Labas mamytės, SOS gelbėkit mano gėlytes persodinau savo orchidėjas , pirkau Maximoje kažkokį spec mišinį su vulkanine uoliena , persodinau prieš savaitę, o šiandien žiūriu visuose vazonuose kažkokie voratinkliai pelyja jos man ar ką nu ką darytttttt
Ačiū
QUOTE(zuzla @ 2010 04 26, 18:27)
tai aišku, kad nereikėjo pjauti gyvos šaknies... akivaizdu, kad ta gyslelė dalyvavo jos maitinime
aciu.Bus liudna pamoka ateiciai .O dabar belieka laukti,kad isikabintu ir pradetu naujas leisti.
QUOTE(Liepa B. @ 2010 04 26, 18:33)
aciu.Bus liudna pamoka ateiciai .O dabar belieka laukti,kad isikabintu ir pradetu naujas leisti.
taip ir bus
Sveikos orchidėjų mylėtojos,
Auginu ir aš kelias gražuoles. Viena jų norėčiau pristatyti ir sulaukti jūsų komentarų ar pasvarstymų. Taigi ši mano devynlapė gražuolė pernai nežydėjo, o šiemet pražydo ne baltai, o žalsvai . Esu pasimetus . Ar gali būti tai trąšų poveikis?
Papildyta:
voratikliai? Gali būti, kad užpuolė voratinklinės erkutės
Auginu ir aš kelias gražuoles. Viena jų norėčiau pristatyti ir sulaukti jūsų komentarų ar pasvarstymų. Taigi ši mano devynlapė gražuolė pernai nežydėjo, o šiemet pražydo ne baltai, o žalsvai . Esu pasimetus . Ar gali būti tai trąšų poveikis?
Papildyta:
QUOTE(RėjKa @ 2010 04 26, 18:32)
Labas mamytės, SOS gelbėkit mano gėlytes persodinau savo orchidėjas , pirkau Maximoje kažkokį spec mišinį su vulkanine uoliena , persodinau prieš savaitę, o šiandien žiūriu visuose vazonuose kažkokie voratinkliai pelyja jos man ar ką nu ką darytttttt
Ačiū
Ačiū
QUOTE(Chenelle @ 2010 04 26, 18:18)
Nu bet tai kaip čia taip tik į naują substratą persodinau ir visuose trijuose vazonuose tas pats dar pirkau ir kažkokią mikorizę, kuri ir nuo grybelių turėtų apsaugoti, o čia bac... niekur nerandu jokios info kas čia per nesamonė, nu negi čia pelėsis taip atrodo , o jei ta erkutė, tai ką tada daryti
QUOTE(RėjKa @ 2010 04 26, 20:12)
Nu bet tai kaip čia taip tik į naują substratą persodinau ir visuose trijuose vazonuose tas pats dar pirkau ir kažkokią mikorizę, kuri ir nuo grybelių turėtų apsaugoti, o čia bac... niekur nerandu jokios info kas čia per nesamonė, nu negi čia pelėsis taip atrodo , o jei ta erkutė, tai ką tada daryti
Kiek as zinau tai taip turi buti, pas mane buvo tas pat kai persodinau ir nieko net mano senoji siame substrakte atsigavo
QUOTE(Tina* @ 2010 04 26, 16:13)
Dendrobius priziuret nesunku iki kol neatsiranda senu negraziu stiebu. Tada jau nekoks vaizdelis.
Papildyta:
Mano parase yra pacios prazydinti, ne karta be problemu zydeje, deja dabar atsisakiau ju del minetos "nusenimo" priezasties...
Papildyta:
Mano parase yra pacios prazydinti, ne karta be problemu zydeje, deja dabar atsisakiau ju del minetos "nusenimo" priezasties...
man su dendrobiais vargas..vienas numiro..dabar kankinuosi su kitu kingianum ar kaip ten jis..
nupuvo vel saknys nu jau ko nemoku tai nemoku augint..pfalikai auga zydi kuo puikiausiai,cimbas is numirusiu prisikele..o va dendrobiai nemyli manes..
QUOTE(Chenelle @ 2010 04 26, 19:18)
voratinklins erkutės substrate? įdomiai, pirmą kartą girdžiu..
Nu bet tai kaip čia taip tik į naują substratą persodinau ir visuose trijuose vazonuose tas pats dar pirkau ir kažkokią mikorizę, kuri ir nuo grybelių turėtų apsaugoti, o čia bac...
reikėjo iškart rašyt, kad bėrėt mikorizės... jei paskaitytumėt nors truputį temą, tai žinotumėt, kaip ten būna orchėms, kai jos įberiama į substratą... viskas gerai jūsų gėlėms... bent jau merginos, berods, taip išsiaiškino
o kiek tos mikorizes vazoneliui reiketu pilti?
Raso,kad sauksta imaisyti i substrata,tik nezinia kokiam kiekiui
QUOTE(laimee @ 2010 04 26, 19:18)
Kiek as zinau tai taip turi buti, pas mane buvo tas pat kai persodinau ir nieko net mano senoji siame substrakte atsigavo
oba, aš jau pasiruošiau persodinimui nu dabar jau visai pasimečiau na tai lauksiu ir aš kas bus toliau ačiū
QUOTE(zuzla @ 2010 04 26, 19:37)
reikėjo iškart rašyt, kad bėrėt mikorizės... jei paskaitytumėt nors truputį temą tai žinotumėt, kaip ten būna orchėms, kai jos įberiama į substratą... viskas gerai jūsų gėlėms... bent jau merginos, berods, taip išsiaiškino
Mergaitės, patikėkit skaičiau bet man atrodo kad ne man vienai kai kažkas nutinka (net supanikavau, nes pamačiau viename vazonėlyje, perėjau per visus ir... ) puoli skaityt, rašyt, kitur info ieškot.... suprantu kad Jums gal ir atsibosta tie patys klausimai, bet patikėkit, kai nesi šio skyrelio lankytojas, o tik problemai iškilus, ar norui atsiradus gėlytėmis pasigrožėti, čia atlėki ,sunku susigaudyti ir visas temas perskaityti, nes net nežinai ar buvo tau rūpimu klausimu diskutuota, ar ne dabar suprantu kad kažkas kažkur kažką rašė-ieškosiu
Papildyta:
radau apie tuos "plaukus", tik pasirodo ne toje temoje ieškojau , net nepagalvojau kad čia nuo tos mikorizės gali būti na tikiuos kad viskas bus gerai turiu vieną atsigavusią ir tris gaivinamas gėlytes, jei viaskas su jomis bus gerai ir jos su manim susidraugaus, pasirodysim
ačiū už nuraminimą
Normalus mikorizes virtimas pelesiuku, kuris "bendradarbiaus" su orchidejos saknimis. Va jei nieks neatsirastu - reiskia mikorize bloga butu.
Papildyta:
Erkutes tokioj dregmej nesiveisia, paprastai jos sausos aplinkos gyventojos.
QUOTE(Tina* @ 2010 04 26, 22:22)
Normalus mikorizes virtimas pelesiuku, kuris "bendradarbiaus" su orchidejos saknimis. Va jei nieks neatsirastu - reiskia mikorize bloga butu.
Papildyta:
Papildyta:
Labai ačiūūūū