Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 08, 13:21)
gerbiami pomidoru augintojai ,turiu klausima ,kaip jus pasodintus siltnamyje pomidorus pasizymite ,kad zinotumete kokie kur yra ,man tai kiekvienais metais gaunasi nekas,man butu labai idomu suzinot kaip jus darot ,gal kas zinot kokias etiketes deda sodininkai ant vaiskrumiu ,kad net kelis metus matos koks augalas parasyta.Buciau dekinga jei kas patartumet.

Taip, jei vaikai smėlio dėžėj jau nebesikapsto, galima ir su pagaliukais. Kai ką ir aš jais pasižymiu. Bet pernai, kada turėjau įvairių dydžių ir spalvų pomidorų, juos pasodinau taip, kad nereiktų žymėt.

Sodinau daigus man įprastomis eilėmis, pvz. DELFINAI 6 daigai, toliau JUODI irgi kažkiek daigų, po to geltoni, vėl kokia nors veislė raudonų, paskui vyšninių..... Jei jau yra keletas rūšių raudonų mažai kuo tarpusavyje besiskiriančių, tai ir atskirdavau jas vieną nuo kitos kokia kita spalva. O tada tam tarpe pririšu kokį žymeklį prie vieno pomidoro daigo ir jau žinau, kad tas tarpas yra būtent tik ta veislė.

Nu, va tokiu panašiu principu ir skirsčiau veisles, jei čia aiškiai surašiau... ax.gif
Gal jūs dar ką nors gudriau išrasit....
Atsakyti
Jaaazau, Edexa, neatsiminciau ne uz ka biggrin.gif Rasysiuos matyt i sasiuvinuka, jei nepatingesiu.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2010 04 08, 12:07)
TAIP būna ,net parašyta bulviniai lapai,o pas mane gal trijų rūšių lapai  bigsmile.gif

Bet tuomet ar gali būti taip, kad tos pačios veislės pomidorų (konkrečiai Japoninio triufelio) lapai skirtųsi? Vienų karpyti, kitų apvalūs? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nome: 08 balandžio 2010 - 13:17
QUOTE(exDaiva @ 2010 04 08, 14:12)
Jaaazau, Edexa, neatsiminciau ne uz ka  biggrin.gif Rasysiuos matyt i sasiuvinuka, jei nepatingesiu.

Tai, kad čia nėr ką atsiminti, nebent daltonikui sudėtingiau būtų......juk kai derės pomidorai, matysi dideli raudoni jie ar juodi, vyšniniai ar geltoni....
Raudonų veisles tik atskiri kokiais kitais ryškiai besiskiriančiais ir psio ax.gif

A, nu jei visi panašaus dydžio ir raudoni, tada gal taip, teks rašyt.....
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2010 04 08, 13:28)
Aš tai ant pagaliuko , jei noriu žinot koks pavadinimas , prilipinu užrašą, apsuku lipnia plėvele,  kad nenusiplautų ir nebluktų . O vakar mačiau yra pirkti sodininko žymekliai -tokie plastikiniai pagaliukai - kištukai - įsmeigi į žemę,o ant plačios dalie užrašai ką nori

Labai gerai jie, aš dabar susižymėjusi esu o po to tos lentutės su užrašais keliaus į šiltnami.Ten yra specialus rašiklis kad nuo tų lentelių nenusiplautų ir nenubluktu užrašas mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir prisiziurejau grozybiu pas jus bigsmile.gif Apie savuosius pomidorus tai patyliu, cia ziuriu serzas skundesi, bet kai jo pomidorus pamaciau.... Tai as apie savus gal patyleciau, ale ka djau negaliu tylet smile.gif Sejau 03 06, o dar normaliai pirmieji lapeliai neislinde unsure.gif Pomidoriuku ugis vos 3cm unsure.gif Nu vienu zodziu... Jauciu, kad per mazai sviesos buvo ir silumos, tai dabar siaip ne taip atsilaisvinau palange ir siaip ne taip sutalpinau savo daigyklas pietu puseje, tikiuosi pagerejimo smile.gif Dar klausimuka turiu. Kovo 29 sejau vynuoginius ir tigrinius pomidorus. Vynuoginiu jau baltuoja nugareles, o tigriniu ne kvapo. Pakrapsciusi radau tik seklytes g.gif Tai ar man tiketis kad jos dar sudigs?
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 08, 12:21)
gerbiami pomidoru augintojai ,turiu klausima ,kaip jus pasodintus siltnamyje pomidorus pasizymite ,kad zinotumete kokie kur yra ,man tai kiekvienais metais gaunasi nekas,man butu labai idomu suzinot kaip jus darot ,gal kas zinot kokias etiketes deda sodininkai ant vaiskrumiu ,kad net kelis metus matos koks augalas parasyta.Buciau dekinga jei kas patartumet.

