Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Casual @ 2010 03 30, 17:27)
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
pradzioj daigus uzpuole musytes
matyt pridejo kiaushiniu
radau kirminu  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

pypt kaip nuotaika sugedo  verysad.gif

visame kame: pomidoruose, bazilikuose, paprikoj.....

Prikaisiok visur daugybe degtuku - galvutem i zeme, man labai padejo, perskaiciau vienam zurnale, oatarimu skiltyje mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(anemone @ 2010 03 30, 14:07)
Kad nepelytu zeme , ja reiktu mulciuoti sausomis durpemis ar upes smeliu . Laistyti augalus retai ir mirkant vazonus vandenyje , nelaistyt is virsaus ant vazono zemes .

Jau taip ir matau save visus 120 vazoneliu mirkancia visus paeiliui doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu mergaiciukes uz patarimus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
kaip gerai kad jus esat smile.gif

zeme perkaitint vargu bau ar besugebesiu, juk ishsodinta apie 100 daigeliu doh.gif

uogom rugusiom nelaisciau schmoll.gif

einu degtuku ieshkot ar turim, jei ne - siaubsiu rytoj Maxima ax.gif labai tikiuosi kad pades unsure.gif

kalio permanganatu gal dar palaistyti ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 03 30, 19:54)
vat man irgi kyla toks itarimas  g.gif  nes nedaviau jau as ten tos dregmes kazin kiek , ir liejau tik per padekliukus, o ne per virshu  g.gif  g.gif
beje, su drauge ka tik pershnekejau, jin irgi Durpetos substrata daigams is Senuku pirko - irgi kirminu turi  verysad.gif

nulėkiau patikrint, kokią aš žemę pirkau - rodos, ne tokia. Nu siaubas koks doh.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 03 30, 14:22)
Turiu tokia nedidele problemele (tikiuosi jog nedidele):pradejo pelyti zemes tuose durpiniuose indeliuose  doh.gif  kituose viskas tvarkoi. ar cia blogai? ar reikia kazka daryti?  unsure.gif

Va va , aš praeitą metą pasimokiau su tais durpiniais puodeliais, man jie LABAI NEPATIKO, po pikiavimo pomidorai tiesiog nustojo augę ir žemė kai ku pelyjo, kaikur sudžiūdavo į akmenį...

šiemet tik į plastikinius susodinau ir sodinsiu smile.gif
Atsakyti
aš šiandien sustačiau jaunuosius pomidorų daigelius po lempa, taip ir paliksiu nakčiai. Buvau kažkada palaisčius, niekaip nenori žemė išdžiūt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 03 30, 20:11)

einu degtuku ieshkot ar turim, jei ne - siaubsiu rytoj Maxima  ax.gif  labai tikiuosi kad pades  unsure.gif

kalio permanganatu gal dar palaistyti ?  g.gif

svogunus nuo kirmeliu laistau su pelenais, gal ir cia tiktu g.gif
Atsakyti
Jau taip ir matau save visus 120 vazoneliu mirkancia visus paeiliui doh.gif  lotuliukas.gif
[/quote]

Tiek daug pomidorų g.gif , gal ir lauke sodinsi,nes šiandiena pasėjau laukinių bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo satanele: 30 kovo 2010 - 20:41
QUOTE(Vessta @ 2010 03 30, 21:33)

4u.gif aciu - jei degtukai nepades vaziuosiu savaitgali i soda -pelenu ax.gif
o juos tiesiog ishmaishyt su vandeniu ir laistyt ar reik koki nuovira daryt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 03 30, 20:33)

as cia kalbejau apie svogunus jau isdziuvusius kambaryje laikomus ,o lauke kai pradeda negraziai atrodyt svogunai ,tai mes laistom taip -- i laistytuva pripilam vandens , permanganato ,kad paraudonuotu ir salietros saujele viska ismaisom ir palaistom is laistytuvo ant svogunu - efektas geras ir laiko isbandytas.
Atsakyti
QUOTE(Aderaa @ 2010 03 30, 19:22)
Va va , aš praeitą metą pasimokiau su tais durpiniais puodeliais, man jie LABAI NEPATIKO, po pikiavimo pomidorai tiesiog nustojo augę ir žemė kai ku pelyjo, kaikur sudžiūdavo į akmenį...

