Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Chenelle @ 2010 04 29, 09:26)
na nelabai  verysad.gif  Gal šiek tiek į podūras podūros  g.gif  Nors ne tokios pailgos, man grynos miniatiurinės permatomos erkės. Pas kai kurias vos vos akys įžiūri kažkoki raudona taškiuką. Tačiau įdomu tai, kad radau šlapiojoje substrato dalyje, apačioje, kur dar nespėjęs pradžiūti ( o erkės drėgmės nemėgsta?) Ant lapų irgi nieko nematyti  schmoll.gif  Vakar susinervinus neemezilio mišiniu užpyliau. Ryte mažytės nejudrios, bet vazonėlį pakrutinus prabėgo didesnė, tai tik subaltavo akyse ir dingo  verysad.gif  Gal kokiu dar česnako tirpalu užpilt? Ar kartoti neemezili po savaitės?

P.S. taip džiaugiausi, kad tie parazitai nelinkę orchidėjų kliudyt  doh.gif  Ir še tau po persodinimo prisiveisė cry.gif

Jei tai podūros, tai žalos augalui nelabai padarys. Jos atsiranda dėl užsistovėjusios drėgmės vazonėlyje ir gali būti, kad yra kažkoks puvinukas.
Kai mano gėlytei buvo panašiai atsitikę, aš ją ištraukiau iš vazonėlio, nuploviau ir padžiovinau šaknis bei persodinau į švarų, sausą substratą. Palaisčiau tik po savaitės. Viskas susitvarkė thumbup.gif
Atsakyti
labas, pirmiausia, sveikinimai visoms - mamyciu dienos proga 4u.gif kantrybes jums soske.gif, sveikatos fitness3.gif ir geros nuotaikos angel.gif
ir gal kas trumpai primintu, ka reiskia kai ant ziedkocio atsiranda mazu lipniu laseliu? ar tai nieko tokio, ar verta susirupinti? Gal per mazai dregmes? Kazkada buvo rasyta apie tai, bet jau niekaip nesurandu...
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2010 05 02, 12:35)
labas, pirmiausia, sveikinimai visoms - mamyciu dienos proga  4u.gif kantrybes jums ir gal kas trumpai primintu, ka reiskia kai ant ziedkocio atsiranda mazu lipniu laseliu? ar tai nieko tokio, ar verta susirupinti? Gal per mazai dregmes? Kazkada buvo rasyta apie tai, bet jau niekaip nesurandu...

Reikia, jog gelytei per karsta ir ji taip save vesina smile.gif
Atsakyti
Dendrobio supjaustytus stiebus reikia guldyti ant kiminu ar kisti i substrata? susimaisiau kazkaip...
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2010 05 02, 13:03)
Reikia, jog gelytei per karsta ir ji taip save vesina  smile.gif

ar tikrai? juk ten lipcius - saldus ,skanus rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos orchidėjų augintojos, vėl jungiuosi į jūsų būrelį, gavau dovanų prieš kelias dienas miltoniapsį. Kiek pasiskaičiau info internete, tai jai pas mane mažai šansų išgyventi, nes ji tokia kaprizinga. Gal dar kas iš jūsų augina, būtų įdomu sužinoti, kaip jūs jas laistot, nes čia man didžiausia problema, tai jau numarinau du savo falenopsius, vis perlaistydavau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2010 05 02, 15:09)
būtų įdomu sužinoti

http://www.orchids.l...c.php?f=14&t=11
Atsakyti
kas tai pas phalaenopsi? bandziau laukt ieskot info, bet jau nebezinau pati. Ar tai gali buti Грибковое заболевание "Ржавчина" ? Neplinta, nedideja, ant paskutiniu lapu tokie dalykai jau senai, kiti geri, standus, saknynas sveikas. Lapas palietus gumbuotas viduje.
user posted image
user posted image
cia lapu apatines puses verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika20: 02 gegužės 2010 - 19:22
Jungiuosi į orchidėjų augintojų būrį, gavau 6 nupėpusias, baisiom šaknim orchidėjas - phalaenopsius doh.gif Tiesa pas vieną iš jų šaknynas visai neblogas buvo, bet daugiau tai baisu ir žiūrėt buvo unsure.gif Persodinau į mažus vazonėlius, nes kiek žinau norint jog žydėtų reikia, kad šaknys visame vazone susiraizgytų, o čia buvo didžiuliai vazonai su kažkokia žeme, persodinau į žievės ir anglies substratą, kadaisę turėjau vieną orchidėją ir ją numarinau, tai dabar prisiskaičius bandysiu išgelbėti šias orchidėjas ax.gif
Atsakyti
Kolegė klausia patarimo, planuoja savo kaimuke sodinti vasarai cimbidį tiesiai į gruntą, t.y. be vazono, suprantama, ant arkliuko gėrio.
Aš nepritariau jos sumanymui, kad be vazono, nes vasaros pas mus lietingos, gali supūdyti, o ką jūs manote?
Komentavusioms iš anksto dėkinga ir kolegė ir aš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 05 02, 20:18)
kas tai pas phalaenopsi? bandziau laukt ieskot info, bet jau nebezinau pati. Ar tai gali buti Грибковое заболевание "Ржавчина" ? Neplinta, nedideja, ant paskutiniu lapu tokie dalykai jau senai, kiti geri, standus, saknynas sveikas. Lapas palietus gumbuotas viduje.

jei čia tik apatiniuose lapuose, tai, man atrodo, jie tiesiog sensta smile.gif nugels ir nukris
Atsakyti
QUOTE(lark @ 2010 05 02, 21:09)
Kolegė klausia patarimo, planuoja savo kaimuke sodinti vasarai cimbidį tiesiai į gruntą, t.y. be vazono, suprantama, ant arkliuko gėrio.
Aš nepritariau jos sumanymui, kad be vazono, nes vasaros pas mus lietingos, gali supūdyti, o ką jūs manote?
Komentavusioms iš anksto dėkinga ir kolegė ir aš  4u.gif

Sako, kad cimbidžiai nemėgsta persodinimų, po jų nelengvai adaptuojasi ir nežydi. Persodinant cymbą reikėtų žiūrėti, kad bent porai trejetui metelių vietos vazone būtų, kad judinti nereikėtų... O jei persodinėti pavasarį - rudenį - gali pamesti augalas ritmus g.gif

QUOTE(zuzla @ 2010 05 02, 21:28)
jei čia tik apatiniuose lapuose, tai, man atrodo, jie tiesiog sensta smile.gif nugels ir nukris

drinks_cheers.gif
Atsakyti