Aš tai paprasčiausiai savo užrašuose pasibraižau planelį ir pasižymiu kur kokia veislė, o po kiek laiko jau panašiai atsimenu kur kas auga.
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 08, 12:21)

jau kelinti metai tiek sėjant pomidorus, tiek kitką, tiek gėles, į vazoniukus įsmeigiu vienkartinius peilius, ant kurių užrašyta veislė su permanentiniu markeriu, skirtu cd.
Tokiais pat peiliukais ir darže pasižymiu kas ką.. vat dabar šiukšles rinkau, užrašai per žiemą išsilaikę smile.gif)))

Pernai iš 12-os rūšių skyriau visas ir be užrašų smile.gif..Tiesa, aš, kaip Edexa, stengiaus sodyt po 3 eilėj vienodus, o šalia jų - skirtingus išvaizda. Čia tik pirmais metais baisu ir nepažįstama smile.gif)) paskui gi kaip savo vaikus...

QUOTE(lapkrituke @ 2010 04 08, 14:03)
Vynuoginiu jau baltuoja nugareles, o tigriniu ne kvapo. Pakrapsciusi radau tik seklytes  g.gif  Tai ar man tiketis kad jos dar sudigs?

Labu, Lapkritum./ Mano vieni dygo (tikiuos dar dygsta, bo kasdien kas nors išlenda) 4 savaites..smile.gif)) Čia tie sulėtinti, norvegiški.. sėti kovo 16 ar 18..o va ir šiandien vieną naują pamačiau... dar koks 10 sėklų neišdygo smile.gif)))).. Mano draugė, gyvenanti Norgėj sako, kad ja, ir derlius bus tik kitais metais..tokie tempai smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2010 04 08, 16:12)
Čia tie sulėtinti, norvegiški.. sėti kovo 16 ar 18..o va ir šiandien vieną naują pamačiau... dar koks 10 sėklų neišdygo smile.gif)))).. Mano draugė, gyvenanti Norgėj sako, kad ja, ir derlius bus tik kitais metais..tokie tempai smile.gif))

Nu, blin, norvegai....kaip ir estai - jiems nauji metai dažniau būna nei sexas..... nors kokiu gruzinu pakryžmintų....
Atsakyti
aš pernai braižiau planelį ir rašiau, kur kas susodinta. Šiemet prisipirkau žymeklių ir žymėsiu ant jų. Per daug veislių jau, susižymėsiu vietoj, nes baisiai įdomu stebėt, kaip kurie auga.

Beje, gal kokiai vilnietei reikia Ildi daigelių kelių? Mama per daug pasėjo, aš tiek nesodinsiu.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
na ir grozybiu temoje bigsmile.gif thumbup.gif
labai shaunus jusu pomidoriukai thumbup.gif
manishkiai kai igys geresne ishvaizda irgi nufotografuosiu blush2.gif

man iki sodinimo planeliu toli-pradzioj bandau aishkintis ka tokius auginu doh.gif biggrin.gif
turiu keleta klausimu ax.gif Greisi tikrai zinos, nes seklytes is jos, bet gal ir siaip kuri zinosite? blush2.gif

1. Burpese delicious - auksti/zemi?kokio ugio? kokio svorio vaisiai? keliais stiebais auginti? ar hibridas ar galima rinkti seklas?

2. Tommy Toe - auksti/zemi?kokio ugio? kokio svorio vaisiai? keliais stiebais auginti? ar hibridas ar galima rinkti seklas?

3. Garden‘s delight - indeterminantiniai? o kokio ugio uzauga mazdaug? irgi-ar hibridas?

4. Ildi - ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

5. Sub Arctic plenty- ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

6. Sweet million - ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

7. Black cherry - ar auksti? ar hibridas ar galima rinkti seklytes?

bandziau ieskotis atsakymu internete, bet uzsikasiau doh.gif blush2.gif apie visus rasho kad skanus ir t.t., bet konkreciu atsakymu i sau rupimus klausimus nelabai randu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 08 balandžio 2010 - 19:30
1. Burpese delicious - auksti. Vaisiai laaabai dideli. keliais stiebais auginti - geriausia, manau, 1. Galima rinkti seklas.

2. Tommy Toe - auksti. Labai. Kokio svorio vaisiai - dideli vyšniniai, kaip abrikosai gal dydžio. Auginti galima keliais stiebais. Skaičiau, kad gerai tinka prie verandos augint, nes bais aukšti auga  biggrin.gif  Galima rinkti seklas

3. Garden‘s delight - Aukšti. Ne hibridas.

4. Ildi - nehibridas, aukšti

5. Sub Arctic plenty- ne hibridas, žemi.

6. Sweet million - hibridas, aukšti

7. Black cherry - Aukšti, ne hibridas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 balandžio 2010 - 20:13