergyvenk dėl kraujuko, taip ne vienai būna ir man būdavo, kad iš karto neatsistato, praeis gal trys dienelės ir jau bus geras kraujas.
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 03 30, 22:59)
Nemanau, kad iš karto gausiu aprašymą, gal reikės dar kitą dieną važiuoti.

Čia priklausys nuo dirbančio daktaro, bet tikėtina, kad gausite tą pačią dieną. Nes šiaip ar taip, tuos aprašus iš karto daro, klausimas tik - ar duos į rankas ir siųs pas gydytoją, ar patys, klijuos į kortelę ir per sesutes nusiųs kortelę gydytojai. Jei antras variantas, gali tekti ir palaukti...
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 03 31, 00:07)
Sveikutes visos, labai užsiėmusi paskutiniomis dienelėmis, nes jau margučius marginu. Įdėjau ir į albumuką dvi nuotraukytes. Poryt į onkolog. ligoninę Kaune važiuosiu KT. Nemanau, kad iš karto gausiu aprašymą, gal reikės dar kitą dieną važiuoti.

Jau paziurejau,labai grazus marguciai wub.gif
Mes tai jauciu lipdukus klijosim rolleyes.gif Nes mazajai labiausiai patinka biggrin.gif
Del KT laikysim kumstukus 4u.gif
Atsakyti
Perziurejau nuotraukas albumuke, seniai neziurejau jau. Kiek mes cia auksarankiu turime!! Visu darbeliai labai grazus, pasaka tiesiog.
Atsakyti
Rasu lanka,jei baisu del mts galvoje-tai prasykit MR,o simptomatika galit ir prigalvot blush2.gif -jei kitaip neskiria.Pasikartosiu-mano mamai jokios simptomatikos nebuvo,tik kai istiko epilepsijos priepolis-tada ir nustate mts.Kaip baisu kai pagalvoji,kad diena pries tai ji mus is Panevezio i Vilniu savo masina parveze.Po priepolio jau niekada nebevairavo.

Tik nepriimkit kaip gasdinima.Tiesiog visos bukit budrios!

Sekmes jums visoms,mielosios! wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 03 30, 21:55)
Skelbiu užduotėlę...

Gražiai sugalvojai, Rasų lanka smile.gif Paįvairinsime savo kasdienybę smile.gif

Jūsų su mamyte gyvenime dabar daug klaustukų, ir mažai atsakymų... Tikiuosi, rytojus įneš aiškumo. Kartais aiški tiesa geriau, nei klausimai, klausimai, kurių pats nepajėgus išspręsti. Tikėkimės geriausio !

Aš buvau privačiai VOE-jai. Stebi kas 3 mėn.iškilimą virš raktikaulio. Jis yra jau antri metai, nei didėja, nei mažėja. Echoskopas nieko blogo nerodo. Bet gydytoja apsidrausdama liepė ryt atvažiuoti į Klaipėdos apskrities ligoninę, kur ji pusę dienos dirba, pažiūrės tai su kolega. Kelios nuomonės geriau. Ir jei kas nepatiktų - parašys motyvuotą siuntimą KT - jai.

Atsakyti
arūne, ir pas mane kairėje pusėje yra tas pakilimas. Kai 2007m. gydytojas sakė "Čiuopiu darinį, o jūs kaip norit, operuojam ar ne", ECHOSKOPAS rodė išsiplėtusią veną. Nepasitikiu echoskopija jau dėl limfmazgio virs kaklo. Ejau net pas tą patį gydytoją V.Tiknių, kad čiupinėtų kovo 19 d. sakė, kad "užsikonservavo" g.gif

Liutukeee, kaip supratau mamytė buvo energinga. Kiek metų ji sirgo, na kada buvo diagnozuota?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 31 kovo 2010 - 10:38
Rasu_lanka , ačiū dar kartą 4u.gif
Man tai nuo užvakar lyg gerklę bando kabinti ir toks lyg kreksėti noris. ryt priduodu kraują (savaitę po ch.) matysim ką rodys, nes pirmą kartą tai buvo lygiai kaip ir prieš chemiją.
Grek , jums irgi kas 3 sav. lašina? keista, kad per 3 sav. neatsistatė, juk irgi tik pradžia ch. unsure.gif stiprinkit kraujuką 4u.gif Aš susigundžiau something else "užkandėle" su riešutais ir medum, bet gal daugiau dėl smaližiavimo blush2.gif

man čia toks iškilo klausimas, kur jūs gydotės, ar būtinai stengiatės važiuoti į Vilnių?
Aš nežinau, nesu labai patenkinta savo gydytoja...aš suprantu, kad už durų 100 pacientų, kad neturi laiko su kiekvienu pleple, ir atrodo atsako į mano klausimus visus, bet nėr man širdy ramumos. ji sako internte gali rasti daug info, skatina ieškoti, bet ką aš susirandu, tai ji viską atmeta. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 03 31, 10:04)

Aš buvau privačiai VOE-jai. Stebi kas 3 mėn.iškilimą virš raktikaulio.  Jis yra jau antri metai, nei didėja, nei mažėja. Echoskopas nieko blogo nerodo.  Bet gydytoja apsidrausdama liepė ryt atvažiuoti į Klaipėdos apskrities ligoninę, kur ji pusę dienos dirba, pažiūrės tai su kolega.  Kelios nuomonės geriau.  Ir jei kas nepatiktų - parašys motyvuotą siuntimą KT - jai.

Kelios nuomones is tiesu geriau smile.gif tik kartais tuos nuomones buna super skirtingos smile.gif
Pagal mane operavusios gydytojos nuomone man 3A st., o nuejus pas kita gydytoja (isgirsti dar viena nuomone apie tolimesne prieziura) priskyre viso labo 1B st. Tai dabar ir pati nezinau kuom cia tiketi doh.gif
Atsakyti