Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(serzas @ 2010 04 08, 22:44)
Ale jau i siltnami laikas nesti  thumbup.gif praeito temoi buvo ikeltas video (lygtais greisi) tai dar mazesnius sodino, o cia  doh.gif  primink kada sodinti tie pirmieji?

vasario 15.
Būtų šilta, neščiau negalvodama. Dabar tokiu oru kurgi neši doh.gif Persodinsiu gal į kokius didesnius indus, nes man jų jau gaila. Dar iki sodinimo ūūūūū kiek laiko blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 04 08, 22:41)
dar paklausiu  blush2.gif
reikia auginti 1 stiebu ar irgi 2-3?

P.S.  saintlina, labai grazus daigiukai  thumbup.gif  ir paprika kokia didziule  bigsmile.gif

Gardeners delight - vyšniniai. Gali auginti 2-3.

ačiū 4u.gif O paprikos vienos rūšies (Valencia hibridas) visos iki vienos tokios išaugo - nei kiek pomidorams nenusileidžia. Kitos truputį lėčiau auga.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 04 08, 20:29)
Sveikos merginos 4u.gif
na ir grozybiu temoje  bigsmile.gif  thumbup.gif 
labai shaunus jusu pomidoriukai thumbup.gif
manishkiai kai igys geresne ishvaizda irgi nufotografuosiu blush2.gif
man iki sodinimo planeliu toli-pradzioj bandau aishkintis ka tokius auginu  doh.gif  biggrin.gif
turiu keleta klausimu ax.gif  Greisi tikrai zinos, nes seklytes is jos, bet gal ir siaip kuri zinosite?  blush2.gif

1. Burpese delicious - auksti/zemi?kokio ugio? kokio svorio vaisiai? keliais stiebais auginti? ar hibridas ar galima rinkti seklas?

2. Tommy Toe - auksti/zemi?kokio ugio? kokio svorio vaisiai? keliais stiebais auginti? ar hibridas ar galima rinkti seklas?

3. Garden‘s delight - indeterminantiniai? o kokio ugio uzauga mazdaug? irgi-ar hibridas?

4. Ildi - ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

5. Sub Arctic plenty- ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

6. Sweet million - ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

7. Black cherry - ar auksti? ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

bandziau ieskotis atsakymu internete, bet uzsikasiau  doh.gif  blush2.gif  apie visus rasho kad skanus ir t.t., bet konkreciu atsakymu i sau rupimus klausimus nelabai randu  blush2.gif

Buvau ant pakelių surašiusi g.gif .Pirmas kaip minėjo vienas du stiebai,vaisiai dideli labai.Antras,tai vyšniniai augo pas mane gal keturiais stiebais ir daugiau puikiai,gardens delight irgi trimis keturiais ir daugiau stiebų,ildi tiktai vienu,sub arctic plenty tai krūminis genėti nereikia ,neaukštas.Sweet milion,tai pradžioje apgenėjau,o paskui augo negenimas,stiebų n,black cherry irgi trys ,keturi stiebai ir daugiau.Hibridas ,tik sweet milion.Vyšninius visus į galą grūskit.Išvažiuosit savaitėlei,rasit krūvą papildomų stiebų su vaisiais 4u.gif
Atsakyti
Zymejimui dar galima supjaustyti plastikini buteli ir su korektorium uzrasyti, tuo kur dazais raso. tikrai neturetu nublukti...
Atsakyti
Turiu ir aš vieną variantą žymėjimui: ant augalo ar kuoliuko rišti skirtingų spalvų storus siūlus. Taip mano kaimynė žymisi jurginų gumbus, kad žinotų kur kokia spalva smile.gif
Nors man dar labai patiko variantas su pjaustytu plastikiniu buteliu bigsmile.gif
Atsakyti
nugis šiandien dariau eksperimentą - vakar iš mamos buto pasiėmiau baklažanus ir šiek tiek pomidoriukų. Į namus parsitempiau kiek tilpo į dėžę, o likusius palikau mašinoj. Užklojau kažkokia medžiaga, kuri bagažinėj voliojosi ir palikau - vistiek šiandien į kaimą vešiu. Na ir ką - šiandien pomidoriukai atrodo puikiai bigsmile.gif O juk lyg šalna buvo naktį g.gif Jaučiu, reiks anksčiau savo didžiuosius pomidorus vežt į šiltnamį, jei jau tokie ištvermingi augalai biggrin.gif
Atsakyti
Kaip minėjau mano jau porą svaičių gyvena balkone,nes kitos išeities nėra,o naktys gan šaltos.....O naktį kokia aštuoni ir mažiau .Po kol kas auga puikiai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 04 09, 18:04)
nugis šiandien dariau eksperimentą - vakar iš mamos buto pasiėmiau  baklažanus ir šiek tiek pomidoriukų. Į namus parsitempiau kiek tilpo į dėžę, o likusius palikau mašinoj. Užklojau kažkokia medžiaga, kuri bagažinėj voliojosi ir palikau - vistiek šiandien į kaimą vešiu. Na ir ką - šiandien pomidoriukai atrodo puikiai  bigsmile.gif  O juk lyg šalna buvo naktį  g.gif  Jaučiu, reiks anksčiau savo didžiuosius pomidorus vežt į šiltnamį, jei jau tokie ištvermingi augalai  biggrin.gif

