Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(lark @ 2010 04 28, 06:47)
Merginos, nesijuokit, bet vistiek paklausiu  smile.gif
1. Ar iš esmės Fluora lempomis įmanoma nudeginti lapus?
2. Ir dar neaišku dėl Macodes petola. Jai visai šviesos nereikia? Gal tiktų šiaurinė palangė?

jei prikiši laaaabai arti ir jei lepma plika, tai yra be sklaidančio dangčio, gali nudegti.
sakyti ,kad visai nereikalinga šviesa tikriausiai netinka, nes dar kasnors sugalvos į spinta įkišti lotuliukas.gif Macodes šiaurinė palangė turi tikti, saviškę laikau ant rytinės ,kitų vazonų šešėlyje.
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 04 28, 11:16)
sakyti ,kad visai nereikalinga šviesa tikriausiai netinka, nes dar kasnors sugalvos į spinta įkišti  lotuliukas.gif

panasiai pagalvojau lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(misterija @ 2010 04 28, 11:16)
jei prikiši laaaabai arti  ir jei lepma plika, tai yra be sklaidančio dangčio,  gali nudegti.

ir kiek tas arti? aš laikau maždaug 25-30cm nuo aukčiausios cambrijos lapo ir man tokie juodi taškučiai atsirado.
Ir, beje, esu nuėmus tą sklaidantį dangtį, tai taip išeina, kad reiks jo atsiprašyti ir užmauti atgal blink.gif
Na macodes petola planavau šalia vyriklės, netoli kriauklės laikyti, todėl paklausiau. Pamaniau, kad drėgna, šilta, gal jai ir patiktų, t.y. kažkur ~3m nuo rytinio lango.
Spintos net mintyje neturėjau, toks grožis turi džiuginti, o nebūt kažkur užkištas.

Vakar gavau siuntinuką ir pastebėjau, kad vienos raibuolės substrate yra parolono gabalėlių. Kažin ar man ją persodinti ar kaip? Bijau supūdyti blush2.gif , mažai patirties su jomis unsure.gif

Merginos, iš anksto dėkoju patarusioms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lark: 28 balandžio 2010 - 10:59
QUOTE(lark @ 2010 04 28, 10:50)
ir kiek tas arti? aš laikau maždaug 25-30cm nuo aukčiausios cambrijos lapo ir man tokie juodi taškučiai atsirado.
Ir, beje, esu nuėmus tą sklaidantį dangtį, tai taip išeina, kad reiks jo atsiprašyti ir užmauti atgal blink.gif
Na macodes petola planavau šalia vyriklės, netoli kriauklės laikyti, todėl paklausiau. Pamaniau, kad drėgna, šilta, gal jai ir patiktų, t.y. kažkur ~3m nuo rytinio lango.
Spintos net mintyje neturėjau, toks grožis turi džiuginti, o nebūt kažkur užkištas.

Vakar gavau siuntinuką ir pastebėjau, kad vienos raibuolės substrate yra parolono gabalėlių. Kažin ar man ją persodinti ar kaip? Bijau supūdyti  blush2.gif , mažai patirties su jomis  unsure.gif

Merginos, iš anksto dėkoju patarusioms  4u.gif

lempos nugedimas būna toks išplaukęs rudumas, manau reik ieškot kitos priežasties dėl tų dėmėlių. nuo saulės gali dėmėm išmėtyti.
dėl macodes - šiaurinis langas ir dar trys mentrai nuo palangės g.gif , bet ar bus patogu tokioj vietoj laikyti, manau jai kiltu rizika arba iškepti arba išsimaudyti blush2.gif
porolonas tegul lieka, raibuolėm reikia pastovios drėgmės, bet stengtis ,kad neperlaistyti smile.gif
Atsakyti
laba orchideju myletojos smile.gif vis paskaitau bet neparasau smile.gif

Turiu toki klausimeli va foto sakykit kaip pasielgti ar atskirti man ta ugliuka nes tas didelis is kurio auga pageltes ir negrazus, matosi va, ka man daryti ?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Egle_p @ 2010 04 28, 14:08)
laba orchideju myletojos smile.gif vis paskaitau bet neparasau smile.gif

Turiu toki klausimeli va foto sakykit kaip pasielgti ar atskirti man ta ugliuka nes tas didelis is kurio auga pageltes ir negrazus, matosi va, ka man daryti ?

user posted image

juokauji? jis mirs, senos bulvės jį maitina 4u.gif
Atsakyti
tai ir laikyt ji toki geltona dabar, ar kaip? ar turi jis uzaugt didesnis tada atskyrt?

O dar skaiciau cia bet taip ir nesuradau atsakymo, del ko tie lapai skyla pusiau, del pertresimo?tresiu naturaliomis GUANO trasomis. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egle_p: 28 balandžio 2010 - 13:21
QUOTE(misterija @ 2010 04 28, 12:09)

dėkui 4u.gif , viską supratau, gyveni ir mokaisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 04 25, 22:17)

O ar naudojate orchidėjoms skirtas trąšų lazdeles? Mama nusipirko, davė ir man, gal pabandyt? Nebereiktų trąšomis laistyti. Ar pasiteisino lazdelės?  4u.gif

Turiu ir as nusipirkusi, dabar galvoju, kaip jas naudoti? Kisti i vazono viduri ar krasta?
Neseniai cia ta gele vyras iprosijo, tai dabar turiu galvoti, kaip cia neleisti jai nuvysti ax.gif
Atsakyti
Egle P, nieko nereikia atskirti. nebent nori numarinti augala. Net nezinau kaip galima atsakyti i toki klausima.... nenoriu izeisti, bet pries perkant, persodinant, laistant augala, reiketu apie ji pasidometi.

pradziai siulau perskaityti sita:

http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=84

daugiau informacijos galima rasti pvz. i google ivedus "bulvines orchidejos", arba turimos orchidejos pavadinima.

Sekmes! wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Evaja @ 2010 04 28, 15:04)
Egle P, nieko nereikia atskirti. nebent nori numarinti augala. Net nezinau kaip galima atsakyti i toki klausima.... nenoriu izeisti, bet pries perkant, persodinant, laistant augala, reiketu apie ji pasidometi.

pradziai siulau perskaityti sita:

http://www.orchidejo...hp?id=38&sid=84

daugiau informacijos galima rasti pvz. i google ivedus "bulvines orchidejos", arba turimos orchidejos pavadinima.

Sekmes! wink.gif

Neisizeidziau, as maniau kad sitam forume ir galima pasidometi, klausti kas neaisku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle_p @ 2010 04 28, 15:49)
Neisizeidziau, as maniau kad sitam forume ir galima pasidometi, klausti kas neaisku  unsure.gif

taipm,galima wink.gif atsiunciau nuorodas.
Atsakyti