[quote=Kanape,2010 03 23, 12:55]
Dėl mulčiavimo,tai užtenka kokia 5-7cm.Dėkite toliau nuo stiebo,taip pat nuo lentų jeigu pas jus jų yra.Nors pas mane būna ir liečias,bet nieko blogo neatsitinka.
[/quote]
Gal kur ankstesnėse temose pražioplinau, bet norėjau tavęs GREISI pasiteirauti apie tavo šiltnamį (labai jau man fainas pasirodė
) :
1. nuotraukoje toks nemažas atrodo, gal pameni išmatavimus (savo busimam šiltnamyje norėčiau kokių 60-70 pomidorų sutalpinti) ?
2. kokio storio (daug maž) lentas naudojot šiltnamio konstrukcijai ir ar tos lentos kažkuom impregnuotos (kažkaip vienoj nuotraukoj pasirodė kad kaip "apvyniotos" kažkuom
).
Šiemet mes planuojam antrą šiltnamį statyti, tai įvertinus daugelį aplinkybių nutariau, kad bus medinis (dabar turim iš plast. lankų). Vyro draugas sako, kad nuo drėgmės supus per porą metų. Mano nuomone - minimum 5-6 metus turėtų tarnauti .
Aišku, kitų nuomonę ir patirtį taip pat būtų įdomu išgirsti.
[/quote]
Kas 1,5 į žemę sugręžtos skylės ir išbetonuoti poliai diametru 100mm,iškilę virš žemės apie 15-20cm.Į tuos polius įbetonuoti metalinio kampuočio ankeriai(apie 15 cm),ant kurių bus renkamas apatinis vainikas.Apatinis ir viršutinis vainikai
surinkti iš 120ant 60mm diametro medienos.Vidurinius statinius padarė iš grindinės lentos atlliekų,tai yra 35 ant 100mm.Stogo karkasui panaudojo vieno pjovimo lentas 35mm ant 100,bet per vidurį statė ilginį 120ant 60mm, 9m ilgio(šiltnamio ilgis,kuris remiasi galuose ir dar dviejose vietose per vidurį.Apatinis vainikas yra pakeltas nuo žemės apie 15cm,o tarpas užpildytas išdėliojant FIBO blokelius 100ant200ant 500mm.Visa mediena gerai impregnuota LINOSEPU ir nudažyta ekologiškais baltais linotepo dažais.
Viskas baigiu
,nenustoja diktuoti.Sakė viskas paskaičiuota,ir tvarkinagai padaryta