SAINTLINA, kai kuriuos savo pomidorus irgi experimentui jau prieš tris savaites pasodinau tiesiog į šiltnamį likimo valiai...Nu pridygo kai kurių be proto, išmest buvo gaila, tai sukišau....Auga sveiki gyvi. Ir nenušalo. Ir gražūs. Ir biesas neima...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 09 balandžio 2010 - 17:21
nu psio, nuspręsta, susikroviau septynias štukas (visų gaila vež, o visi ir netelpa) į viedrą ir vežu į ekstremalias sąlygas. Susodinsiu, agroplėvele užklosiu, tegu bujoja ten. Neaugs - patys kalti.
Visiems gero savaitgalio ir palaimingo knisinėjimosi po žemę 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 09 balandžio 2010 - 17:36
Geras variantas auginti visokius aukstaugius thumbup.gif . Ieini kaip i parduotuve ir viska ka turi matai ax.gif

O cia galit pasiziureti kaip ispanijoi augina pomitorus, kam idomu. Ten forumas, bet labai daug foto ax.gif . Kai pasiziurejau tai pagailo kaikuriu pomidoru sodinamu i tokius mazycius vazonus, bet kai pasiziuri kokia ten zeme tai pomidoro vietoi eiciau i maza vazoneli thumbup.gif

Cia irgi geras variantas thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 09, 07:30)
Buvau ant pakelių surašiusi  g.gif .Pirmas kaip minėjo vienas du stiebai,vaisiai dideli labai.Antras,tai vyšniniai augo pas mane gal keturiais stiebais ir daugiau puikiai,gardens delight irgi  trimis keturiais ir daugiau stiebų,ildi tiktai vienu,sub arctic plenty tai krūminis genėti nereikia ,neaukštas.Sweet milion,tai pradžioje apgenėjau,o paskui augo negenimas,stiebų n,black cherry irgi trys ,keturi stiebai ir daugiau.Hibridas ,tik sweet milion.Vyšninius visus į galą grūskit.Išvažiuosit savaitėlei,rasit krūvą papildomų stiebų su vaisiais  4u.gif

GREISI- aciu Tau labai , bet as tada tiesiai be siuntimo sekliukes emiau, tai tik pavadinimai surashyti buvo - atsimenu kad pasakojai kurie kokie-maniau atsiminsiu-na bet galva kaip puodyne doh.gif
dabar tai susidariau sarasha ir viska susirashiau...

mano dalis pomidoru irgi lauke - buciau namo parneshus jei buciau zinojus kad naktis bus tokia shalta. is ryto termometras 1 ar 2 C terode blink.gif maniau -galas bus pomidorams- nulekiau i balkona tikrinti - stovi kuo puikiausiai ir geriau uz "kambarinius" atrodo....

toliau kariauju su musiukais verysad.gif vis pamatau koki skraidanti verysad.gif na, bet gal kaip nors as juos, o ne jie mane iveiksiu cool.gif
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 04 09, 18:39)

Cia irgi geras variantas  thumbup.gif

serzai, na ir nuotrauka thumbup.gif

beje, nuo tavo avataro mano vaikas nuolat pakraupes doh.gif doh.gif
Atsakyti
SERŽAI, ir pas tave tokie užaugs, lukterk biškį. Netruks ilgai, nepastebėsi, kaip po savo pomidorų džiungles braidžiosi....
Atsakyti
sveikos visos ir visi
SOS PRASAU PAGALBOS
mano pomidoru lapai pradejo ruduoti demelemis- gal greiciau taskeliais, lapai pradejo riestis, lug ir dziuti, zodziu matos,kad beda.
Siandien parduotuvej seklu,pasake kad tokie daigai dar neserga ir nebent kalta zeme (sejau parduotuvinej,skirtoje pomidotrams).

Gal patartumet ka, bandau iziuret, bet niekaip amaru ar kirminu neiziuriu, bet aisku kad niekas neaisku

jei tokie daigai jau suserga, ar jau juos mest lauk ar bandyt gelbet - ir kaip (siaip esu jau isterinej buseno, taip gaila verysad.gif verysad.gif verysad.gif

bandau nufotkint ir idet,
user posted image

cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikispuikis: 09 balandžio 2010 - 20:11