Gali būti, tikrai nesiginčiju. Man jau jokio skirtumo, nes pilna tų velnių darže. Užtai ir noriu bent keletą pomidorų induose augint, kad būčiau garantuota, kad jie neprieis.
QUOTE(GAPO @ 2010 03 28, 13:55)
Gali būti, tikrai nesiginčiju. Man jau jokio skirtumo, nes pilna tų velnių darže. Užtai ir noriu bent keletą pomidorų induose augint, kad būčiau garantuota, kad jie neprieis.
GAPO, neprisimenu kas, bet kažkuri pasakojo kaip šiltnamyje augina pomidorus, agurkus, kad kurkliai nenukramtytų kotų.
Tiesiog ant pasodinto augalo šaknų į žemę įkasa ir plastikinio butelio žiedą, kad aplink augaliuką apjuostų (butelis iš abiejų galų nupjautas, patrumpintas).
Kurklio urveliai eina visai prie pat žemės paviršiaus ir rausdamasis žeme per tą žiedą kurklys negali prieiti prie augalo ir jį apgraužti, tą žiedą aplenkia ir nužygiuoja toliau....
Tame patirties neturiu, bet, manau, kad tai šiokia tokia išeitis iš beviltiškos padėties. Išbandyti galbūt verta. Atsiprašau visų, jei kam pasirodys ne į temą
sveikos pomidorininkes negaliu as be jusu...tad rasau ka maciau...man rodos LT ner taip, nors gal klystu...uzmaciau vakar prekybos centre kad pardavineja pomidoru daigelius, po 6 vnt tokiam plastikiniam indeli tipo kaip mini siltnamiukas "alicante"rusies...taip pat yra pirkt indeliai pan dydzio kaip nuo grietines su zemem,seklom, belieka pasiset ir palaistyt...taip pat ir vazonu dideliu apie 3-4 litrus talpos su zeme, seklom tik sek pomidorus ir augink ten itariu yra balkoninio tipo..nespejau isanalizuot buryje tik tokia viena pamisus del augalu tai tenka prabegom prilekt apziuret
QUOTE(GAPO @ 2010 03 28, 12:31)
Pirmą kartą girdžiu, kad kurklius su vandeniu užsineša. Gal ir yra tikimybė, kad lietus išplovė kurklio lizdą, bet jei jau jų yra netoliese, tai greičiau oro-žemės būdu pasklis patys.
Teisybę pasakius ir aš pirmą kartą girdžiu, laistau iš tvenkinio viską ir seniai
Kurkliai i gerai jaučiasi gyvendami žemėje, bet ir gerai skraido, bėgioja, plaukia.
http://www.egzotika....hp?readmore=367
Rojaus suodos yra tema,ten ir vazonose parašyta,kad apsigyvena.
Ačiū, *GREISI*, "pradžiuginot"
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 03 28, 15:45)
sveikos pomidorininkes negaliu as be jusu...tad rasau ka maciau...man rodos LT ner taip, nors gal klystu...
blakstiena-kur tu čia skrajoji ir naujienas užusienių mums pasakoji?
noriu bent keletą pomidorų induose augint, kad būčiau garantuota, kad jie neprieis.
Nu še tau...pardon už juokelius, bet teks tau pomidorus vėl ant pečiaus augint
Jeeetau, gal visdėlto pabandyk šiltnamyje su tais plastikiniais buteliais augaliukus apjuost, matysi, gal visai pakenčiamai bus
QUOTE(Edexa @ 2010 03 28, 18:06)
Nu še tau...pardon už juokelius, bet teks tau pomidorus vėl ant pečiaus augint
Jeeetau, gal visdėlto pabandyk šiltnamyje su tais plastikiniais buteliais augaliukus apjuost, matysi, gal visai pakenčiamai bus
taip
Ačiū. Tikrai taip ir darysiu: vėliau sėtus sodinsiu ir apjuosiu, o kelis konteineriuose, nes jie jau dabar pakankamai dideli.
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 03 28, 14:45)
sveikos pomidorininkes taip pat yra pirkt indeliai pan dydzio kaip nuo grietines su zemem,seklom, belieka pasiset ir palaistyt...taip pat ir vazonu dideliu apie 3-4 litrus talpos su zeme, seklom tik sek pomidorus ir augink ten itariu yra balkoninio tipo..nespejau isanalizuot buryje tik tokia viena pamisus del augalu tai tenka prabegom prilekt apziuret
Maciau ir as tokiu, bet irgi neisigilinau. ten tikriausiai kokia 1ar2 seklos tai gan brangokai gautusi visa siltnami uzpildyti o jei kalbat apie visokias salotas, zoleles ir pan tai jos pagal viska tuose mazuose indeliuose ir augs visada tai man atrodo jog be chemijos saujoi zemiu nieko ir neuzsiauginsit, o su chemija pigiau prekybos cewntre nusipirkti