Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(*GREISI* @ 2010 03 25, 21:09)
pastebėjau ,kad labai gerai viskas dygsta ekologiškame paprikų ir pomidorų mišinyje.Toks lengvas ir juodas,niekur kitur tokio gero neradau.

O kur tokį pirkote?
Atsakyti
nu rupuze kaip as jums pavydziu, kad galit matyt kaip auga pomidorai,dziaugtis daigeliais...sunku man mietiete but blush2.gif vis lenda mintys ka nuveikciau,ka paseciau ir ko ne siemet g.gif biggrin.gif
jus cia diskutavom apie genejima...tai galiu pasakyt is savo patirties, kad geniu visus vienodai, tiek zemaugius, tiek aukstaugius, ner jokiu isimciu, nebent koks uglys uzauga per didelis ir pasilieka,o taip tik vienu stiebu, pernai tik eksperimentavau...bet man nelabai, kai gaunasi toks miskas ir bijok kad kokia zaraza neuzpultu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo blakstiena5: 25 kovo 2010 - 21:26
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 03 25, 22:15)
jus cia diskutavom apie genejima...tai galiu pasakyt is savo patirties, kad geniu visus vienodai, tiek zemaugius, tiek aukstaugius, ner jokiu isimciu, nebent koks uglys uzauga per didelis ir pasilieka,o taip tik vienu stiebu, pernai tik eksperimentavau...bet man nelabai, kai gaunasi toks miskas ir bijok kad kokia zaraza neuzpultu ax.gif

mano kaimynka sode nuo pomidoru ne tik pazastis bet ir beveik visus lapus nuskabo (tik pacioj virshunej palieka) - tai buna tokie tankiai susodinti stagarai pomidorais apkibe.
Tuo tarpu kita kaimynka augina juos laisvai-visai negeni- schmoll.gif - bet ji retai ishsodina.
ir pas viena ir pas kita pomidoru buna nors vezimu vezk doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 03 25, 15:40)
Oho kaip toli blink.gif  bet jei gyvenat per vasara tai gerai ax.gif
Man tai už miesto sodas gaila kad dar nėra kur apsistoti g.gif apsigyvenčiau vasarai ypač per atostogas blush2.gif

O jus i soda kasdien vaziuojat? jei ne tai kaip siltnami vedinat? o gal tai nebutina kas dien?

QUOTE(Casual @ 2010 03 25, 19:03)
4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aciu, manau kad ishdygs  mirksiukas.gif

(jei ishdygo net tie kur seklom 10 metu buvo, tai visi kiti tikrai turi ishdygti biggrin.gif )

O kaip su derlingumu senu seklu? Kazkur skaicau, kad, tik nesu isitikines ar pamidoru ar agurku, seklos yra daigios 7 metus, o derlingiausios 2 metu seklos g.gif cia yra tiesos ar ne?

Na kad jau vel prie genejimo gryztat tai pasikartosiu su klausimu: ar pazastis galima geneti tarkim kasdien, vos tik pamatei jog dygsta ir rauni? ar reikia palaukt kl truputi paaugs? ir ar yra koks skirtumas kada skabyti ryte ar vakare? g.gif nes ir vel prisiskaiciau dezinformacijos, jog lapus reikia skabyti tik anksti ryte ir ne daugiau kaip 2 per savaite g.gif o kuriuos tuos lapus skabyti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 03 25, 23:51)
O jus i soda kasdien vaziuojat? jei ne tai kaip siltnami vedinat? o gal tai nebutina kas dien?
O kaip su derlingumu senu seklu? Kazkur skaicau, kad, tik nesu isitikines ar pamidoru ar agurku, seklos yra daigios 7 metus, o derlingiausios 2 metu seklos  g.gif cia yra tiesos ar ne?
Na kad jau vel prie genejimo gryztat tai pasikartosiu su klausimu: ar pazastis galima geneti tarkim kasdien, vos tik pamatei jog dygsta ir rauni? ar reikia palaukt kl truputi paaugs? ir ar yra koks skirtumas kada skabyti ryte ar vakare?  g.gif nes ir vel prisiskaiciau dezinformacijos, jog lapus reikia skabyti tik anksti ryte ir ne daugiau kaip 2 per savaite g.gif  o kuriuos tuos lapus skabyti?  g.gif

galiu pasakyt, kol neuzsukau cia tol lapu ir pazastu genejima visada darydavau lyjant, nes patogu kai lauke nieko negali daryt o ir vesu tada blush2.gif bet cia suzinojau tiek kad gyvenime turbut niekad nebuciau pamanius biggrin.gif
pomidorus geriau geneti (ir lapus ir pazastis, nesvarbu ka)ryte,sauleta diena ir nelaistyt,reikia kad uzsitrauktu zaizdos...
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 25, 21:18)
Ar maximose jo galima rasti?  ax.gif  nemačiau  g.gif ar kitose specializuotose parduotuvėse?  ax.gif

Norfoje.Sakau ar su tapimas ,ar kas bet viskas ten sudygsta šimtu procentu .Pirkau Norfoje ,senukuose tokių nėra.
Atsakyti
na ką atėjau pasiguosti, numirė mano visi daigeliai, nurudo ir nukrito, ištraukiau tokius išplonėjusius siūlelius, nors kai pikiavau šaknys buvo gražios verysad.gif
Reikia vėl pirkt sėklų.
Atsakyti
QUOTE(Moonlit @ 2010 03 26, 09:26)
na ką atėjau pasiguosti, numirė mano visi daigeliai, nurudo ir nukrito, ištraukiau tokius išplonėjusius siūlelius, nors kai pikiavau šaknys buvo gražios verysad.gif
Reikia vėl pirkt sėklų.

Tikrai perlaistei,arba žemė užkrėsta kokia.
O mano jau čiliukai ir baklažanai kalasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 03 25, 20:40)
Peniai ir mano kažkokie vargani g.gif

Pas mane irgi suvargęs,(pasėjau tik vieną) auga toks paliegęs, išstypęs lotuliukas.gif
bet manau atsigaus, matyt reikia daugiau meilės jam.
Atsakyti
Tikras cirkas su pomidoru seklu dygimu . Kambariai shalti . Siandien kepiau duona ir taip shildziau virtuve . Sunesiau visus indelius su pasetais pomidorais , moliugais , cukinijom , bazilikais ir agurkais , kurie augs shilnamyje . Virtuve pilnai okupuota augalu .
O vasario 25 d seti pomidorai sia nakti grudinosi balkone . Ten 12-13 laipsniu shilumos .
Atsakyti
mano daigeliai tai jauciasi gerai, bet pasetus pomidorus siandien ir as jau ant gyvatuko surikiavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonlit @ 2010 03 26, 09:26)
Reikia vėl pirkt sėklų.

swoon.gif o ar negalėjo taip būti, kad išpikiavot į šaltą žemę? Sakysim, atsinešėt iš kokio rūsio ar kt., maišelį su žemėm ir tuoj pat sukišot daigelius? Nes prieš persodindama, žemes visada parą laiko palaikau kambaryje ar katilinėje, kad būtų šiltos...

Arba gal išpikiavusi palaistėt daigelius šaltu vandeniu g.gif Aš juos laistau tik gerokai šiltu vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 26 kovo 2010 - 12:13