Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

pirkau nupiginta oncidium,laiko nedaug turejau,tai kaip griebiau,net gerai nepaziurejau.kazin ar jis ko vertas,pirma syki toki turiu,toks susiraukslejes g.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2010 05 05, 15:09)
pirkau nupiginta oncidium,laiko nedaug turejau,tai kaip griebiau,net gerai nepaziurejau.kazin ar jis ko vertas,pirma syki toki turiu,toks susiraukslejes g.gif

na matau su saknelem nekoks vaizdelis verysad.gif pati pirkau su susiraukslejusiais gumbais, neatkreipiau demesio ir neturejau dar patirties su jais, tai kai persodinau oncidium tai saknu beveik neradau sveiku... dabar jis reanimatoriuje, auginas tris naujus auginius, tikiuosi viskas bus tvarkoj smile.gif ir jums to linkiu 4u.gif
Atsakyti
na aš ir nupigintą pirkau labai panaši į šitą jusų, na persodinau saviškę išskaidžiau 2 prigijo ir naujus ugliukus pradėjau leisti, o viena maža neišsilaikė, na jau 4 ar 5 mėn, viskas tvarkoje, o atrodė, kad jau viskas jei šakvys visai buvo baisios.
Atsakyti
Radau info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carela: 06 gegužės 2010 - 17:29
Mano nuomone, pagrinde del to, kad neismaitina.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 06, 17:30)
Mano nuomone, pagrinde del to, kad neismaitina.

Cia kas skaitys,tai klausiau kodel orche pumpurus meta. As tai galvoju,del to,kad pasikeite salygos.Kai parsinesiau persodinau is karto,saknys grazios buvo,bet kazkokios durpes matesi vazone.Plius salta.Saules mazai neprisildo,bute salta.Aj numes tai numes,kazkaip nelabai man sakeles jos patinka,nu bet ka padarysi,nepriklijuosiu gi smile.gif Svarbu,kad prigytu ir priprastu,ir viskas bus ok.Uz tai karvyte mano is antro ziezstiebio ziedus skleidzia,o geltona viena zieda numeta,du iskleidzia ir dar augina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(carela @ 2010 05 06, 22:53)
Cia kas skaitys,tai klausiau kodel orche pumpurus meta. As tai galvoju,del to,kad pasikeite salygos.Kai parsinesiau persodinau is karto,saknys grazios buvo,bet kazkokios durpes matesi vazone.Plius salta.Saules mazai neprisildo,bute salta.Aj numes tai numes,kazkaip nelabai man sakeles jos patinka,nu bet ka padarysi,nepriklijuosiu gi smile.gif Svarbu,kad prigytu ir priprastu,ir viskas bus ok.Uz tai karvyte mano is antro ziezstiebio ziedus skleidzia,o geltona viena zieda numeta,du iskleidzia ir dar augina biggrin.gif

teisingai carela sakai, visos šios salygos ir lemia pumpurų kritimą g.gif dėk į tokią vietą kur saulutė sukasi po pietų smile.gif pas mane orchidėjos nukentėjo, per kraustymąsi žiemą, bet dabar jau atsigauna po truputį, viena žydėjo, bet nieko ir tebežydi dar dabar labai ištverminga, nors pumpurus ir buvo pradėjusi mesti, na dabar atitaikiau tokia vietą kur saulutė po piet atsisuka, tai dar vis tebežydi ir vėl pumpurus pradėjo krauti thumbup.gif
Atsakyti
Vienas mano phalaenopsis prašo jūsų pagalbos 4u.gif
Reikalas toks, kad aš matyt neatsargiai jį palaisčiau, tarp lapų įsimetė puvinys ir visi augalo lapai (išskyrus vieną mažulytį) nukrito. Jau metai laiko, kaip jis toks nabagėlis gyvena pas mane be didesnių gyvybės ženklų - su nudžiūvusiu kamienu, vienu lapuku ir gražiausiomis šaknimis. Aš nebežinau, ar jį dar galima atgaivinti kaip nors?.. Taip gaila atsisakyti šitos gėlytės, tokius gražius žiedus turėjo... unsure.gif
Gal kas turit kokios patirties ar žinių šiuo klausimu?
Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Pelė snaudalė @ 2010 05 07, 11:47)
Vienas mano phalaenopsis prašo jūsų pagalbos  4u.gif
Reikalas toks, kad aš matyt neatsargiai jį palaisčiau, tarp lapų įsimetė puvinys ir visi augalo lapai (išskyrus vieną mažulytį) nukrito. Jau metai laiko, kaip jis toks nabagėlis gyvena pas mane be didesnių gyvybės ženklų - su nudžiūvusiu kamienu, vienu lapuku ir gražiausiomis šaknimis. Aš nebežinau, ar jį dar galima atgaivinti kaip nors?.. Taip gaila atsisakyti šitos gėlytės, tokius gražius žiedus turėjo...  unsure.gif
Gal kas turit kokios patirties ar žinių šiuo klausimu?
Ačiū!

