Sveikos, jau kuris laikas mano mažajai pabudus po miegelio (ar tai būtų dieną, ar naktį), lieka šlapia "pagalvė", na ji miega ne ant pagalvės, bet ta prasme, lieka šlapia ta vieta, kur būna padėta galvytė, ir nesvarbu, ar tai vystyklas, ar tai marle, ar pati mažylė storai aprengta, ar plonai... Man neramu, kad gal tai kokios ligos požymis... Gal kažkam yra panašiai buvę... Būsiu dėkinga už visus komentarus...
QUOTE(kaarra @ 2010 03 23, 00:32)
Sveikos, jau kuris laikas mano mažajai pabudus po miegelio (ar tai būtų dieną, ar naktį), lieka šlapia "pagalvė", na ji miega ne ant pagalvės, bet ta prasme, lieka šlapia ta vieta, kur būna padėta galvytė, ir nesvarbu, ar tai vystyklas, ar tai marle, ar pati mažylė storai aprengta, ar plonai... Man neramu, kad gal tai kokios ligos požymis... Gal kažkam yra panašiai buvę... Būsiu dėkinga už visus komentarus...
Gali buti del vit. D trukumo.
gali but rachito pozymiai
Jei neaprengta per šiltai, tuomet prakaituoja galvytė nuo vitamino D trūkumo. Ar pėdutės ir delniukai neprakaituoja?
Papildyta:
Jei taip, tuomet turi praeiti laiko. Mano mažylei 5 mėnesiukai, o vis dar prakaituoja, nors nuo 2 mėn. geriam 6 lašiukus. Tiesa, kitų rachito požymių pas Ją nėra. Gydytoja sakė, kad tam reikia laiko ...
Papildyta:
QUOTE(kaarra @ 2010 03 23, 11:48)
Na ir vit. D geriam labai jau daug, net 7 lashus gydytojos liepimu, o ir kambari nuolat vedinu ir shiaip miegamajam palaikau vesia temperatura...
Jei taip, tuomet turi praeiti laiko. Mano mažylei 5 mėnesiukai, o vis dar prakaituoja, nors nuo 2 mėn. geriam 6 lašiukus. Tiesa, kitų rachito požymių pas Ją nėra. Gydytoja sakė, kad tam reikia laiko ...
musu mazyle taip pat karts nuo karto atsibunda dregnais plaukuciais apie ausytes, nors jai jau beveik 10 men. ir nera rachito. pas ja labai ilgi plaukuciai, tai siek tiek susilusi neatvesta greitai. pastebejau, kad kai dantukai dygsta ir ji buna labai irzli, daugiau miegodama prakaituoja, todel kartais sunku kambary nutaikyti tinkama temperatura.
QUOTE(milijoniere @ 2010 03 23, 15:15)
na, jeigu net 7 lasiukus geriate, vadinasi cia ir yra bedele (turiu omenyje, kad galbut siek tiek rachito pozymiu izvelge gyd.), pagersite vitaminukus, dazniau pabusite saulyteje, aisku proto ribose, gryname ore ir viskas susitvarkys
visiskai pritariu siai nuomonei. Pirma menesiuka mano sunus irgi prakaituodavo, galvojom kad per siltai uzklojam, bet tik pradejus gerti vitamina D prakaitavimas isnyko
maniskei irgi prakaituodavo galvyte..,kazkaip praejo,daugiau saulytes ir viskas bus ok
Mano sūnui taip būdavo, kad atsikėlus pagalvė šlapia likdavo. Tai mums osteocare gydytoja paskyrė, sakė dėl augimo trūksta kalcio. O kai buvom pas dermatologė, dėl įtariamo atopinio dermatito, tai liepė pakeisti vartojamus vitaminus į homeopatinį kalcį. Ir praėjo tas prakaitavimas.