Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Kkunigunda @ 2010 05 06, 21:09)
teisingai carela sakai, visos šios salygos ir lemia pumpurų kritimą g.gif  dėk į tokią vietą kur saulutė sukasi po pietų smile.gif pas mane orchidėjos nukentėjo, per kraustymąsi žiemą, bet dabar jau atsigauna po truputį, viena žydėjo, bet nieko ir tebežydi dar dabar labai ištverminga, nors pumpurus ir buvo pradėjusi mesti, na dabar atitaikiau tokia vietą kur saulutė po piet atsisuka, tai dar vis tebežydi ir vėl pumpurus pradėjo krauti thumbup.gif

Tai stovi ant palanges kur saule po pietu atsisuka,ale kad ta saule tik snd doh.gif doh.gif doh.gif o jai reiketu kad silciau butu as taip itariu,niu bet ka dabar,tie pumpurai kur jau ruosias krist tai jau ir nukris,leidzia sakele dar viena tai gal ta isaugs,nu ziuresim kaip cia bus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 05 07, 15:03)
Stop stop stop, jokių tręšimų iškart po persodinimo  schmoll.gif  Kol augalas stipriai neįsitvirtins substrate.

Kkunigunda, ką reiškia buvo trys krūvoje? Trys bulbos, ir jas visas išskirstėt  blink.gif  Bulbines orchidėjas rekomenduojama dalinti  tik tada, kai padalijus lieka ne mažiau kaip to tris bulbas vienai daliai  doh.gif  Ar visos Jūsų augalo dalelės turi nepanaudotas gyvas auginių užuomazgas  g.gif  (potencialiai gali turėti 2... Jei bulba ne "kraštinė", ne jauniausia, o kažką jau yra išleidusi, augalo galimybės išlikti jau mažėja 50 proc.)

Drėkinkit orą, neleiskit substratui visiškai perdžiūti, o toliau turėtų suveikti pavasaris  mirksiukas.gif

na iš tikrųjų tai visada ir visas jas persodinus tręšiu, ir gan greitai ir gerai jaučiasi mirksiukas.gif o tas kur 3 bulbas persodinau, jau buvo joms be šansų krūvoje išgyventi, jas nusipirkau nupigintas, nes reikėjo persodinti, nebeturėjo kur augti verysad.gif jos visos buvo atskiros su savo atskirom šaknelėm, todėl ir ryžausi atskirti, na vienai nepasisekė, nes buvo super maža, o kitos 2 atsigavo ir įdėjau foto, net naujus vaikučius leidžia mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
noriu konsultacijos dėl orchidėjos "burragear" (taip radau užrašyta ant vazonėlio) gal galite patikslinti kokia čia rūšis? Man ji labai panaši į miltonia bet gal klystu. Kadangi iki šiol turėjau tik phalaenopsius (su jais jau susidraugavau) tai nežinau net kaip elgtis su naujoke. Labai noriu ją persodinti bet nežinau į kokį substratą, ar tinka Ekstra? Ir kokio vazonėlio reiktų nes dabar ji pasodinta juodame, gal reikia permatomo? Šiek tiek pakrapščiau, tai mačiau kad šaknys rudos, gal tokios ir turi būt?
Ačiū jei kas pagelbėsite 4u.gif
Atsakyti
O rytinė palangė fanelopsiams netinka? Pastebėjau, kad gražiau auga ant vakarinės. Na bet ką daro tos, kurių langai į rytus ar į šiaurę? g.gif Pietinėje žinau irgi puikiai auga ir gausiai žydi, tik labai greitai išdžiūna substratas, ir tokio dalyko kaip pūvinys nėra buvę. O dabar ant rytinės augančius nuolat pūvinys puola. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 05 07, 23:12)
O rytinė palangė fanelopsiams netinka? Pastebėjau, kad gražiau auga ant vakarinės. Na bet ką daro tos, kurių langai į rytus ar į šiaurę?  g.gif Pietinėje žinau irgi puikiai auga ir gausiai žydi, tik labai greitai išdžiūna substratas, ir tokio dalyko kaip pūvinys nėra buvę. O dabar ant rytinės augančius nuolat pūvinys puola.  verysad.gif

pas mane ir ant rytinės , ir ant vakarinės auga- jokio skirtumo nepastebėjau, jei augalas sveikas, augs , tereikia juo tik tinkamai pasirūpinti mirksiukas.gif
Papildyta:
[quote=tviga,2010 05 07, 21:57]
Sveikos merginos,
noriu konsultacijos dėl orchidėjos "burragear" (taip radau užrašyta ant vazonėlio)

Tai odontoglossum sukryžmintas su brassia, cochlioda, miltonia ir priklauso prie odontogloslossumų genties 4u.gif Kadangi neauginu, gal kas patars iš savo patirties 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 07 gegužės 2010 - 22:44
QUOTE(pabirze @ 2010 05 07, 23:43)
pas mane ir ant rytinės , ir ant vakarinės auga- jokio skirtumo nepastebėjau, jei augalas sveikas, augs , tereikia juo tik tinkamai pasirūpinti mirksiukas.gif

