dėl mulčiavimo,tai jau išbandyta ir labai gerai.Paskaityk kokią knygutę jeigu abejoji.
http://images.google...%...l=lt&tab=wi
QUOTE(A.d. @ 2010 03 22, 23:04)
Dėkui už atsakymą. O pomidorai tuo puviniu neužsikrės? Aš pasidžiaugiau tetai, kad mulčiuosiu ir nereiks ravėt dažnai ir t.t, o ji pakraupo, kad taip visus pomidorus supūdysiu, tai ir pasimečiau
teta turbūt nepagalvojo, kas supuvęs mėšlas tada turėjo visas daržoves supūdyti nuo pat šaknų juk irgi organika
Pomidorų puvinį sukelia grybeliai, sporinės ligos. Kaip minėjo glossi, žolytė sudžiūva, vėliau vistiek virsta žemės dalimi (rudenį sumaišyk su žeme likučius, tik giliai nekask!). Iš tiesų, ką gero gali savo šiltnamiui padaryti, tai mulčiuoti ir nesuk dėl nieko galvos
(aš turėjau vien dėl įdėjos gerokai pakovoti, šiemet turėčiau irgi pirmąkart mulčiuoti savo augaliukus, nes nebuvau suprasta, atseit - kam čia reikia? )
Visi šiaudai ir šienas suyra, o ne supūva.Nuo pirmų daržininkystės metų mulčiavau ir nesu mačius puvinio,ar kitų ligų.Būtent purenant žemę iškeliamos visos ligos.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 23, 10:41)
Visi šiaudai ir šienas suyra, o ne supūva.Nuo pirmų daržininkystės metų mulčiavau ir nesu mačius puvinio,ar kitų ligų.Būtent purenant žemę iškeliamos visos ligos.
Teisingai, Greisi, nepagalvojau to žodžio pakaitalo naudoti o skirtumas juk akivaizdus
Mano black zebra,paul robeson,howard german ir keli kiti ,kurie buvo susukti maišeliuose jau sudygo.Sėjau dvidešimtą dieną .
Sėklos daigios .Dėl sėklų brangumo supurškiau pasėjus,augalų šaknų stimuliatoriu,kur minėjau.
Dėl mulčiavimo,tai užtenka kokia 5-7cm.Dėkite toliau nuo stiebo,taip pat nuo lentų jeigu pas jus jų yra.Nors pas mane būna ir liečias,bet nieko blogo neatsitinka.
Sėklos daigios .Dėl sėklų brangumo supurškiau pasėjus,augalų šaknų stimuliatoriu,kur minėjau.
Dėl mulčiavimo,tai užtenka kokia 5-7cm.Dėkite toliau nuo stiebo,taip pat nuo lentų jeigu pas jus jų yra.Nors pas mane būna ir liečias,bet nieko blogo neatsitinka.
jei galite man paaiskinkite,nelabai suprantu su tuo mulciavimu? ar cia ,kai iskloji siaudus siltnamyje ir viskas?ar daugiau nieko nereikia daryti,sakykime su tais siaudais isskvarbyti zeme...
o del meslo tai sako,kad pats geriausias mesliukas yra arklio .
o del meslo tai sako,kad pats geriausias mesliukas yra arklio .
Dėl šiaudų užkloji ir viskas ,pavartyk nuotraukas,nuorodas .Mėšlas ,tai geriausias perpuvęs,tai tada bet koks manau.
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 23, 11:45)
Gražūs tavo pomidoriukai Man dar laukti reikia neišlinde dar
Valio!!!!!!!! Gavau sėklytes ir aš Ačiū, Greisi
Sakot, šiandien dar nesodint?
Sakot, šiandien dar nesodint?
QUOTE(saintlina @ 2010 03 23, 12:13)
plaukit rytojaus.Nežiūriu į tą kalendorių per daug ir aš,bet kai jau tos juodos dienos geriau nesėti
Papildyta:
QUOTE(Militux @ 2010 03 23, 11:53)
QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 23, 11:45)
Gražūs tavo pomidoriukai Man dar laukti reikia neišlinde dar
Ir mano dar daugelis pasislėpę
QUOTE(barta @ 2010 03 23, 12:34)
Sveikos senokai seku temą ir mokausi , bet rezultate vis tiek nieko nesigauna. Dygsta ir kol neišpikiuoti viskas puiku , bet vos išpikiuoju nustoja augti o paskui pradeda vysti . Tie kur lieka neišpikiuoti toliau auga .
papasakok, kaip pikuoji, gal ką ne taip darai, padėsim