Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(lolita1960 @ 2010 03 31, 21:47)
pasidalinkit receptu ,o tai neaisku apie ka diskutuojat ,prasau ,gal ir ne i tema ,bet vis delto


agurkus i siltnami jau pasejau vakar ,nezinau ar laiku ar ne ,bet pasisejau ir viskas,kol sudygs ,kol ka ir bus gerai
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 03 31, 21:49)
1. Pasiprašė draugė kad jai pomidorų padaiginčiau. ....
2. Saintlina, įdėk, būk gerutė, aš dabar nerasiu, o receptas prieš Velykas būtinas  wub.gif


1. Ech, kad man tokią draugę pomidorų augintoją.. wub.gif
2. Klausau pioneer.gif Ne aš viena apsirysiu per Velykas hihihi.gif
Gaila, tokios apetitnos foto nepersikėlė g.gif

Cia is senos knygos receptukas , vadinasi tiesiog " RIESTE "

0,5 kg. miltu
stikline pieno
40 g mieliu
4 kiausinio tryniai
120 g cukraus
120 g. margarino
razinu ( pagal poreiki)
truputis druskos
vaniles arba tarkuota citrinos zievele .

Si tesla vadinama pagerinta mieline tesla , ji truputi kitaip uzminkoma.

Pirmiausia padaromas imaisalas :
Imamos visos tam skirtos mieles , sutrupinamos , uzberiamos 2 sauksteliais cukraus ir uzpilamos 30C. pienu
Tada beriami miltai ( jei yra galimybe pasildyti iki 20C. ) ir saukstu imaisoma tiek , kad pasidarytu grietines tirstumo .
Pastatoma siltai 20 min.
Kai imaisalas pakyla ( jo padvigubeja )- tesla minkoma rankomis , suberiant likusius miltus, sudedami su cukrumi issukti tryniai , prieskoniai ( man truko miltu , as ju daberiau dar nepilna stikline ).
Riebalai sudedami po truputi i baigiama minkyti tesla.
Ilgai minkome karsta.gif
Isminkyta tesla blizga , nelimpa prie ranku ir joje yra oro burbuliuku .
Tesla kildinama , kol padvigubeja .
Padalinama i tris dalis ir supinama i kasa ( galite daryti kokia norite pynia , astuoniuke , is dviaju supinti , ar netgi lygu pyraga ).
Susuktas gaminys dedamas i gerai istepta riebalais skarda ir dar karta pakildinama .
Kepama 200C. jau ikaitintoje orkaiteje tol , kal ismeigtas pagaliukas bus sausas .

(IMG:http://img222.imageshack.us/img222/9541/picture043gx5.jpg)

(IMG:http://img222.imageshack.us/img222/8316/picture045fx4.jpg)

Sitas pyragas nera sausas schmoll.gif , ji galyma valgyti nieko neuzsigeriant , kai turesite laiko pabandykite , nenusivilsite rolleyes.gif , nors truputi terliones prie jo yra biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 31 kovo 2010 - 22:10


Cia is senos knygos receptukas , vadinasi tiesiog " RIESTE "

0,5 kg. miltu
stikline pieno
40 g mieliu
4 kiausinio tryniai
120 g cukraus
120 g. margarino
razinu ( pagal poreiki)
truputis druskos
vaniles arba tarkuota citrinos zievele .

Si tesla vadinama pagerinta mieline tesla , ji truputi kitaip uzminkoma.

Pirmiausia padaromas imaisalas :
Imamos visos tam skirtos mieles , sutrupinamos , uzberiamos 2 sauksteliais cukraus ir uzpilamos 30C. pienu
Tada beriami miltai ( jei yra galimybe pasildyti iki 20C. ) ir saukstu imaisoma tiek , kad pasidarytu grietines tirstumo .
Pastatoma siltai 20 min.
Kai imaisalas pakyla ( jo padvigubeja )- tesla minkoma rankomis , suberiant likusius miltus, sudedami su cukrumi issukti tryniai , prieskoniai ( man truko miltu , as ju daberiau dar nepilna stikline ).
Riebalai sudedami po truputi i baigiama minkyti tesla.
Ilgai minkome karsta.gif
Isminkyta tesla blizga , nelimpa prie ranku ir joje yra oro burbuliuku .
Tesla kildinama , kol padvigubeja .
Padalinama i tris dalis ir supinama i kasa ( galite daryti kokia norite pynia , astuoniuke , is dviaju supinti , ar netgi lygu pyraga ).
Susuktas gaminys dedamas i gerai istepta riebalais skarda ir dar karta pakildinama .
Kepama 200C. jau ikaitintoje orkaiteje tol , kal ismeigtas pagaliukas bus sausas .

