Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Auginu du falenopsius, nu juodai užsispyrę doh.gif viską atrodo išbandžiau nežydi ir vsio, pas vieną žiedkotis gražus su akutėmis, o ir lapai pas abu tiesiog puikūs vis išleidžia po naują. Žiedelių kaip nėra taip nėra... verysad.gif
Nakčiai statau šalia balkono durų, kad gautųsi temperatūrų skirtumas, persodinau, patrešiu g.gif KĄ MAN DARYT?
Beje, galit pagirti mane už kantrybę blush2.gif vienas paskutinį kartą žydėjo daugiau nei prieš metus, o kitas pireš penkis. Kita augintoja jau tikriausiai kirviu būtų užkapojusi tokius nedraugiškus faliukus lotuliukas.gif . vis laukiu ir laukiu, bandau meiliai prašyti žiedelių
Atsakyti
QUOTE(salomejaxx @ 2010 04 27, 15:31)
Auginu du falenopsius, nu juodai užsispyrę  doh.gif  viską atrodo išbandžiau nežydi ir vsio, pas vieną žiedkotis gražus su akutėmis, o ir lapai pas abu tiesiog puikūs vis išleidžia po naują. Žiedelių kaip nėra taip nėra...  verysad.gif
Nakčiai statau šalia balkono durų, kad gautųsi temperatūrų skirtumas, persodinau, patrešiu  g.gif  KĄ MAN DARYT?
Beje, galit pagirti mane už kantrybę  blush2.gif  vienas paskutinį kartą žydėjo daugiau nei prieš metus, o kitas pireš penkis. Kita augintoja jau tikriausiai kirviu būtų užkapojusi tokius nedraugiškus faliukus  lotuliukas.gif . vis laukiu ir laukiu, bandau meiliai prašyti žiedelių

mano nuomone uzsispyreliams reikia didesnes kompanijos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2010 04 27, 15:35)
mano nuomone uzsispyreliams reikia didesnes kompanijos  bigsmile.gif

Tai va ir bijau, kad ir kiti man užsispirs, turėsiu paskui krūvą lapų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2010 04 27, 15:35)
mano nuomone uzsispyreliams reikia didesnes kompanijos  bigsmile.gif

QUOTE(salomejaxx @ 2010 04 27, 15:37)
Tai va ir bijau, kad ir kiti man užsispirs, turėsiu paskui krūvą lapų  doh.gif

pagal jusu aprasyma viska darote teisingai,gal reiketu isbandyti maziau tupcioti apie jas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nokyte @ 2010 04 27, 11:32)
sveikutes, nu man iskilo klausimas kaip laistyti orchideja pritvirtinta prie medzio gabalo ir pakabinta ant sienos? g.gif

kadangi orchidėja pritvirtinta ant žievės, ją galima nukabinti , nunešti pamirkyti ir pakabinti atgal. mano vienas phaleanopsis taip puikiausiai auga ir netgi žydi šiuo metu, vasara kai šilta ir kabo balkone tada purškiu kasdien, bet kai taip vėsu namie tik mirkau po tekančiu vandeniu kartą per savaitę.
Atsakyti
Misterija, o gal ką nors žinai apie chiloschista parishii? gal galima ją persodint į substratą? o ne ant žievės? g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pabirze: 27 balandžio 2010 - 17:15
Man nelabai aišku su phalen. persodinimu doh.gif Užtenka į naują vazonėlį įbert Extra substrato ar dar kažko reikia??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurguze: 27 balandžio 2010 - 18:47
QUOTE(misterija @ 2010 04 27, 11:30)
samanoja ar žaliasis dumblas veisiasi vazonėlio viduje  g.gif  tai skirtingi dalykai .
samanos viršuje būna.
žaliasis dumblas atsiranda nuo didelės drėgmės ir daug šviesos. tokiu atveju galit plasmasinį vazoną įdėt į molinį , bet toki kur neliktu tarpų, arba patraukti kur šiek tiek tamsiau, jei tai phaleanopsio vazonas, galit statyti ir toliau nuo lango.

aciu cia bus dumblai nes jie apacioi ir toi seneles pusei kur prie lango atsukta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2010 04 27, 17:15)
Misterija, o gal ką nors žinai apie chiloschista parishii? gal galima ją persodint į substratą? o ne ant žievės? g.gif blush2.gif

kiek teko paskaityti apie ją po klausimo RS, tai ši orchidėja šaknimis gaminasi chlorofilumą ( ar kaip jis ten vadinasi blush2.gif ) taip kad kuo didesnis žaliųjų šaknų plotas tuom geriau augalui.
nulupti nuo žievės nebus taip paprasta, kažkiek šaknų pažeisi o tai visgi nuostoliai.
o ir kam nuiminėti, galima puikiausiai auginti ir taip , o nulupus atgal taip lengvai neuždėsi.

