Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Airida-M @ 2010 04 10, 16:08)
Laba diena.Mergaites,ar priimsit kartu auginti pomidorus. ax.gif

prasom i musu buri smile.gif kuo daugiau ciauskuciu tuo smagiau augint pomidorus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 10, 06:37)
1. dėl paprikų, tai pikiuok jas kuo anksčiau, geriau prigyja. Kažkada pikiavau jas didesnes, tai paskui vis nuleipdavo kol prigijo...

2.Dėl agurkų, tai knygutėje rašo, kad sodinant eilėmis, tarp agurkų turi būti 25-30 cm tarpas. Nu tai skaičiuok, kaip tau ten gausis. Tik gal juos truputį per anksti pasėjai, agurkų daigai labai greit auga. Aš juos tik užvakar pasėjau, jau esu apskaičiavusi, kasmet taip darau ir žinau, kad tikrai spės užaugt.

Čiliukus, manau, gali ir vazonuose augint, jie nedideli krūmeliai, čia kai kurios gi ir balkonuose juos sugeba užsiaugint. Pastatysi vazonėlius užuovėjoj prie šiltnamio ar kur pastogėj. Su jais bėdos nėr.

O, va šiltnamį, tai jau galėtum ir pasiskubinti susiręsti... Krapštulio ten tikrai yra. Maniškis antrą šiltnamį jau baigia sukurpti. Agurkams, arbūzams bus.

1. O tas kuo anksciau tai kiek? nes skaiciau jog jas pikiuot reikia kai uzauga5-6 tikrasis lapelis, o pas mane dar tik 3-4 pradeda leisti g.gif as tai kai persodinu, tai su visom senosiom zemem is daigyklos istraukiu ir ikisu i didesni bliuda tai pomidorai ir agurkai netnesureagavo i tai.

2. Kaip cia taip iseina eilemis? g.gif As tai gavoju kur nors i siltnamio gala ibrukti, kad maziau skersveju gautu g.gif Agurku lapai tokie didziuliai tai atrodo jog visa saule uzgos. Ant pakuciu ir vienu ir kitu (ilguju ir trumpuju) raso palikti 45cm tarpa, bet vakar kazkur nete skaiciau jog agurkams reikia daug vietos, apie 1m2 daigui doh.gif doh.gif doh.gif jei rimtai galima sodinti kas 30cm tai butu super thumbup.gif 6 daigai i pati gala kaip tik sutilptu ax.gif
Del pasodinimo tai pasiziurejau ant pokucio parodyta sodinti tokiu pat metu kaip ir pomidorus, nu ir pasodinau doh.gif o seip tai ten parodyta nuo vasario pradzios jau galima sodinti, o as dar net iki kovo palaukiau.

3. Nu viskas nusipirkau dar pagaliu einu meistraut, gaila kad visi cia aplinkui nesidomi tuom tai ner kas i sikna gero spirio nepagailetu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 04 10, 17:43)
1.
2.
3. Nu viskas nusipirkau dar pagaliu einu meistraut, gaila kad visi cia aplinkui nesidomi tuom tai ner kas i sikna gero spirio nepagailetu  lotuliukas.gif

1.A, nu jei tavo paprikos išsiima gražiai nesujudintos, tai bet kada gali persodint. Aš iš indelio ištraukiu ir žiūriu, kad jei šaknų jau pakankamai, kol dar nėra raizgalynės, tai ir sodinu į didesnius indelius.

2.Nugi prieš tau atsakydama specialiai paskaičiau ir buvo parašyta, kad 25-30 cm atstumai geri. Aš pati panašiais atstumais sodinu, tik šachmatų tvarka. Nors vietos daug turiu, bet specialiai pagrūdu, man taip geriau drėgmė išsilaiko, nes šiltnamyje labai geras vėdinimas ir greit žemė išdžiūsta.
Šiais metais gal kitaip juos auginsiu naujam šiltnamy, laisviau.
Agurkai labiau bijo šalnų, tai juos visada vėliau sodinu, negu pomidorus. Gal pas tave šalnų ir nebus, ten gi šilta.