(IMG:http://img222.imageshack.us/img222/9541/picture043gx5.jpg)

(IMG:http://img222.imageshack.us/img222/8316/picture045fx4.jpg)

Sitas pyragas nera sausas schmoll.gif , ji galyma valgyti nieko neuzsigeriant , kai turesite laiko pabandykite , nenusivilsite rolleyes.gif , nors truputi terliones prie jo yra biggrin.gif
[/quote]
O maždaug kiek laiko kepa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A.d. @ 2010 03 31, 23:14)
O maždaug kiek laiko kepa? 4u.gif

Kool gražiai atrodo, o įsmeigus pagaliuką medinį jis nebeapkimba tešla. Tiesa, man pynimai biškiuką išsižergė, bet skonis... Kaip ir rašo recepte, jos niekuo nereikia užgert smile.gif
Bet galima drinks_cheers.gif
Atsakyti
mergičkos, nebecituokit tos visos pyrago litanijos, visgi pomidorų temoj kažkaip nepatogu šitaip pyragais sklaidytis biggrin.gif
Atsakyti
kad nebutu visai ne i tema prie pyrago butinai reikia pomidoro lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif 4u.gif
perskaiciau ir visai uzsinorejau su pienu ir svieziu braskiu uogiene+pomidoras ir [COLOR=yellow]tryda garantuota[COLOR=yellow]
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 03 31, 17:12)
Tu, SERŽAI, jau turbūt tik tam klausi, kad būtum tikras, kad teisingai galvoji mirksiukas.gif Šiaip,matau, ir pats puikiai visame kame gaudaisi. Matosi, kad mičiūrino gyslelę turi thumbup.gif


Tiesiog teisinga linkme eina mano mintys, bet nepasitikslines pagal jusu specealisciu nuomone galiu pridirbti nesamoniu ir likti be pomidoru doh.gif
Papildyta:
QUOTE(egute @ 2010 03 31, 19:48)
Labusiux  4u.gif

Na man šian jau pagailo mano sodinukų tai išpikiavau į didelius indukus... nors antrų lapelių neužaugino dar bet labai išstypo  blush2.gif
Laikau ant palangės virtuvėje nes ten vėsiausia bet deja saulė ten ttik rytinė  g.gif
Gal galit brukštelti visgi kokios apytiksliai reikia jiems temp ir kiek tos saulės kad gražiai augtu  mirksiukas.gif
Gal juos geriau nešti kur pietinė saulė šildo... bet ten tikrai jau bus šilta...  g.gif

Beja kiek ne į temą o agurkus kada sodinat kad sudaiginti šiltnamiui blush2.gif

As irgi isstypinau savo pomidorus ir agurkus doh.gif taigi jau pasimokiau ir zinau jog daigams svarbiausia yra sviesa, tai neskit ten kur jos daugiausia. zemesne temperatura ir maziau dregmes pristabdys stypima, bet jei ir sviesos truks tai pomidorai tiesiog letai styps doh.gif laikykit ant saules, bet nedekit ant palanges po kuria yra radiatorius nes daigams bus labai silta, o kai silta jiems nakti tai jie isvis ziauriai stypsta.
As tai vienus agurkus jau pasisodinau ir siandien persodinau, o kitus sestadieni sodinau.
Atsakyti
Sveiki,

turiu klausima. na, siek tiek nusivelinau su vienais pomidorais... pasejau, o jie kaip nedygsta, taip nedygsta jau visa savaite. prakapsciau zeme, radau seklas, jos tokios pasiputusios. ar cia jos ruosiasi dygti ar suputi?
Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2010 04 01, 13:12)
Sveiki,

turiu klausima. na, siek tiek nusivelinau su vienais pomidorais... pasejau, o jie kaip nedygsta, taip nedygsta jau visa savaite. prakapsciau zeme, radau seklas, jos tokios pasiputusios. ar cia jos ruosiasi dygti ar suputi?

Manau dygti g.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 04 01, 13:17)
Manau dygti  g.gif



Na, jei dygti, tai puiku, tegu dygsta. geriau veliau, negu niekad.
bet ar gali visa savaite tunot zemej? pirmuosius kai sejau, jau po 3 dienu pasirode pirmieji daigiukai. o cia visa savaite.... nesuprantu.... ar pasitaike kam nors panasiai? gal seklos labai perdziuvusios?
Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2010 04 01, 13:29)
Na, jei dygti, tai puiku, tegu dygsta. geriau veliau, negu niekad.
bet ar gali visa savaite tunot zemej? pirmuosius kai sejau, jau po 3 dienu pasirode pirmieji daigiukai. o cia visa savaite.... nesuprantu.... ar pasitaike kam nors panasiai? gal seklos labai perdziuvusios?

Aha , pasitaikė smile.gif
Atsakyti
Meduliuk, i koki gyli kishti degtukus? -
kad galvute visai dugne butu?
kad galvute arti pavirshiaus?
kad galvute kazkur prie shakneliu arciau? g.gif

pradejau kaishioti ir suabejojau doh.gif

dvi dienas musinuku nei vieno nebebuvo, o siandien jau numushiau 2 doh.gif
kaip bijau kad vel neatsinaujintu tie musinai-kirminai unsure.gif
kelis pomidoriukus ishtraukiau - tai tokie vargshai -visishkai nuvalgytom shaknelem verysad.gif kad kur paspringtu tie kirminai ....
Atsakyti