Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(ratuto @ 2010 04 05, 16:47)
Pernai Norvegijoj vyšninių pomidorų sėklų nusipirkau.. Birželio mėnesį pasirinkimo nebuvo, paėmiau pokutį.. Pasėjau..eaaa.. kada mes ten sėjom? 16 - 18 kovo? Kiek čia tepraėjo?  g.gif vakar 2 išlindo (iš gal 15-os) smile.gif)))))) Aš prieš savaitę (27 ar 28  ) dar berstelėjau tų sėklų keliolika.. mažu ant Joninių išdygs?  g.gif lėti tie norvegai..šiauriečiai vis tik... ir pomidorai jų tokie pat...  doh.gif

Maniskiai Greisi amerikonai Sunsugar visai nedygsta doh.gif sejau kai tik gavom, o gavom nezinau kada, bet jau seniai , kazin kaip kitom su jais sekasi, dar laukt, ar jau nurasyt g.gif Dar gavau Juliet ir Sweet chelsea, tai tie jau antruosius lapelius bando kelti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vėjūna @ 2010 04 06, 11:45)
Maniskiai Greisi amerikonai Sunsugar visai nedygsta doh.gif  sejau kai tik gavom, o gavom nezinau kada, bet jau seniai , kazin kaip kitom su jais sekasi, dar laukt, ar jau nurasyt g.gif 

nenurašyk dar. Sunsugar neauginu, bet iš daugybės kitų matau, kad kai kurie kažkodėl dygsta žymiai ilgiau. San Marzano dygo vos ne mėnesį turbūt blink.gif Ilgai dygo ir Purple Russian. Jau maniau, kad iš 5 pasėtų sėklyčių tik viena sudygo, bet po ilgoko laiko viena po kitos sudygo visos. Kad visai nesudygtų, taip dar nebuvo.

Papildyta:
QUOTE(natalikas @ 2010 04 06, 10:53)
mano pomidoriukai islindo,bet turiu beda verysad.gif ,saules mazai ir ner galimybes labai arti lango pastatyt,palangiu ner, turi tik po netiktus 2lapus,jie tokie ilgi ir i saules puse kripstant kreivi rasidare,nebezinau,ka daryti,o paprikos dar neisdigo net verysad.gif

aišku, pomidoriukams reik kuo daugiau šviesos. Ilgi jie todėl, kad šviesos gal ir trūksta. O kad kreivi - ne bėda. Kai labai išsities į šviesos pusę, tiesiog pasukit indelį taip, kad pomidoriukai būtų nuo lango nusisukę. Jie po truputį atsisuks. Karts nuo karto pasukinėsit, ir nebus kreivi. Dėl ilgumo - persodindama vėliau įsodinsit giliau, iki lapelių beveik, ir viskas tvarkoj bus. Sėkmės 4u.gif
O indelį, kur pasėtos paprikos, vyniokit į maišelį ir dėkit ant radiatoriaus (ir kad žemė nebūtų visai sausa). Greičiau sudigs.
Atsakyti
Pas mane Sunsugar irgi išdygo vėliau, kiek tiksliai nepamenu, gal savaite, gal mažiau.

Dar palaukit, o nurašyt,bet kada suspėsit, aš paprikas varpelius jau seniai buvau nurašius, sėjau vasario pradžioje, ir nedygo, tai į tą patį indelį kovo vidury pasėjau pomidorų, vieną dieną žiūriu kokie čia keisti pomidorai lenda, sudygo ir pomidorai ir paprikos.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2010 04 06, 09:53)
sveiki pomiborininkes blush2.gif ,mano pomidoriukai islindo,bet turiu beda verysad.gif ,saules mazai ir ner galimybes labai arti lango pastatyt,palangiu ner, turi tik po netiktus 2lapus,jie tokie ilgi ir i saules puse kripstant kreivi rasidare,nebezinau,ka daryti,o paprikos dar neisdigo net verysad.gif

Tas pats ir man buvo, jiems reikia daugiau sviesos ir maziau silumos, dregmes irgi nepadauginkit, tegul vegetuoja iki kol saules daugiau atsiras. o jei jau matysit jog tiek isstype jog net savo svorio nebeislaiko tai persodinkit ir nelaukit kol uzaugs dieli tikrieji lapeliai ir kol visiskai perstyps. dabar maniskiai laikosi super thumbup.gif gal neauga kaip ant mieliu kaip pas kitus, bet ir nestypsta isskyrus "favoryt" jie tokie daug didesni uz kitus, nors ir kartu seti, bet gan tvirti tai nesibaiminu, kad ir ilgesni thumbup.gif
Paprika ir pas mane daug veliau sudygo, jau maniau nebesudygs, bet beveik 100% islindo.

QUOTE(Ilaria @ 2010 04 06, 09:58)
Padėkit prašau, kaip man su musytėm  kovot be chemikalų. Mano pomidoriukų daigus puola. O gal jos nieko blogo nedaro, bet man šiaip negražu.

Ačiū 4u.gif

Anksciau buvo kalbeta jog su degtukais kovoja, bet cia gal labiau nuo musyciu lervu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Vėjūna @ 2010 04 06, 10:45)
Maniskiai Greisi amerikonai Sunsugar visai nedygsta doh.gif  sejau kai tik gavom, o gavom nezinau kada, bet jau seniai , kazin kaip kitom su jais sekasi, dar laukt, ar jau nurasyt g.gif  Dar gavau Juliet ir  Sweet chelsea, tai tie jau antruosius lapelius bando kelti thumbup.gif

As pomidorus sodinau kovo 4d. ir sudygo kovo 10d. nebepamenu kada ispikiavau, bet po ispikiavimo sudygo ir kiti pomidorai praejus menesiui nuo sodinimo, tai nurasyti kaip ir ankstoka jums thumbup.gif
Atsakyti
aciu mergaites ir berniukai 4u.gif labai,nes jau panikuot pradejau,kad bus perauge nikstukai,sulus,nuvis,o taip norisi savu,o ne is babulku pirktu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natalikas: 06 balandžio 2010 - 13:08
QUOTE(satanele @ 2010 04 01, 21:37)
Mergaitės , jau pats laikas pasirodyti savo pomidoriukus, aš rytoj fotosesiją suruošiu smile.gif

Nu tai kur ta lauktoji fotosesija a? lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2010 04 06, 14:42)
Nu tai kur ta lauktoji fotosesija a? lotuliukas.gif

Bus tikrai bus , bet apėmęs tingulys įmesti į kompą ax.gif
Atsakyti
user posted image

cia mano darzas

user posted image

o cia paskutiniai seti pomidorai gauti is GREISES
Atsakyti
Oi, LOLITA, kokie fainulkos tavo pomidoriukų daigeliai wub.gif Tokie riebūs, nupenėti... Gražiai išauginai. Kada pirmuosius sėjai?

O ten toli per langą matosi ir kaimynų pomidorų daigai... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2010 04 06, 20:17)
user posted image                                                                                         
cia mano darzas

Šaunus daržas, labai gražūs daigeliai
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 04 06, 19:29)
Oi, LOLITA, kokie fainulkos tavo pomidoriukų daigeliai wub.gif Tokie riebūs, nupenėti... Gražiai išauginai. Kada pirmuosius sėjai?

O ten toli per langą matosi ir kaimynų pomidorų daigai... biggrin.gif

pirmuosius sejau 02.21

matos matos ir kaimynu darzai ,o mano tai cia auga 2 aukstais - ant suolu lotuliukas.gif
Atsakyti
lolita gražūs pomidorai 4u.gif
Atsakyti