šiaip priežiųra atrodo nesudėtinga :laistomas mirkant kartą per savaitę, purškiamas kasdien , jei neklystu reikalinga skaidyta šviesa ir vidutinė temperatūra.
http://orchids.wikia...chista_parishii
čia rašo kad galima ir pasodinta auginti. bet mano patarimas būtu kokį gausi taip ir augink.

jei ką visada spėsi nusipirkti kokią vazą , ant dugno įpilti vandens ,o kvietką ten pakabinti tai padeda.
jei pergyveni kad nesugebėsi palaikyti drėgmės mielai priglausiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo misterija: 27 balandžio 2010 - 21:49
QUOTE(misterija @ 2010 04 27, 22:47)
kiek teko paskaityti apie ją po klausimo RS, tai ši orchidėja šaknimis gaminasi chlorofilumą ( ar kaip jis ten vadinasi  blush2.gif ) taip kad kuo didesnis žaliųjų šaknų plotas tuom geriau augalui.
nulupti nuo žievės nebus taip paprasta, kažkiek šaknų pažeisi o tai visgi nuostoliai.
o ir kam nuiminėti, galima puikiausiai auginti ir taip , o nulupus atgal taip lengvai neuždėsi.

šiaip priežiųra atrodo nesudėtinga :laistomas mirkant kartą per savaitę, purškiamas kasdien , jei neklystu reikalinga skaidyta šviesa ir vidutinė temperatūra.
http://orchids.wikia...chista_parishii
čia rašo kad galima ir pasodinta auginti. bet mano patarimas būtu kokį gausi taip ir augink.

jei ką visada spėsi nusipirkti kokią vazą , ant dugno įpilti vandens ,o kvietką ten pakabinti tai padeda.
jei pergyveni kad nesugebėsi palaikyti drėgmės mielai priglausiu  lotuliukas.gif 

ačiū, turėsiu galvoje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(salomejaxx @ 2010 04 27, 14:31)
Auginu du falenopsius, nu juodai užsispyrę  doh.gif  viską atrodo išbandžiau nežydi ir vsio, pas vieną žiedkotis gražus su akutėmis, o ir lapai pas abu tiesiog puikūs vis išleidžia po naują. Žiedelių kaip nėra taip nėra...  verysad.gif
Nakčiai statau šalia balkono durų, kad gautųsi temperatūrų skirtumas, persodinau, patrešiu  g.gif  KĄ MAN DARYT?
Beje, galit pagirti mane už kantrybę  blush2.gif  vienas paskutinį kartą žydėjo daugiau nei prieš metus, o kitas pireš penkis. Kita augintoja jau tikriausiai kirviu būtų užkapojusi tokius nedraugiškus faliukus  lotuliukas.gif . vis laukiu ir laukiu, bandau meiliai prašyti žiedelių

Sveika, nereiketu nuolatos augalo nesioti prie balkono, keitineti vietos. Jei nezydejo 5 metus - tikrai keista smile.gif kaip daznai tu persodineji mineta augala?
o siaip tai gali pabandyti karsto duso terapija, dazniausia padeda atgauti givybines funkcijas ir paspartinti augima, zydejima - na bent jau man visi terapijos seansai pasitvirtino smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurguze @ 2010 04 27, 18:47)
Man nelabai aišku su phalen. persodinimu  doh.gif Užtenka į naują vazonėlį įbert Extra substrato ar dar kažko reikia??

uztenka ir vien substrato.
Papildyta:
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 27, 13:51)
Vat retorinis klausimas iskilo. Jei laistyciau orchidejas sulinio vandeniu, cia kaip galima teigti, kad jis lietaus vanduo ar gruntinis? Juk lietus subega i gruntinius vandenis, kaip ir butu galima prisikirti prie lietaus. Pradejau galvot ir pati susimaisiau ar visgi geriau laistyti butent surinkta lietas vandeni i kokia talpa g.gif Nes tada maziau prisisodrintu visokiu pasaliniu medziagu, nors visgi tai uzdaras ciklas, kas is zemes kyla garuoja i dangu, susidaro kondencatas ir krenta zemyn (na cia grubiai tariant). O taipogi siuo metu ore ne per geriausias lietus kaupias (rugstinis), kaip zinom del issiverzusio ugnikalnio, tai vat ir susimakalavau savo mintyse unsure.gif

nera tai uzdaras ciklas smile.gif i sulini patenka oi kiek daug gerio is arti esanciu "tarsos" saltiniu ir pan. reiketu zinoti sulinio vandens savybes ir bukle, tuomet spresti ar tinkamas naudoti bei laistyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Chenelle @ 2010 04 26, 18:18)
Sveikos orchidėjų mylėtojos,

Auginu ir aš kelias gražuoles. Viena jų norėčiau pristatyti ir sulaukti jūsų komentarų ar pasvarstymų. Taigi ši mano devynlapė gražuolė pernai nežydėjo, o šiemet pražydo ne baltai, o žalsvai . Esu pasimetus  g.gif . Ar gali būti tai trąšų poveikis?

user posted image

user posted image
hihihi.gif

sveika smile.gif labai grazi tavo gelyte, o pakitusi ziedu spalva - labai daznas reiskinys, tai gali buti ir trasu poveikis, bet manau neblogas biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, nesijuokit, bet vistiek paklausiu smile.gif
1. Ar iš esmės Fluora lempomis įmanoma nudeginti lapus?
2. Ir dar neaišku dėl Macodes petola. Jai visai šviesos nereikia? Gal tiktų šiaurinė palangė?
Atsakyti