Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Laimuška @ 2010 04 10, 21:42)
Sveiki, turiu dideliausią prašymą 4u.gif  blush2.gif  4u.gif Mano vargšus pomidorus užpuolė balti vabaliukai(pakapsčiau, laksto po žemę).Daigai pašviesėjo, apatiniai lapeliai pradėjo vysti.Įtariu, kad perlaisčiau, nes žemė dar drėgna, o jau nelaistau antra savaitė doh.gif Gal galite kas patarti kaip man tuos pomidorus "išdžiovinti"greičiau.Ir ar reiktų juos persodinti, o gal kaip nors kitaip būtų galima tais vabaliukais atsikratyti?Ligtai šioje temoje skaičiau, kad reikia kalio permanganato tirpalu palaistyti, bet neatsimenu kokiu santykiu doh.gif
Visą dieną daviausi po šiltnamį-vežiau žemes, grėbliavau, kapliavau, parėjau namo, pasižiūrėjau į savo vargšiukus pomidorus ir tokia nuojauta, kad gali nebelikti ko nešti į tą šiltnamį doh.gif  unsure.gif

tai cia kazkam panasi problema buvo su vabaliukais ,kirminukais ,tai smaigste degtukus siera i zeme ,kazkiek padejo,o tavo pamidorai pasodinti i vazonelius ,dezeles ar pan. ,o jie su skylutem apacioj , kad vandens perteklius nubegtu ,o jei ne, tai bandyk dugne skylutes daryt ,gal kiek isdziovinsi ,o jei dar permanganatu palaistysi ,tai dar daugiau suslaps... sekmes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuška @ 2010 04 10, 20:42)
Sveiki, turiu dideliausią prašymą 4u.gif  blush2.gif  4u.gif Mano vargšus pomidorus užpuolė balti vabaliukai(pakapsčiau, laksto po žemę)

Pas mane buna, kad geliu vazonuose atsiranda mazu baltu vabaliuku, pakrapstai biski tai lekia kur ilysti, o kartais dar ir sokineja truputi, kaip blusos, dazniausiai tai ant pinigu medzio atsiranda arba ant kavamedzio, tada nelaistau visai ir su tokiu "primosu", skirtu vistai apsvilinti, deginu juos, karts nuo karto, pakrapstau ir kepu parazitus, kita diena vel ir vel ir vel kol nebematau ju visai, taip ir zeme isdziuva geriau, tik reikia labai atsargiai kad nenudeginti ko nereikia ax.gif
Atsakyti
serzas
lolita1960
Labai ačiu už atsakymus.Einu skylių durt, degtukų smaigstyti ir svilinti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Ajatau,kokios baisios kancios laukia vabaliuku. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 10, 22:05)
dabar yra nauja veisle pomidoru panasi, kaip jaucio sirdis, tik as dabar neatsimenu pavadinimo ,olandiska veisle ,as pernai auginau - dideli ,skanus vaisiai bet ant kero daug kekiu ,daug ir vaisiu,seklu nedaug ,bet labai mesingi

Ar nebus tik BIG BEEF.... Pagal jūsų aprašymą labai panašu smile.gif
Atsakyti
snd tokia grazi diena...tai savo visas mizerijas isboginau i siltnami ir jau sakiau nebenesiu i troba...apklojau su agro,o nakciai dar ir su paprasta plevele apgaubsiu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 11, 12:12)
snd tokia grazi diena...tai savo visas mizerijas isboginau i siltnami ir jau sakiau nebenesiu i troba...apklojau su agro,o nakciai dar ir su paprasta plevele apgaubsiu... ax.gif

tik ziurek ,kad nebut taip , kaip pernai man , buvo silta ,grazu ,o siltnami ,tai visai karsta buvo - isnesiau ,apdengiau ,apkaisiojau keliais sluoksniais agro plevele ,bet visi nusalo ,o as jau buvau nusiteikus palanges nusivalyt,dar buciau kokia savaite pavargus ir viskas but gerai buve
Atsakyti
Ka tik pastebejau, kad kai kuriu pomidoriuku (butent Santorage) lapiukai turi tokias kaip balksvas demeles, pusleles g.gif , kur tu demeliu daugiau - lapeliai susisuke, tarsi sudziuve g.gif . Atskyriau, nuskabiau, idomu kas tai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kadabra: 11 balandžio 2010 - 13:02
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 11, 14:12)

Aš jau buvau per naktį palikus, pasiklausiau kad šalnų nepranašavo. Bet jai žada šalt, tai boginu visą gvardiją namo biggrin.gif . Gal 10 rūšių prisisėjau, gaila būtų jei nušaltų.
Atsakyti
na kitais metais jau tokiu metu mano daigai buna siltnami tik stikliniam,o dabar isnesiau i plevelini,jis man pasirode siltesnis...tikiuos tikrai kad nenusals...vandens backa stovi,vanduo sildos,nuo jos nakti kazkiek silumos sklis,taip pat dar kokia keturkuba plevele uzsiklos
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 11, 00:14)
Pas mane buna, kad geliu vazonuose atsiranda mazu baltu vabaliuku, pakrapstai biski tai lekia kur ilysti, o kartais dar ir sokineja truputi, kaip blusos, dazniausiai tai ant pinigu medzio atsiranda arba ant kavamedzio, tada nelaistau visai ir su tokiu "primosu", skirtu vistai apsvilinti, deginu juos, karts nuo karto, pakrapstau ir kepu parazitus, kita diena vel ir vel ir vel kol nebematau ju visai, taip ir zeme isdziuva geriau, tik reikia labai atsargiai kad nenudeginti ko nereikia  ax.gif

O kas tai per vabaliukai? kaip jie vadinasi? pas mus irgi yra avokadu vazonuose, vaizdelis tai toks siaip sau, pakapstai zeme, o ten balti smulkus vabaliukai-kirmelytes.... schmoll.gif schmoll.gif

Nupirkau insekticido, pabarsciau, uzkapsciau, ziuresim. bet idomu, kaip vadinasi sitie parazitai, gal kas zino?
Atsakyti
GREISIIIII, ar Gold nugget nereik genėt? Turbūt kaip krūmą palikt augt? Maniškiai jau pažastėles auginasi. Ir pumpurėlius taip pat wub.gif
Atsakyti