Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(satanele @ 2010 04 03, 21:57)
Gali saulė perkaitinti , kaip pas mane, išpikiavau , ir padėau ant palangės,saulutė pakaitino  ir nuleipo, atsigaus bigsmile.gif

Labai tikiuos blush2.gif
Atsakyti
Mielosos, gerosios..su švente, su prisikėlimu..su naujais siekiais, su naujom viltim..su žaluma ir šiluma Jus...

user posted image
Atsakyti
Aš taip pat sveikinu visas su Šv.Velykom 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Su Sv. Velykom!!!user posted image

user posted image
Atsakyti

Kuo graziausiu svenciu visoms!!!!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 04 balandžio 2010 - 12:31
sveikutes; Su Sv. Velykom visas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Su Šv Velykomis ploja.gif ploja.gif ploja.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantilė: 04 balandžio 2010 - 20:37
sveikutes, kiek skaitau, niekur atsakymo nerandu, gal galit pagelbėti. pasisėjau pomidorus, sudygo per dvi dienas, nepastebėjau ir išsstypo, išnešiau į šviesą, et jau dvi savaitės ir nejuda nei tvirtėja, nei auga, nei lapelių naujų rodo, palaistau, sugula, pabūna vėl atsistoja, nžn, ar iš jų dar kas bus? gal juos giliau apkaupti, kad laikytųsi? ir tada augti pradės, ar jau amen? Pikuoti nelabai reiks, nes sėjau po vieną gana dideliam gabalėly žemės.. gal kokių trąšų reikia, kad sutvirėtų?
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2010 04 05, 10:49)
sveikutes, kiek skaitau, niekur atsakymo nerandu, gal galit pagelbėti. pasisėjau pomidorus, sudygo per dvi dienas, nepastebėjau ir išsstypo, išnešiau į šviesą, et jau dvi savaitės ir nejuda nei tvirtėja, nei auga, nei lapelių naujų rodo, palaistau, sugula, pabūna vėl atsistoja, nžn, ar iš jų dar kas bus? gal juos giliau apkaupti, kad laikytųsi? ir tada augti pradės, ar jau amen?  Pikuoti nelabai reiks, nes sėjau po vieną  gana dideliam gabalėly žemės.. gal kokių trąšų reikia, kad sutvirėtų?

Labas, esu "zalia" pomidoru augintoja, bet rasau tik todel, kad pas mane analogiska situacija, pasejau, ir pasiskaicius, kad ilgokai dygs, palikau juos ramybeje, karta einu pro sali ir uzmeciau aki, o gi ziu jau kad isstybe visi, tai tada as juos dienai i istikslinta balkona, nakciai namo, niekas ju isoreje nekinta, bet manau, kad kuomet jie adaptuosis prie nauju salygu, tuomet prades skleisti napelius, todel visai nepanikuoju ir tiesiog laukiu.
Kantrybes linkiu ir tau.
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2010 04 05, 10:49)
sveikutes, kiek skaitau, niekur atsakymo nerandu, gal galit pagelbėti. pasisėjau pomidorus, sudygo per dvi dienas, nepastebėjau ir išsstypo, išnešiau į šviesą, et jau dvi savaitės ir nejuda nei tvirtėja, nei auga, nei lapelių naujų rodo, palaistau, sugula, pabūna vėl atsistoja, nžn, ar iš jų dar kas bus? gal juos giliau apkaupti, kad laikytųsi? ir tada augti pradės, ar jau amen?  Pikuoti nelabai reiks, nes sėjau po vieną  gana dideliam gabalėly žemės.. gal kokių trąšų reikia, kad sutvirėtų?

Šiaip pomidorus geriau sėti iš pradžių į mažesnius indelius, kad juos būtų galima išpikiuoti. Pikiavimą jie mėgsta. Ir žemės ploto jiems iš karto nereikia didelio, tiek drėgmės jauni daigeliai neįsisavina, o nuolat užmirkusios šaknelės skursta dėl deguonies stokos. Reikia, kad žemė gautų galimybę pradžiūti. Naudingiau laistyti mažesnį žemės plotelį, bet dažniau.

Jei jau šiuo metu pas jus jie auga išstypę, tai gal yra palikta rezervas vietos ir galimybė bent jau žemės ant viršaus papildyti, kad daigeliai būtų aukščiau užpilti žemėmis.

Jei ne, tai jūsų vietoje juos dar kartą persodinčiau į tuos pačius indelius, tik sodinčiau giliau, bet nebūtinai iki lapelių. Jei nuspręsite taip daryti, tuomet vistiek palikite vietos, kad į indelį galėtumėt vėliau dar papildyti žemės.

Dienomis laikomi balkone jie tikrai sustiprės. Trąšų nereikia. Daugiau naudos duos persodinimas.

Galima išvis nieko nedaryti, jie nepražus, bet daigeliai augs ploni, silpni, nuskurę, bus sunku juos išstypusius ir išsivarčiusius suvaldyti.
Atsakyti
ačiū, už atsakymą, laistyti daug nelaistau, ir žemę su šakute papurenu, bet jaučiu reiks persodinti arba tikrai ant viršaus užpilti.. o aš galvojau, kad tas pikiavimas jiems reikalingas.. Na sėjėjų persistegimą tai laikiau.. kad supili saują sėklų ir žiūri kiek išdygs o kai daug sudygsta, tai ir pikuoji, kad vienas kitam nekliudytų.. blush2.gif
Nieko, kitąmet pasitaisysiu, o dabar gelbėsiu,kas liko. smile.gif o pas mane balkonas nestiklintas, gal į tokį geriau nenešti.. užtenka, gal kad langa pravirą laikau..
Atsakyti
QUOTE(GRAIKIJA @ 2010 04 05, 11:39)
:
Nieko, kitąmet pasitaisysiu, o dabar gelbėsiu,kas liko. smile.gif o pas mane balkonas nestiklintas, gal į tokį geriau nenešti.. užtenka, gal kad langa pravirą laikau..

Jei lauke bus apie 15 laipsnių, galėsit išnešti į balkoną juos pagrūdinti. Tik žiūrėkit, kad iš pradžių juos tiesioginė saulė nenudegintų. Pirmomis dienomis statykite į pavėsiuką, vėliau, kai matysit kad daigeliai atsigauna ir nors mažumėlę stiprėja, palepinkit ir saulutėje. Bet viską darykit pradėdami nuo trumpiausio laiko.

Šiuo metu dar laikykit kambaryje, jie per silpni. SĖKMĖS.
P.S. Praviras langas tikrai jiems nepakenks, galit drąsiai tokiu būdu po truputį grūdinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 05 balandžio 2010 - 10:50