Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

bet kita per 2 savaites graziai nugeltonino lapus ir numete po viena nuo apacios. Graziai, be gumbu sodria geltona spalva. Na, o sita jau koks menuo drasiai laiko tokius uz tai ir nebepanasu i metina del senumo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 05 02, 22:18)
bet kita per 2 savaites graziai nugeltonino lapus ir numete  po viena nuo apacios. Graziai, be gumbu sodria geltona spalva. Na, o sita jau koks menuo drasiai laiko tokius uz tai ir nebepanasu i metina del senumo  doh.gif

Pas mane vienai tas pats daros doh.gif Tikrai ne nuo senatves schmoll.gif Kazkokia liga apeme doh.gif Jau 2 lapai nukrito ir matau, kad kiti taip pat segmingai serga ir jauciu, kad neteksiu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lorute: 02 gegužės 2010 - 22:01
QUOTE(Tina* @ 2010 05 02, 13:13)
Dendrobio supjaustytus stiebus reikia guldyti ant kiminu ar kisti i substrata? susimaisiau kazkaip...

Pasikartoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 05 02, 14:10)
ar tikrai? juk ten lipcius - saldus ,skanus  rolleyes.gif

Na bent jau tokia info radau pirmam puslapyje tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2010 05 02, 23:14)
Na bent jau tokia info radau pirmam puslapyje  tongue.gif

aha 4u.gif buvau zinojus, kad nuo saules, o paskuj tik radau, kad vesina blush2.gif
Atsakyti
norejau paklausti ar tai nera blogai: Dendrobio stiebas pradejo svieseti, t.y. is tamsios zalios ji darosi skaidriai zalia 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 05 02, 13:13)
Dendrobio supjaustytus stiebus reikia guldyti ant kiminu ar kisti i substrata? susimaisiau kazkaip...

o cia taip dauginti galima? g.gif Nes pas mane vieno dendrobio virsune nuluzo, idomu kaip ji priziuret reiktu blush2.gif
Atsakyti
Taip galima dauginti stiebo dalimis.
Atsakyti
O to lipčiaus atsirado ir pas mano cimbidį.Ypač ant naujų auginukų.Negi jam per karšta?Stovi ant šiaurinės palangės,ten šviesu,bet nėr tiesioginių spindulių.Negi jam kas nors negerai?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 05 02, 22:10)
Pasikartoju  ax.gif

guldyti , jei tai dendrobium nobile.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 05 03, 11:26)
guldyti , jei tai dendrobium nobile.

Gal galit papasakoti apie šį dauginimo būdą plačiau 4u.gif
Kaip tik turiu dendrobium tipo nobile, kuris iš šaknelių kasmet užaugina tik 1 ar 2 naujus auginukus, o nuo senūjų stiebų lapai jau numesti...Todėl atsirado neproporcingai daugiau stiebų be lapų ir, manau, naijiems augintijų jų gal tiek nebereikia. Galima būtų su vienu kokiu stiebu ir paeksperimentuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 05 03, 10:11)
O to lipčiaus atsirado ir pas mano cimbidį.Ypač ant naujų auginukų.Negi jam per karšta?Stovi ant šiaurinės palangės,ten šviesu,bet nėr tiesioginių spindulių.Negi jam kas nors negerai?

as tai nekreipiu demesio i tas ju seiles blush2.gif
Atsakyti
Tina aš savo dendrobium nobile paguldžiau ant kiminų tokioj permatuomuoje dežuteje nuo pyrago. Apačioje įdėjau 2cm substrato, ant jo 2 cm kiminų, viską tai sudrekinau ir uždariau. Stovi ant palangės, kiekvieną vakarą po darbo atidarau dežute kad stiebas gautu šviežio oro
Atsakyti