Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Adelle @ 2010 04 26, 02:02)
Visus nusipirktus maximinius phal, nesvarbu ar žydi, ar ne persodinu, nes nepatinka man jų liejimas.

As irgi taip darau gana daznai.
Atsakyti
Sveikutes,norejau paklausti Jusu,kas auga ia prie mano gelytes?Du metus ji nezydejo,neaugo,o siais metais isaugino du lapus ir va tokius pypsiukus 5 augina smile.gif aciu
user posted image
http://public.fotki....s/dsc00882.html
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2010 04 26, 15:45)
Sveikutes,norejau paklausti Jusu,kas auga ia prie mano gelytes?Du metus ji nezydejo,neaugo,o siais metais isaugino du lapus ir va tokius pypsiukus 5 augina  smile.gif aciu

Saknys naujos, grazios lenda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2010 04 26, 09:33)
Vakar persodinau pigutę kambriją.Radau nemažai tuščiavidurių šaknų,jas visas iškarpiau.Gausiai apibėriau cinamonu irpasodinau į substratą.Noriu paklaust,kada galėsiu ją palieti?Ir kada galima bus nešti į saulėtą vietą? Nes dabar pastačiau pavėsyje.Ačiū 4u.gif

statyti galima kur nori, vengiant tiesioginių saulės spindulių smile.gif o palaistyt gal po savaitės pusantros

QUOTE(juste10 @ 2010 04 26, 15:45)
Sveikutes,norejau paklausti Jusu,kas auga ia prie mano gelytes?

jei kalba eina apie tuos du iš kairės, tai orinės šaknys

atsimenat, apie dendrobį šnekėjom smile.gif sakiau, kad darbe turiu, tai nelepinu nei dėmesiu, nei trąšom, stovi šiaurinėj pusėj.... iš išaugusio pas mane auginio antrą žiedstiebį leidžia smile.gif
Atsakyti
Zuzla,ačiū už atsakymą 4u.gif
QUOTE(zuzla @ 2010 04 26, 14:54)
atsimenat, apie [url=http://farm4.static.flickr.com/3036/2846880782_c019c48ccf_b.jpg]dendrobį

Pasakiški žiedai.Bet pirkt dendrobį bijau,nes vieną numarinau. verysad.gif
Atsakyti
Dendrobius priziuret nesunku iki kol neatsiranda senu negraziu stiebu. Tada jau nekoks vaizdelis.
Papildyta:
Mano parase yra pacios prazydinti, ne karta be problemu zydeje, deja dabar atsisakiau ju del minetos "nusenimo" priezasties...
Atsakyti
Gal JUS padesite isklaidyti mano abejones doh.gif

Siandien persodinau kelis savo phaleonopsius.Vieno pradejo rauksletis lapukai,bet leidzia nauja,o ir saknytes matesi naujos lenda.Kai isverciau,ta gausiai galuose leidzianti saknis laikesi tik ant vidines saknies gysleles.As ja nukirpau,o dabar kankinuosi,kad bereikalo pasalinau. Suprantu,kad nieko nepakeisiu,bet kita karta bent zinosiu, ka daryt g.gif
Atsakyti
Jei falenopsio lapai raukšlėjasi tai reiškia, kad trūksta vandens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 26, 17:58)
Jei falenopsio lapai raukšlėjasi tai reiškia, kad trūksta vandens smile.gif

ne visada taip yra rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2010 04 26, 16:54)
Gal JUS padesite isklaidyti mano abejones  doh.gif

Siandien persodinau kelis savo phaleonopsius.Vieno pradejo rauksletis lapukai,bet leidzia nauja,o ir saknytes matesi naujos lenda.Kai isverciau,ta gausiai galuose leidzianti saknis laikesi tik ant vidines saknies gysleles.As ja nukirpau,o dabar kankinuosi,kad bereikalo pasalinau. Suprantu,kad nieko nepakeisiu,bet kita karta bent zinosiu, ka daryt g.gif

siaip buvo sakneliu papuvusiu.Bet visgi gal nereikejo tos sveikos sakneles besilaikancios ant vidines gysleles nukirpti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liepa B.: 26 balandžio 2010 - 17:24
QUOTE(nila_ks @ 2010 04 26, 15:50)
Saknys naujos, grazios lenda smile.gif

O kaip man dabar su ja pasielgti?Persodinti,nes pati gele kazkaip netvirtai laikosi,ar tos naujos saknys isitvirtins pacios?Aciu
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2010 04 26, 18:21)
siaip buvo sakneliu papuvusiu.Bet visgi gal nereikejo tos sveikos sakneles besilaikancios ant vidines gysleles nukirpti  g.gif

tai aišku, kad nereikėjo pjauti gyvos šaknies... akivaizdu, kad ta gyslelė dalyvavo jos maitinime
Atsakyti