Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos 4u.gif noriu paklausti kaip priziureti orchideju orines saknis , nes jos pas mane nudziusta? Atsiprasau jei klausimas kartojasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lark @ 2010 03 29, 11:23)
Tina, Rodostoma friends.gif , viskas gerai, tiesa gimsta forumuose, kuo įvairesnių nuomonių, tuo geriau  mirksiukas.gif , svarbu nepakenkti augalui, žinių perdaug nebūna  4u.gif

Mes gi net nesigincijam, viskas gerai smile.gif o kam cia kas pasirode? tongue.gif as tik nepritariu jos nuomonei.
Atsakyti
QUOTE(obelele @ 2010 03 29, 14:22)
Sveikos 4u.gif  noriu paklausti kaip priziureti orchideju orines saknis , nes jos pas mane nudziusta? Atsiprasau jei klausimas kartojasi blush2.gif

Orinės šaknys džiūsta dėl sauso oro - taigi, pirmiausia, ką reikėtų padaryti, drėkinti aplinką.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 03 29, 18:55)
Orinės šaknys džiūsta dėl sauso oro - taigi, pirmiausia, ką reikėtų padaryti, drėkinti aplinką.

aciu 4u.gif pandysiu drekinti aplinka
Atsakyti
Sveikos mergaites,turiu problema 4u.gif
Savaitgali persodinau savo orchideja phalenopsi.I stambu substrata,taip pat nusipirkau tos mikorizes. Vienu zodziu persodinau pagal visus nurodymus,i substrata ipyliau sauksta mikorizes (taip parasyta).Siandien pamaciau,kad aprasojes vazonelis,po persodinimo nelaisciau,nes kai kurias saknis pakirpau,nes buvo negrazios.Supuvusiu nebuvo.Pradejau ziurinet ir lyg pamaciau vietom tokius pilkus taskelius,lyg pelesiukas.Taigi istraukiau lauk orchideja ir pamaciau,kad visi tos mikorizes gabaliukai apeje tuo pilku pelesiu,tokie pilki pukeliai,ir kvapas kaip pelesio...Tai ka man dabar daryt?HELP 4u.gif verysad.gif
Atsakyti
Gal cia ta mikorize taip yra naturaliai? g.gif pas mane maisyta su smulkiu ekstra, tai nieko panasaus nepastebejau.
O aplamai, kas is tu granuliu turi isaugti? saknu grybai kokie tai? blush2.gif
Nes:
Mikorizė (gr. mykes – grybas, rhiza – šaknis) – šaknų simbiozė su grybais.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 03 30, 14:41)
Gal cia ta mikorize taip yra naturaliai?  g.gif pas mane maisyta su smulkiu ekstra, tai nieko panasaus nepastebejau.
O aplamai, kas is tu granuliu turi isaugti? saknu grybai kokie tai?  blush2.gif
Nes:
Mikorizė (gr. mykes – grybas, rhiza – šaknis) – šaknų simbiozė su grybais.

Nu tai va kad nelabai suprantu g.gif o gal ten taip turi buti g.gif Uz tai ir klausiu,nes man kazkaip keistai tas vazonelis aprasojo,chm einu gal pavyks nufotografuot,ikelsiu parodyt kaip atrodo.Neramu sirdelej,oj neramu biggrin.gif
Atsakyti
Rasojimas tai normalu, vistiek augalo saknys dregmes turi. O del tu grybu tai nenutuokiu unsure.gif
Atsakyti
Nu va bandau deti nuotraukas 4u.gif nezinau ar pavyks tik blush2.gif Pavyko smile.gif [attachmentid=195839][attachmentid=195840]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 30 kovo 2010 - 14:55
Mergaitės, ar ne per greitai puolėt pirkt šį preparatą, neišsiaiškinusios kam jis skirtas... g.gif Jei paprasčiausi phalenopsiai auga pas mus puikiai , kam dar reikia kažko, juk ir mes būdami sveiki nesigriebiam vaistų, galit mane kritikuot, bet man rodos , kad mikoriozė skirta daug "rimtesnėms" orchidėjoms, kurias yra sudėtinga auginti... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 30 kovo 2010 - 15:02
QUOTE(pabirze @ 2010 03 30, 15:02)
Mergaitės, ar ne per greitai puolėt pirkt šį preparatą, neišsiaiškinusios kam jis skirtas... g.gif Jei paprasčiausi phalenopsiai auga pas mus puikiai , kam dar reikia kažko, juk ir mes  būdami sveiki nesigriebiam vaistų, galit mane kritikuot, bet man rodos , kad mikoriozė skirta daug "rimtesnėms" orchidėjoms, kurias yra sudėtinga auginti... 4u.gif

Bus paskubeta,tai paskubeta mirksiukas.gif Gyvenam ir mokinames smile.gif
Atsakyti
Sveikos, falenopsių žiniuonės 4u.gif
Kartas nuo karto maxėj nusiperku paprastų, gražių, spalvingų falenopsių-kaimietukų, rodos, atidžiai apžiūriu šakneles ar jos sveikos, lapus...nu, išsirenku patį pačiausią wub.gif ,bet kai kurie pagyvenę vos keletą savaičių ima ir išnyksta vazone be pėdsakų....Tiesiog nuvysta, susiraukia lapai, žiedai, dingsta šaknys, lieka vazonas su maskatuojančiu pagaliu verysad.gif

Turiu ir keletą nukainuotų, pirkau vos gyvus, apiplyšusius, sulūžusius, pamėlusius, pažaliavusius....kurie be pastangų krauna žiedus kupetom ir vargo nemato.

SOS. Prieš keletą dienų vėl pirkau gražų falenopsiuką, sveiką...ir šaknelės gražios, nesuvytusios matėsi per vazonėlį. Po paros palaisčiau virintu drungnu vandeniu, nes sausoka žemė buvo. Palaisčius pastebėjau, kad vienoje vazonėlio pusėje šaknelės gražios, o kitoje rudos... verysad.gif

Ar šiuo metu traukt falenopsiuką lauk ir karpyti rudas šaknis ar palaukti kol peržydės. Aišku, jei ankčiau laiko gėlytė nenusibaigs. Man kažkaip "sekasi"...... verysad.gif

Atsakyti