Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(lark @ 2010 03 30, 18:56)
tai jiems dabar akcija  unsure.gif
Žiūrinėjau juos, bet nieko nesupratau, ką į juos sodinti reikia?
O aš maniau, kad įstatyti skirti  blink.gif

Na mano panašus, bet ne visai toks, nes komplekte buvo drenažas, plius stovelis, kuris statosi į vazoną, ant jo sodinama gėlė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jusma @ 2010 03 31, 15:49)
Na mano panašus, bet ne visai toks, nes komplekte buvo drenažas, plius stovelis, kuris statosi į vazoną, ant jo sodinama gėlė mirksiukas.gif

yra ir čia, tik neparodyta. Ryt paskutinė diena akcijos.
Na kokiai 30 orchių tokių vazonų nepripirksi, tenka tenkintis kuklesniais biggrin.gif
Mane tai šie sudomino bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lark: 31 kovo 2010 - 20:24
QUOTE(lark @ 2010 03 31, 20:16)
Na kokiai 30 orchių tokių vazonų nepripirksi, tenka tenkintis kuklesniais  biggrin.gif

Na tas tai, taip, kad nepripirksi, bet aš gi dovanų gavau 4u.gif Ir tiesiog klausinėjau nuomonės dėl jo, galvojau, gal kas jame augina ax.gif
Atsakyti
laba diena smile.gif
turiu klausimeli,mano baltos orchidejos ziedlapiai pradejo darytis permatomi blink.gif nesuprantu kas jai,nes ziedai nevysta,tvirti,tik kai buna balti,tai dbar tokie permatomi darosi,dingsta ta balta spalva g.gif kas gali jai buti?vandens kaip ir pakanka jai,dregmes taip pat,nes leidzia naujus pumpuriukus,bet gal cia sviesos trukumas jai?na,tokia situacija,kad jai diena tesiasi 8 h lygiai,o paskui aklinoj tamsoj,nes nuleidziamos zaliuzes.gal tai kenkia?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inerga: 01 balandžio 2010 - 13:58
laba diena,norejau paklausti gal kas esate pirke orchidejes internetu is uzsienio?jaigu taip gal puslapiuka galite nurodyti. 4u.gif lb aciu
Atsakyti
Turim problemele doh.gif

Musu PH nuzydejo praeita birzeli, nukirpom ziedkoti beveik pilnai, nes nukritus lapeliams, neuzilgo jis nudziuvo.
Lapai sveiki, saknys kiek ziurejau nesupuve, grazios zalios, pora tokiu padziuvusiu tik yra, taciau virsutines saknys visiskai nudziuve. Labai kieti, grazus, zali, ale nu nezydi gele nors tu ka doh.gif
Taip pat pastebejau ant zemes vaikstinejanciu mini mini vabaliukus. Kaip juos isnaukinti?

Koks elementariausias "receptas" prazydinti orchideja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kinterra: 01 balandžio 2010 - 16:46
sveikos,turiu klausimą ax.gif mano orchidėja užaugino keikį,tačiau ir gėlė ir ugliukas labai jau prasti doh.gif lapai tokie sausi ,tačiau leidzia naują.nežinau ką daryt,ar jau atskirt tą keikį ar dar laukt g.gif gal tik neaiškiai parašiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kinterra @ 2010 04 01, 17:38)
Taip pat pastebejau ant zemes vaikstinejanciu mini mini vabaliukus. Kaip juos isnaukinti?

Koks elementariausias "receptas" prazydinti orchideja?

šitie gali būti nuo didelės drėgmės

apie tai kalbėjom temos pradžioje

QUOTE(reksnyte @ 2010 04 01, 17:44)
sveikos,turiu klausimą  ax.gif mano orchidėja užaugino keikį,tačiau ir gėlė ir ugliukas labai jau prasti  doh.gif lapai tokie sausi ,tačiau leidzia naują.nežinau ką daryt,ar jau atskirt tą keikį ar dar laukt  g.gif  gal tik neaiškiai parašiau  blush2.gif

kada atskirti keikį, parašyta pirmam puslapy... lapai gali būti "sausi" arba nuo drėgmės trukūmo, arba todėl, kad šaknys papūvę
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 31, 13:28)
jei pas jus tokia ar panaši,. t.y. phalaenopsis (falenopsis), tai jums jau atsakė

...o jeigu tai VANDA, tai atsakymo vis dar laukiu ax.gif (o gal praleidau? blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2010 04 01, 20:29)
...o jeigu tai VANDA, tai atsakymo vis dar laukiu  ax.gif  (o gal praleidau?  blush2.gif )

jei gerai atsimenu, tai čia apie vandą, lūžusią pusiau? bandykit kišti į "šiltnamį" gal šaknis išleis, ką daugiau daryt, nežinau... išmest visada spėsit
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 03 31, 14:01)
Kiek suprantu Lycaste žydi iš naujų auginių pasiekusių tam tikrą dydį, bet ne gumbų skaičių.
Ar skaitai angliškai ir jei neklystu pas tave L. aromatica : http://www.orchidspe...tearomatica.htm
mano pačios anglų nekokia, bet kiba rašo kad nauji auginiai  turi būti bent  15cm  g.gif
Ir dar manau ,kad lycastės žydėjimui turi įtakos tinkamas žiemojimas.
maniškė tai apie auginius galvoja tik.

Dėkui už info bigsmile.gif nauji auginiai pas mane kol kas tik lapus numeta ir brandina gumbus doh.gif
Atsakyti
Sweikos merginos,atsitiko nelaime musu orchidejai,netycia nulauziau,o buvonet 12 graziausiu ziedeliu isskleidusi,luzo stiebas su visais ziedais pusiau,negaliu dusia skauda,gal ta stieba kur i vandeni i zeme kist,ar imanoma kaipnors naujas saknytes uzaugint?toji,kuri liko be zieduku,sveika grazi,saknys zalios,tai turiu vilties,kad kadanors suzaliuos...o likusio stiebeliu sirdis neleidzia mest cry.gif
Atsakyti