šiemet tik į plastikinius susodinau ir sodinsiu smile.gif

Kitais metais ir as nebesodinsiu irnesakyk.gif geriau nusipirkt normalius plastikinius uz ta pacia kaina ir naudot keleta metu. Na esu fuksas ka cia bepridursi doh.gif O tai kaip nusikratyt to pelesio, kad jis nedidetu? g.gif negi su chlorke purksti? lotuliukas.gif gal gurmanams pasiulyt? pomidoras su pelesiu lotuliukas.gif As manau jog tie durpiniai indeliai jau blogai del to, kad nera jokiu skiliu apacioi ir nepatenk pakankamai oro i zeme g.gif

QUOTE(lolita1960 @ 2010 03 30, 20:11)
salietros saujele

Nu gi nuodas!

Klausimas: Kai buna sauletos dienos, kas kiek laiko jus pasukat daigelius, kad labai nenukryptu i viena puse?
Visa diena sninga ir visai nebetirpsta sniegas doh.gif gryzo ziema! jei pasals vel niekas i darbus neis lotuliukas.gif kad tik braskem nebutu batai verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 30 kovo 2010 - 22:55
QUOTE(Casual @ 2010 03 30, 21:01)
4u.gif  aciu - jei degtukai nepades vaziuosiu savaitgali i soda -pelenu  ax.gif
o juos tiesiog ishmaishyt su vandeniu ir laistyt ar reik koki nuovira daryt?  blush2.gif

ant puses kibiro pelenu uzpyliau vandens, kad apsemtu ir virs ju butu dar apie 5cm ir palikau parai, tada ismaisiau ir visa ta marmalione liejau. Tik pries liedama biski tuos svogunus atkapsciau, kad ant saknu papultu, kur tos kirmeles. O tuos ant dugno likusius pelenus irgi isbarsciau. Net pasakaiciau ar nekenkia pelenai pomidorams, tai raso, kad tai kaip kalio trasa.
QUOTE(lolita1960 @ 2010 03 30, 21:11)
as cia kalbejau apie svogunus jau isdziuvusius kambaryje laikomus ,o lauke kai pradeda negraziai atrodyt svogunai ,tai mes laistom taip -- i laistytuva pripilam  vandens , permanganato ,kad paraudonuotu ir salietros saujele  viska ismaisom ir palaistom is laistytuvo ant svogunu - efektas geras ir laiko isbandytas.

man kol kas padejo pelenai, tai tokio receptuko bandyt neteko. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2010 03 30, 22:50)
Klausimas: Kai buna sauletos dienos, kas kiek laiko jus pasukat daigelius, kad labai nenukryptu i viena puse?

daznai sukioju, beveik kiekviena diena.Pamatau, kad palinke i langa ir apsuku.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 03 30, 22:13)
ant puses kibiro pelenu uzpyliau vandens, kad apsemtu ir virs ju butu dar apie 5cm ir palikau parai, tada ismaisiau ir visa ta marmalione liejau. Tik pries liedama biski tuos svogunus atkapsciau, kad ant saknu papultu, kur tos kirmeles. O tuos ant dugno likusius pelenus irgi isbarsciau. Net pasakaiciau ar nekenkia pelenai pomidorams, tai raso, kad tai kaip kalio trasa.

As tai vat toki recepta radau 4u.gif "Pomidorų daigus taip pat sveika lieti medžio pelenų antpilu: 1 valgomąjį šaukštą medžio pelenų užpilkite 1 litru verdančio vandens, leiskite nusistovėti parą laiko, nupilkite, praskieskite vandeniu iki 2 litrų."
Bet cia tipo profilaktiskai, o tam kad isnaikinti kokius tai gyvius matomai reikia stipresnio marmalo ir dar ji padegti lotuliukas.gif

QUOTE(Vessta @ 2010 03 30, 22:13)
daznai sukioju, beveik kiekviena diena.Pamatau, kad palinke i langa ir apsuku.

Aciu
Atsakyti