Savaitgalį gavau dovanų tokį įdomų vazoną, neva, specialų orchidėjoms, lenkų gamybos, pirkta senukuose. Su rezervuaru vandeniui ir su drenažu, plastikinis, aukštas. Tik galvoju, kad mirkyt jau man jos nesigaus , nei karšto dušo esant reikalui, nes ir taip pastoviai iš apačios vanduo garuos
Gal sakau, kuri nors panašiam vazone auginat? Įdomu būtų sužinot, kaip sekas.
QUOTE(Jusma @ 2010 03 30, 16:57)
Savaitgalį gavau dovanų tokį įdomų vazoną, neva, specialų orchidėjoms, lenkų gamybos, pirkta senukuose. Su rezervuaru vandeniui ir su drenažu, plastikinis, aukštas. Tik galvoju, kad mirkyt jau man jos nesigaus , nei karšto dušo esant reikalui, nes ir taip pastoviai iš apačios vanduo garuos
man jie per brangūs, bet ko gero geri
QUOTE(pabirze @ 2010 03 30, 17:06)
man jie per brangūs, bet ko gero geri
tai jiems dabar akcija
Žiūrinėjau juos, bet nieko nesupratau, ką į juos sodinti reikia?
O aš maniau, kad įstatyti skirti
Galesiu papasakot apie savus eksperimentus su mikorize, t.y. ar bus skirtumas kurios su, ir kurios be jos.
nulauziau netycia stieba per viduriuka jis siuo metu nezydejo Ka man daryti su juo visai nukirpti ? Neradau niekur panasios info
QUOTE(sinaudra @ 2010 03 31, 12:13)
nulauziau netycia stieba per viduriuka jis siuo metu nezydejo Ka man daryti su juo visai nukirpti ? Neradau niekur panasios info
Įtariu, čia apie falenopsio žiedstiebį?
Ant žiedstiebio yra tokie tarsi žvyniukai, tarsi dengiantys lapeliai, po kuriais yra miegančios akutės. Gali pakirpti kokį cm virš aukščiausiai likusios akutės (yra tikimybė, kad išleis atšaką), gali kirpti visiškai (po kurio laiko išleis naują žiedstiebį)
QUOTE(Šilingė @ 2010 03 31, 13:35)
Įtariu, čia apie falenopsio žiedstiebį?
Ant žiedstiebio yra tokie tarsi žvyniukai, tarsi dengiantys lapeliai, po kuriais yra miegančios akutės. Gali pakirpti kokį cm virš aukščiausiai likusios akutės (yra tikimybė, kad išleis atšaką), gali kirpti visiškai (po kurio laiko išleis naują žiedstiebį)
Cia apie orchideja rasiau
Ka man su ja darytiti. Aciu uz atsakyma labai padetumete
QUOTE(sinaudra @ 2010 03 31, 13:26)
orchidėjų yra šimtai rūšių, jei ne tūkstančiai
jei pas jus tokia ar panaši,. t.y. phalaenopsis (falenopsis), tai jums jau atsakė
QUOTE(sinaudra @ 2010 03 31, 12:26)
orchid4ja tai
http://lt.wikipedia....Gegužraibiniai
phaleanopsis tai gentis, kaip ir raibuolės , katlėjos, vandos
phaleanopsis Mini Mark ir kitokie vardiniai tai rūšis
tai apie kuria orchidėja klausėt?
Turiu klausimą apie lykastes - manoji aromatinė lykastė jau 4 naują gumbelį ruošiasi leisti (auginuką). Kaipgi su žydėjimu, ar jos žydi, pasiekusios tam tikrą gumbų skaičių, ar dydį, ar...
QUOTE(mikuotuke @ 2010 03 31, 12:38)
Turiu klausimą apie lykastes - manoji aromatinė lykastė jau 4 naują gumbelį ruošiasi leisti (auginuką). Kaipgi su žydėjimu, ar jos žydi, pasiekusios tam tikrą gumbų skaičių, ar dydį, ar...
Kiek suprantu Lycaste žydi iš naujų auginių pasiekusių tam tikrą dydį, bet ne gumbų skaičių.
Ar skaitai angliškai ir jei neklystu pas tave L. aromatica : http://www.orchidspe...tearomatica.htm
mano pačios anglų nekokia, bet kiba rašo kad nauji auginiai turi būti bent 15cm
Ir dar manau ,kad lycastės žydėjimui turi įtakos tinkamas žiemojimas.
maniškė tai apie auginius galvoja tik.
QUOTE(zuzla @ 2010 03 31, 14:28)
orchidėjų yra šimtai rūšių, jei ne tūkstančiai
jei pas jus tokia ar panaši,. t.y. phalaenopsis (falenopsis), tai jums jau atsakė
Taip tokia ! Na bandysiu nukirpti visai nes tu zvinialiu liko vinas
Aciu merginos uz atsakymus ir patarimus