QUOTE(Erika20 @ 2010 05 12, 09:18)
vel beda.
pas cymbidium radau baltu simtakoju, viena pavyko pagaut - lengvai trupantis ir nuzudomas. Kitas pabego, pries kelias dienas buvau panaudojus actara, nes pamaciau suduku lyg, o gyviu ne. Snd pamaciau ir gyvius, bet nepaveike ju actara. Kas jie kuo minta? Persodinti, saknis pamirkyt dar actaroj?
pamerk vazona iki pat viršaus, šimtakojai bėga į viršu , aš su pincetu juos gaudau, kartais bebėgdami patys tiesiai iš vazono į vandenį ikrenta
bet jei laikysi balkone per vasarą vėl jų prilys, tad rudenį verta taip patikrinti visus vazonėlius.
Papildyta:
QUOTE(RėjKa @ 2010 05 11, 21:17)
Labas vakaras
Jau gyriausi kitoje orchidėjų temoje, o dabar čia noriu jūsų patarimų
kas čia mano gėlytės lapams
nu drėgmės tikrai netrūksta, daugiau info nerandu
ir dar: šiandien pas kolegę pamačiau kai bujoja orchidėjos, žiedai milžiniški, šakos pilnos, ir kas įdomiausia, kad jos pasodintos į tuos stiklinius vazonus be jokių skylučių ir matosi, kaip ant dugno teliuškuoja vanduo, ir sakė kad ji visada taip jas laiko, nes joms to reikia, nieko nebesuprantu, tai ko tom orchėm reikia
aš stebiu kad tik nebūtų kokiolašo vandens
ir beje tą nuomonę, kad joms reikia daug drėgmės, girdžiu ne pirmą kartą
Tik nepykit jei ką ne taip paklausiau, geriau tada visai ignoruokit
Laaaabai noriu pasigirti
Va kaip gražiai atsigavo mano gėlytė nupirkta už 4lt
O jau spalvų grožis
Va tik lapai niekaip neatsigauna, negražūs tokie, nu drėgmės tai jiems tikrai netrūksta
ar esi įsitikinusi ,kad netrūksta, gal šaknys vazonėlio viduryje išpuve, ir augalas negauna pakankamai drėgmės, pabandyk nuimti dalį substrato nuo paviršiaus , tiek ,kad galėtum patikrinti šaknis po skrotele. Pakoregavus priežiūrą lapai gali atsigauti, gal ne maži apatiniai , bet viršutiniai , jei nieko nekeisi, gali taip ir sunykti.
dėl auginimo stiklinėse vazose: taip orchidėjom reikia didelės
aplinkos drėgmės ir gero oro judėjimo aplink šaknis , bet ne pelkės po kojomis. taip pasodintas phal kažkurį laiką ir bujos , kol šaknys nesupus.