esu skaičiusi, kad reikia padaryti šiltamio salygas, kad būtų nemažai drėgmės ir šilumos, kai su mano buvo kažkas panašaus, tik jos šaknyse puvinys buvo įsimetes doh.gif , na negalėjau duoti pakankamai šilumos, nes bute gyvenom,kaip tik ruodo buvo tai buvo šalta doh.gif o šeip ar laistot su kokiom trašom mirksiukas.gif reikėtų palepinti ir surasti gan šiltą ir šviesę vietelę jei, manau tikrai atsigaus, nes ypač jei šaknys geros thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi noriu auginančių kambrijas patarimo.Pirkau nukainotą su truputį susiraukšlėjusiom bulbom.Iškarpiau šaknis,persodinau ir savaitę neliejau.Preitą sekmadienį pamirkiau ,kaip ir falenopsius su visu vazonėliu.Šiandien pastebėjau,kad bulbos labai stipriai susiraukšlėję,žymiai daugiau nei buvo sekmadienį.Ką blogai padariau ir kaip galėčiau išsaugot gėlę? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 05 07, 12:30)
Aš irgi noriu auginančių kambrijas patarimo.Pirkau nukainotą su truputį susiraukšlėjusiom bulbom.Iškarpiau šaknis,persodinau ir savaitę neliejau.Preitą sekmadienį pamirkiau ,kaip ir falenopsius su visu vazonėliu.Šiandien pastebėjau,kad bulbos labai stipriai susiraukšlėję,žymiai daugiau nei buvo sekmadienį.Ką blogai padariau ir kaip galėčiau išsaugot gėlę? Ačiū 4u.gif

čia gal tokia pati, kaip mano g.gif
user posted image

aš nusipirkau buvo jos trys krūvoje, šaknys buvo baisios, na bet po persodinimo, ir gumbai apdžiūvo ir susiraukšlėjo, na bet atsigavo, vat štai ir daigelis naujas lenda thumbup.gif o dar viena tai gumbelis pradįjas dar smarkiau ruduoti nei šis, bet ir laikosi. Na nemanau, kad kas blogo nutiks, tiesiog palaistyk, o kad tas gumbelis susiraukšlijo tai nemanau, kad kas blogai g.gif duok biški trašų mirksiukas.gif
Atsakyti
Stop stop stop, jokių tręšimų iškart po persodinimo schmoll.gif Kol augalas stipriai neįsitvirtins substrate.

Kkunigunda, ką reiškia buvo trys krūvoje? Trys bulbos, ir jas visas išskirstėt blink.gif Bulbines orchidėjas rekomenduojama dalinti tik tada, kai padalijus lieka ne mažiau kaip to tris bulbas vienai daliai doh.gif Ar visos Jūsų augalo dalelės turi nepanaudotas gyvas auginių užuomazgas g.gif (potencialiai gali turėti 2... Jei bulba ne "kraštinė", ne jauniausia, o kažką jau yra išleidusi, augalo galimybės išlikti jau mažėja 50 proc.)

Drėkinkit orą, neleiskit substratui visiškai perdžiūti, o toliau turėtų suveikti pavasaris mirksiukas.gif

Atsakyti