3. Užpakalį teks pačiam į neobliuotą lentą pasitarkuot....nieks už dyką nekaso biggrin.gif
Atsakyti
Laba ,parodau savo pomidoriukus,pries 2 dienas ispikavau

URL=http://www.radikal.ru]user posted image[/URL]

user posted image

user posted image

P.S paliginus su kitais cia parodytais-mano mazi,kazkaip siais metais sodinau po kovo 10 , o san marino po18 d.,bet tikiuosi derius bus geras thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_zija: 10 balandžio 2010 - 19:27
QUOTE(Vi_zija @ 2010 04 10, 20:17)
Laba  ,parodau savo pomidoriukus,pries 2 dienas ispikavau

P.S paliginus su kitais cia parodytais-mano mazi,kazkaip siais metais sodinau po kovo 10 , o san marino po18 d.,bet tikiuosi derius  bus geras  thumbup.gif

Labai gražiai nuaugę, kad ir nedideli. Turiu ir aš tokių vėliau sėtų, auga po truputį smile.gif
Bet pas tave toks kiekis doh.gif Čia gal pardavimui augini, nes niekaip neįsivaizduoju kur tiek daigų reiktų susodint....
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 10, 20:39)
Labai gražiai nuaugę, kad ir nedideli. Turiu ir aš tokių vėliau sėtų, auga po truputį smile.gif
Bet pas tave toks kiekis doh.gif Čia gal pardavimui augini, nes niekaip neįsivaizduoju kur tiek daigų reiktų susodint....

lotuliukas.gif
ne lotuliukas.gif nepardavimui, taip isejo,kad kiek pakeliu buvo,tiek visus vyras ir pasejo lotuliukas.gif
bet visam darbui nesu daigus,ousvienei, ir kitiem geriems zmonems,o sau paliksiu kokius 50 60, lotuliukas.gif

kur medinese dezutese, ten sau paliksiu, mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_zija: 10 balandžio 2010 - 19:49
Gal teko kuriai girdeti,kokia tai rusis"Čelnok",pernai mama nupirko turguje,bet susivelinau paseti.Tai pasejau siemet,bet jie pakelyje be jokio uzraso.
Atsakyti
Vi zija , labai gražūs pomidoriukai , kokias rūšis augini?
Papildyta:
QUOTE(Airida-M @ 2010 04 10, 20:55)
Gal teko kuriai girdeti,kokia tai rusis"Čelnok",pernai mama nupirko turguje,bet susivelinau paseti.Tai pasejau siemet,bet jie pakelyje be jokio uzraso.

Negirdėti g.gif
Atsakyti
Pasodinau,isaugo tokie stambus,mazuciai.Turbut bus greiciausiai zemaugiai kazkokie. g.gif
Atsakyti
[quote=satanele,2010 04 10, 20:57]
Vi zija , labai gražūs pomidoriukai , kokias rūšis augini?
Papildyta:

1. Bertalux-labai ankstyvi, (kazkodel atrodo,kad bus labai neblogi)
2.San marzano 2,auginu jau 2 metus,labai patiko
3.sain -piere, kekiniai, apvalus
3. benito-kekiniai, truputi kaip slyvos,galiukas pailgas,
4. lauko pamidorai,(vyras prisejo 3 pakelius doh.gif )
5 japoniskas triufelis-violetavas,pirma karta pasejau,ziuresi kaip gausis, lapaivisai kitokienegu tikruju pamidoru,
6.favorit,-labai dideli
7.jaucio sirdis,-man nelabai patinka,bet vyrs pasake,kad reikia, nu tegul su juo popinasi rolleyes.gif

Atsakyti
Betalux pernai auginau ,turiu ir šiemet, jie tinka ir laukui, Favoryt labai gražūs daigeliai, Japoninį triufelį pernai auginau, auginsiu ir šiemet thumbup.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Sakykit ar tiesa, kad pomidorus reikia kelis kart perpikiuot? ax.gif blush2.gif
Atsakyti