Tavo tiesa, matyt. Aš į per didelius vazonus persodinusi buvau, šiandien vėl į mažesnius sugrūdau, nespėja substratas išdžiūti. Šaknų nesimato, vazone paskęsta. Ar blogai padariau, kad iškarpiusi pūvančias šaknis susodinau į mažesnius vazonėlius? Gal sakau taip neperliesiu ir nebepus. Nes atrodo sausa, laisčiau kas dvi savaites, ant vazonėlio drėgmės lašiukų nebėra, o pasirodo viduriukas drėgnas ir vidurinės šaknys nebe žalios, o rusvos. smile.gif Gerai kad puvinio labai nedaug buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 05 08, 00:09)
Tavo tiesa, matyt. Aš į per didelius vazonus persodinusi buvau, šiandien vėl į mažesnius sugrūdau, nespėja substratas išdžiūti. Šaknų nesimato, vazone paskęsta. Ar blogai padariau, kad iškarpiusi pūvančias šaknis susodinau į mažesnius vazonėlius? Gal sakau taip neperliesiu ir nebepus. Nes atrodo sausa, laisčiau kas dvi savaites, ant vazonėlio drėgmės lašiukų nebėra, o pasirodo viduriukas drėgnas ir vidurinės šaknys nebe žalios, o rusvos.  smile.gif Gerai kad puvinio labai nedaug buvo.  smile.gif

ar tik nebus taip,kad jus ne supuvusias saknis nukarpet,o sveikas,tik nematancias saules,todel sviesios spalvos.
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2010 05 07, 23:43)

noriu konsultacijos dėl orchidėjos "burragear" (taip radau užrašyta ant vazonėlio)

Tai odontoglossum sukryžmintas  su brassia, cochlioda, miltonia  ir priklauso prie odontogloslossumų genties 4u.gif Kadangi neauginu, gal kas patars iš savo patirties 4u.gif

4u.gif Vaje koks sunkus pavadinimas biggrin.gif , reikės pabandyti pasiieškoti daugiau info kaip jas persodinti ir kaip prižiūrėti, nes nužydėjo ir nežinau ką daryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 05 08, 07:46)
ar tik nebus taip,kad jus ne supuvusias saknis nukarpet,o sveikas,tik nematancias saules,todel sviesios spalvos.

Ne ne, karpiau tik minkštas. smile.gif Žinau, kad tos, kurios šviesios negauna yra rusvos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tviga @ 2010 05 07, 21:57)
noriu konsultacijos dėl orchidėjos "burragear"

aš auginu Burrageara Nelly Isler, kadangi lb patiko, gražūs raudoni maloniai kvepiantys žiedai, ilgai žydintys, tai vakar dar radus pigučių "Tik gėlėse", kelias nugriebiau, net savo anūkytei vieną užfundinau, manau ji laisvai susitvarkys smile.gif
Auginu kaip ir visas cambria tipo. Persodinau į smulkų Ekstra substratą, įmaišiau šaukštelį mikorizės. Atsigavo kapitaliai, lapai tapo tokie vešlūs, nėra nei ko lyginti su pirmykščiu vaizdu.
Senų auginių ir būna, ko gero, tokios rudesnės šaknys, svarbu, kad standžios, nesupuvę, na o naujų-baltos.
Tikrai verta dėmesio, o svarbiausia, nelepi orchidėja smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lark: 09 gegužės 2010 - 05:24
QUOTE(lark @ 2010 05 09, 06:17)
aš auginu Burrageara Nelly Isler, kadangi lb patiko, gražūs raudoni maloniai kvepiantys žiedai, ilgai žydintys, tai vakar dar radus pigučių "Tik gėlėse", kelias nugriebiau, net savo anūkytei vieną užfundinau, manau ji laisvai susitvarkys  smile.gif
Auginu kaip ir visas cambria tipo. Persodinau į smulkų Ekstra substratą, įmaišiau šaukštelį mikorizės. Atsigavo kapitaliai, lapai tapo tokie vešlūs, nėra nei ko lyginti su pirmykščiu vaizdu.
Senų auginių ir būna, ko gero, tokios rudesnės šaknys, svarbu, kad standžios, nesupuvę, na o naujų-baltos.
Tikrai verta dėmesio, o svarbiausia, nelepi orchidėja  smile.gif

aciuks.gif 4u.gif ačiū už atsakymą. Tikrai tokie patys žiedai ir pas mane buvo, tik išsigandau dėl šaknų kad rudos ir dėl substrato suabejojau ar tiks. Krapštysiu lauk, persodinsiu ir lauksiu naujų žiedų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tviga @ 2010 05 09, 10:55)
Krapštysiu lauk, persodinsiu ir lauksiu naujų žiedų  biggrin.gif

ir dar, gali rasti po šaknimis kiminų gniužulą, aš tai visada juos atsargiai iškrapštau, nes lb klaidina su liejimu, visada yra pavojus supūdyti.
Abi lauksim žiedų, nes rašo. kad jos 2xmetuose žydi smile.gif
Atsakyti