QUOTE(Chenelle @ 2010 04 29, 09:26)
na nelabai Gal šiek tiek į podūras podūros Nors ne tokios pailgos, man grynos miniatiurinės permatomos erkės. Pas kai kurias vos vos akys įžiūri kažkoki raudona taškiuką. Tačiau įdomu tai, kad radau šlapiojoje substrato dalyje, apačioje, kur dar nespėjęs pradžiūti ( o erkės drėgmės nemėgsta?) Ant lapų irgi nieko nematyti Vakar susinervinus neemezilio mišiniu užpyliau. Ryte mažytės nejudrios, bet vazonėlį pakrutinus prabėgo didesnė, tai tik subaltavo akyse ir dingo Gal kokiu dar česnako tirpalu užpilt? Ar kartoti neemezili po savaitės?
P.S. taip džiaugiausi, kad tie parazitai nelinkę orchidėjų kliudyt Ir še tau po persodinimo prisiveisė
P.S. taip džiaugiausi, kad tie parazitai nelinkę orchidėjų kliudyt Ir še tau po persodinimo prisiveisė
Jei tai podūros, tai žalos augalui nelabai padarys. Jos atsiranda dėl užsistovėjusios drėgmės vazonėlyje ir gali būti, kad yra kažkoks puvinukas.
Kai mano gėlytei buvo panašiai atsitikę, aš ją ištraukiau iš vazonėlio, nuploviau ir padžiovinau šaknis bei persodinau į švarų, sausą substratą. Palaisčiau tik po savaitės. Viskas susitvarkė