bet kita per 2 savaites graziai nugeltonino lapus ir numete po viena nuo apacios. Graziai, be gumbu sodria geltona spalva. Na, o sita jau koks menuo drasiai laiko tokius uz tai ir nebepanasu i metina del senumo
QUOTE(Erika20 @ 2010 05 02, 22:18)
bet kita per 2 savaites graziai nugeltonino lapus ir numete po viena nuo apacios. Graziai, be gumbu sodria geltona spalva. Na, o sita jau koks menuo drasiai laiko tokius uz tai ir nebepanasu i metina del senumo
Pas mane vienai tas pats daros Tikrai ne nuo senatves Kazkokia liga apeme Jau 2 lapai nukrito ir matau, kad kiti taip pat segmingai serga ir jauciu, kad neteksiu
QUOTE(Tina* @ 2010 05 02, 13:13)
Dendrobio supjaustytus stiebus reikia guldyti ant kiminu ar kisti i substrata? susimaisiau kazkaip...
Pasikartoju
QUOTE(Erika20 @ 2010 05 02, 14:10)
ar tikrai? juk ten lipcius - saldus ,skanus
Na bent jau tokia info radau pirmam puslapyje
QUOTE(Sunreja @ 2010 05 02, 23:14)
Na bent jau tokia info radau pirmam puslapyje
aha buvau zinojus, kad nuo saules, o paskuj tik radau, kad vesina
norejau paklausti ar tai nera blogai: Dendrobio stiebas pradejo svieseti, t.y. is tamsios zalios ji darosi skaidriai zalia
Papildyta:
o cia taip dauginti galima? Nes pas mane vieno dendrobio virsune nuluzo, idomu kaip ji priziuret reiktu
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 05 02, 13:13)
Dendrobio supjaustytus stiebus reikia guldyti ant kiminu ar kisti i substrata? susimaisiau kazkaip...
o cia taip dauginti galima? Nes pas mane vieno dendrobio virsune nuluzo, idomu kaip ji priziuret reiktu
Taip galima dauginti stiebo dalimis.
O to lipčiaus atsirado ir pas mano cimbidį.Ypač ant naujų auginukų.Negi jam per karšta?Stovi ant šiaurinės palangės,ten šviesu,bet nėr tiesioginių spindulių.Negi jam kas nors negerai?
QUOTE(misterija @ 2010 05 03, 11:26)
guldyti , jei tai dendrobium nobile.
Gal galit papasakoti apie šį dauginimo būdą plačiau
Kaip tik turiu dendrobium tipo nobile, kuris iš šaknelių kasmet užaugina tik 1 ar 2 naujus auginukus, o nuo senūjų stiebų lapai jau numesti...Todėl atsirado neproporcingai daugiau stiebų be lapų ir, manau, naijiems augintijų jų gal tiek nebereikia. Galima būtų su vienu kokiu stiebu ir paeksperimentuoti
QUOTE(emma @ 2010 05 03, 10:11)
O to lipčiaus atsirado ir pas mano cimbidį.Ypač ant naujų auginukų.Negi jam per karšta?Stovi ant šiaurinės palangės,ten šviesu,bet nėr tiesioginių spindulių.Negi jam kas nors negerai?
as tai nekreipiu demesio i tas ju seiles
Tina aš savo dendrobium nobile paguldžiau ant kiminų tokioj permatuomuoje dežuteje nuo pyrago. Apačioje įdėjau 2cm substrato, ant jo 2 cm kiminų, viską tai sudrekinau ir uždariau. Stovi ant palangės, kiekvieną vakarą po darbo atidarau dežute kad stiebas gautu šviežio oro