Merginos, gal kuri bandėt dendrobį pasidaugint? Ar pavyko?
Kažin kaip jis dauginasi, ar užtenka vieno su šaknimis ūglio atskyrimo?
Manau, kad fain būtų
QUOTE(lark @ 2010 04 27, 07:26)
Manau, kad fain būtų
Manau, kad fain būtų
As tai kai mamai persodinau tai tik viena sodinau ir ziedus sukrove.
sveikos vel as su savo bedom samanoja mano geles buvo viena padariau karsta dusa siek tiek issiplove, bet va senden paziuriu kad ir kitose atsiranda, ci gal uzkreciama? gal yra vaistu? nuo ko cia gali but aciu jums
Manau, kad fain būtų
Manau, kad fain būtų
Šiais metais aš jį truputėli apleidau, tai negavau žiedų tik keikius. Kolegai buvau pernai nemažai atidavus, sakė normaliai prigijo. Pati ketinu šiais metais susodint, bet vis dar laukiu, kol ilgesnias šaknis išaugins
o koks karsto duso poveikis mikorizei? Nesuardo? Neisplauna?
QUOTE(giedruze @ 2010 04 27, 08:16)
sveikos vel as su savo bedom samanoja mano geles buvo viena padariau karsta dusa siek tiek issiplove, bet va senden paziuriu kad ir kitose atsiranda, ci gal uzkreciama? gal yra vaistu? nuo ko cia gali but aciu jums
vaistai nuo samanų - priežiūros keitimas.. samanos auga, kai drėgna, šilta ir truksta oro... vedinkit patalpas
QUOTE(giedruze @ 2010 04 27, 07:16)
samanoja ar žaliasis dumblas veisiasi vazonėlio viduje tai skirtingi dalykai .
samanos viršuje būna.
žaliasis dumblas atsiranda nuo didelės drėgmės ir daug šviesos. tokiu atveju galit plasmasinį vazoną įdėt į molinį , bet toki kur neliktu tarpų, arba patraukti kur šiek tiek tamsiau, jei tai phaleanopsio vazonas, galit statyti ir toliau nuo lango.
Manau, kad fain būtų
Manau, kad fain būtų
Kazkur maciau, kad pjausto senus stiebus ir guldo ant kiminu. Kaip tik galvoju kazka panasaus padaryt, nes turiu viena nusenusi dendrobi.
QUOTE(misterija @ 2010 04 27, 11:30)
samanoja ar žaliasis dumblas veisiasi vazonėlio viduje tai skirtingi dalykai .
žaliasis dumblas atsiranda nuo didelės drėgmės ir daug šviesos
žaliasis dumblas atsiranda nuo didelės drėgmės ir daug šviesos
vistiek beveik visi vadina apsidumbliavusias sieneles apsamanojusiomis, nes taip vaizdžiau turbūt
aha ir kai per daug šviesos.. kažkaip buvau apie tai pamiršus, kai pati tokios problemos neturėjau - visi stovi dekoratyviniuose azonuose
sveikutes, nu man iskilo klausimas kaip laistyti orchideja pritvirtinta prie medzio gabalo ir pakabinta ant sienos?
Del to man nepatinka pritvirtinimai, nes siena purskaliot reikia.
Vat retorinis klausimas iskilo. Jei laistyciau orchidejas sulinio vandeniu, cia kaip galima teigti, kad jis lietaus vanduo ar gruntinis? Juk lietus subega i gruntinius vandenis, kaip ir butu galima prisikirti prie lietaus. Pradejau galvot ir pati susimaisiau ar visgi geriau laistyti butent surinkta lietas vandeni i kokia talpa Nes tada maziau prisisodrintu visokiu pasaliniu medziagu, nors visgi tai uzdaras ciklas, kas is zemes kyla garuoja i dangu, susidaro kondencatas ir krenta zemyn (na cia grubiai tariant). O taipogi siuo metu ore ne per geriausias lietus kaupias (rugstinis), kaip zinom del issiverzusio ugnikalnio, tai vat ir susimakalavau savo mintyse