Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(misterija @ 2010 05 03, 10:26)
guldyti , jei tai dendrobium nobile.

Pas mane ne nobile, bet stai toks.
Papildyta:
http://public.fotki....hidejos/x1.html
Atsakyti
persodinau orchidėją, praėjo savaitė ir mažieji lapeliai suminkštėjo kažkiek paleipo, kiti lyg ir nieko... bet neatrodo kad ji labai gerai jaustūsi... kas galėjo netikti?? g.gif
Atsakyti
labukas, na aš ir esu orchėdėjų mylėtoja ir augintoja, na tiesa, kol įgavau įgudžių auginti 1 numirė doh.gif na turiu 5 vienos rūšies orchidėjas phalaenopsis ir įsigijau dar vieną,tačiau nelabai žinau kaip ji vadinasi, gal kas galit padėti, kur būtų galima pasižiūrėti jų rūšis g.gif
na šiek tiek mano orchidėjos nukentėjo kraustymosi metu, žiemą kraustėmės, tai gavo šiek tiek šalnos, nors rodos tiek saugojau verysad.gif verysad.gif viena baisiai atrodė, lapai suvyto, gal tokiu atveju kas galite ką nors patarti g.gif
Atsakyti
la_vita, kas ją žino, gal kažką ne taip padarei, neturėtų taip būti, bet dar ir mažai laiko praėjo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lark: 03 gegužės 2010 - 17:14
la_vita, manau, normalu, kad šiek tiek stresuoja smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kkunigunda @ 2010 05 03, 16:37)
įsigijau dar vieną,tačiau nelabai žinau kaip ji vadinasi, gal kas galit padėti, kur būtų galima pasižiūrėti jų rūšis g.gif

galima čia palandžiot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(la_vita @ 2010 05 03, 15:59)
persodinau orchidėją, praėjo savaitė ir mažieji lapeliai suminkštėjo kažkiek paleipo, kiti lyg ir nieko... bet neatrodo kad ji labai gerai jaustūsi... kas galėjo netikti??  g.gif

man buvo nuleipe suminlksteja lapai tai dregmes truko doh.gif palaisciau atsigavo
Atsakyti
[quote=la_vita,2010 05 03, 16:59]
persodinau orchidėją, praėjo savaitė ir mažieji lapeliai suminkštėjo kažkiek paleipo, kiti lyg ir nieko... bet neatrodo kad ji labai gerai jaustūsi... kas galėjo netikti?? g.gif
[/quot

na bet keista,kad taip greitai tokie pokyčiai g.gif gal ant saulės tiesioginės laikot g.gif pačioj pradžioj nėra gerai laikyti ant saulės, kol neapsipras g.gif na aš ir kaip persodinau šiek tiek pakito jos išvaizda, parudavo naujei išlindęs lapelis, na bet nieko atsigavo dabar thumbup.gif
Atsakyti
Gal patarsit, ką daryti su orchdėja, ant stiebelio nužydėjus žiedams pradėjo augti lapai ir ko gero dabar reiktų juos atskirti ir persodinti? ar kaip? g.gif
Orchideja

Atsakyti
Viskas naturalu - orchidejos vis tiek apie pusmetį šiaip sau atrodo, net labai nekaio kitąsyk atrodo, o paskui vieną dieną raz ūgliukas ir jau pradeda kaltis bigsmile.gif Kantrybės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2010 05 04, 10:23)
Gal patarsit, ką daryti su orchdėja, ant stiebelio nužydėjus žiedams pradėjo augti lapai ir ko gero dabar reiktų juos atskirti ir persodinti? ar kaip?  g.gif
Orchideja

pas jus jau ir sakneles nemazos. Kiek pamenu kai sakneles pasiekia 5cm ilgi, tada reik atskirti

Pas mane tik lapeliai, dar nera sakneliu ir nezinia kiek ju laukti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Carpe diem @ 2010 05 04, 11:23)
Gal patarsit, ką daryti su orchdėja, ant stiebelio nužydėjus žiedams pradėjo augti lapai ir ko gero dabar reiktų juos atskirti ir persodinti? ar kaip?  g.gif
Orchideja

oi kaip fainai mirksiukas.gif atsiversk šioje temoje pirmą puslapį, jame yra parodyta,kaip reikia persodinti tuos ugliukus mirksiukas.gif
Atsakyti
vakar "žaliajam centre" užmačiau agronomo naują (bent jau mano akims) substratą orchidėjoms, paskaičiau sudėtį - pušies žievės, medžio anglis ir berods keramzitas ar kažkas panašaus, žodžiu, be durpių bigsmile.gif kiek pačiupijau, tai nesmulkus pasirodė, stambokas... nudžiugino kaina - 4 lrt ~6,80 lt, taigi pigesnis, nei ekstra rolleyes.gif bučiau pirkus pabandyt, bet kątik nusipirkau ekstros, tai jei kuri nupirksit anksčiau, praneškit, kas ten ir kaip viduj mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 05 gegužės 2010 - 11:52