Saintlina Aciuuuuuuu
susidarineju augintiniu lentele, nes jau pasiklydau
nėr už ką Aš jau tiek prastudijavau, kad atmintinai charakteristikas žinau tų, kuriuos auginau ar auginsiu šiemet
Man tai planelio turbut neprireiks, nes tik 3 rusys ir skiriasi kaip diena nuo nakties, tai gal nepasimesiu o kitais metais turbut daugiau rusiu turesiu, tai tikriausiai planeli nusipiesiu ir koki lapuka galima prikabinti prie sniuro laikancio pomidora virs kiekvieno daigo, taip sunus nenutampys.
Pagaliau ryzausi persodinti tuos vargsiukus is durpiniu indeliu, tai saknu tikrai nemazai jau ir beveik visos kiaurai islindusios, tai manau jog per tuos indelius saknys tikrai gerai praeina ir nereikia ju nuimineti sodinant i siltnami, stiebeliai kai kuriu dar nepradejo leisti saknu, o kaikuriu, jau tokios uzuomazgeles darosi kai persodinau sudejau visus pagal rusis ir pasiziurejus i alicante tai skirtumas kaip diena nuo nakties, skurdziau augo durpiniuose indeliuose zodziu nieko gero is ju, slamstas!!! Beje nuo pomidoru sodinimo praejo lygiai 5sav ir ziuriu dar vienas daigelis lenda
Cia skaitau ir sugalvojau klausima, ar is hibridu negalima rinkti seklu? kodel?
Ar jus rinkdamosis seklas kreipiat demesi i tai ar hibridas ar ne? as kazkaip neatkreipiau, o dabar skaitau jog hibridai iki 3 kartu derlingesni, atsparesni ligoms, netokie lepus, tai gal ir gerai turint tik maza siltnamiuka? o ar yra kokiu minusu pas hibridus?
Pagaliau ryzausi persodinti tuos vargsiukus is durpiniu indeliu, tai saknu tikrai nemazai jau ir beveik visos kiaurai islindusios, tai manau jog per tuos indelius saknys tikrai gerai praeina ir nereikia ju nuimineti sodinant i siltnami, stiebeliai kai kuriu dar nepradejo leisti saknu, o kaikuriu, jau tokios uzuomazgeles darosi kai persodinau sudejau visus pagal rusis ir pasiziurejus i alicante tai skirtumas kaip diena nuo nakties, skurdziau augo durpiniuose indeliuose zodziu nieko gero is ju, slamstas!!! Beje nuo pomidoru sodinimo praejo lygiai 5sav ir ziuriu dar vienas daigelis lenda
Ar jus rinkdamosis seklas kreipiat demesi i tai ar hibridas ar ne? as kazkaip neatkreipiau, o dabar skaitau jog hibridai iki 3 kartu derlingesni, atsparesni ligoms, netokie lepus, tai gal ir gerai turint tik maza siltnamiuka? o ar yra kokiu minusu pas hibridus?
QUOTE(serzas @ 2010 04 08, 20:12)
Ar jus rinkdamosis seklas kreipiat demesi i tai ar hibridas ar ne?
Ar jus rinkdamosis seklas kreipiat demesi i tai ar hibridas ar ne?
neverta rinkti hibridinių augalų sėklų, nes gerųjų savybių augaliukai gali ir nepaveldėti.
pas mane irgi ,Matina daigeliu lapeliai kitoki neivisi kiti mane l.sudomino,tai pripikavau daugiau
o as sumasciau savo mizerijas dienom bogint i siltnami,bus silciau ir gal sukus augt,pavargt reik,bet kitos iseities nematau.... snd dar is greisi seklyciu 8 rusis pasejau...dabar tikiuos tikrai uzteks daigeliu...,nes is pirmo sejimo is 103 setu seklu isdygo tik 73
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 08, 13:21)
gerbiami pomidoru augintojai ,turiu klausima ,kaip jus pasodintus siltnamyje pomidorus pasizymite ,kad zinotumete kokie kur yra ,man tai kiekvienais metais gaunasi nekas,man butu labai idomu suzinot kaip jus darot ,gal kas zinot kokias etiketes deda sodininkai ant vaiskrumiu ,kad net kelis metus matos koks augalas parasyta.Buciau dekinga jei kas patartumet.
Maišelių visokių iš prekybcentrių lieka, tai susikarpau juostelėmis, susirašau veislių vardus CD markeriu (na, renkuosi maišiukus šviesius, kad matytųsi, ką rašau) ir prikabinu tokiu ,,krokodiliuku kanceliariniu (sąsiuvinių segikliu ) prie kuoliuko ar virvutės.
man pernai isbluko su CD markeriu rasyti pavadinimai... kiek jis mazdaug kainuoja tas markeris?as kai pirkau tai pan 2 lt gal su centais,nepamenu,bet man pasirode perpigus jis
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 04 08, 22:22)
kiek jis mazdaug kainuoja tas markeris?as kai pirkau tai pan 2 lt gal su centais,nepamenu,bet man pasirode perpigus jis
tai visokių tų markerių yra, kainos labai įvairios. Aš tai iš darbo pasiimu tokius, kuriais darbininkai ant stiklo ar metalo rašo Tik kol kas nebandžiau pomidorų žymeklių užrašinėt, šiemet pirmąkart bandysiu Bet prie tų žymekliukų, mačiau, specialus kažkoks rašiklis yra.
QUOTE(saintlina @ 2010 04 08, 21:05)
dar paklausiu
reikia auginti 1 stiebu ar irgi 2-3?
P.S. saintlina, labai grazus daigiukai ir paprika kokia didziule
QUOTE(saintlina @ 2010 04 08, 21:16)
Ale jau i siltnami laikas nesti praeito temoi buvo ikeltas video (lygtais greisi) tai dar mazesnius sodino, o cia primink kada sodinti tie pirmieji?