Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(naaringiux @ 2010 03 23, 11:42)
turit omeny karštą dušą g.gif

ne, turiu omeny temperatūrų skirtumą dieną ir naktį kokias 4-5 laipsniais
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 23, 11:39)
pirmam puslapy yra DUK, ten rasit ir priežiūrą bei laistymą kas, kada ir kaip umn.gif taigi, paskaitykit.. niekas jums nepasakys, kas kiek laiko, nes nežino, kokios pas jus sąlygos...

Tik nereikia eiti is proto del to, kad paklausiau biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2010 03 23, 13:44)
Tik nereikia eiti is proto del to, kad paklausiau  biggrin.gif  4u.gif

mirksiukas.gif juk pačiai bus geriau apsiskaičius

nusipirkau aš vandą - irgi daugybė klausimų kankina, bet nepuolu klausinėt mirksiukas.gif knisuosi, skaitau, kaip kas prižiūri - ir literatūrą, ir forumus, kur patirtim dalinasi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 kovo 2010 - 13:48
QUOTE(zuzla @ 2010 03 23, 13:48)
mirksiukas.gif juk pačiai bus geriau apsiskaičius

nusipirkau aš vandą - irgi daugybė klausimų kankina, bet nepuolu klausinėt mirksiukas.gif knisuosi, skaitau, kaip kas prižiūri - ir literatūrą, ir forumus, kur patirtim dalinasi..

Kad ner kada knisti ir ieskoti atsakymu darbe doh.gif Tik trumpam ilendu tema paskaitineti ir tiek.... rolleyes.gif
Atsakyti
Ziuriu nauja tema praziopsojau, o jus cia taip idomiai apie vandas substrate diskutuojat ax.gif
Atsakyti
Tina*, prašom pasisakyti - pasidalinti asmenine vandos auginimo substrate patirtimi rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės, gal galite padėti sužinoti kas netinka mano orchidėjoms.
Pirmoj foto orchidėja pirkta gal prieš metus, pirkau nukainuotą iš maximos, persodinau,bet va kaip ji atrodo
user posted image
Antroji taip pat nukainota pirkta panašiai prieš metus, buvo pradėjusi rugsėjo mėn. leisti žiedstiebį, bet prieš savitę pamačiau kad jis baigia nunykti, išlindęs viso buvo tik 2 cm, o dabar nudžiūvo
user posted image
user posted image
Na ir trečioji, gavau ją dovanų prieš kokias 3 savaite, parsinešiau namo ir ką jos žiedeliai vienas po kito ėmė byrėti verysad.gif
user posted image
Visos jos auga ant rytinės palangės, kambaryje, nesuprantu kas joms verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2010 03 22, 22:07)

bet pasiklausiu dar vieno klausimo. Jūs substratus perkat orchidėjos.lt ar ir parduotuvėse jų galima rasti? mane domina Vilniuje  blush2.gif

o aš jį pati pasidarau blush2.gif , nueinu į mišką nuo pušų prisiskaldau (gal taip pavadinti), namo parėjusi apdoroju, supjaustau į mažus gabaliukus, išverdu ir sodinu, iki šiol visos kuo puikiausiai auga. Kartais dar nusiperku exstra ir sumaišau su savo darytu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(aksom @ 2010 03 23, 18:14)
1, Pirmoj foto orchidėja pirkta gal prieš metus, pirkau nukainuotą iš maximos, persodinau,bet va kaip ji atrodo

2, antroji taip pat nukainota pirkta panašiai prieš metus, buvo pradėjusi rugsėjo mėn. leisti žiedstiebį, bet prieš savitę pamačiau kad jis baigia nunykti, išlindęs viso buvo tik 2 cm, o dabar nudžiūvo

3, Na ir trečioji, gavau ją dovanų prieš kokias 3 savaite, parsinešiau namo ir ką jos žiedeliai vienas po kito ėmė byrėti  verysad.gif

1, trauk iš vazono ir žiūrėk šaknis, gali būti, kad jos supuvę

2, taip jau būna, pas mane pačią ne vienas 'užsimarinavęs' toks yra biggrin.gif

3, gali būti adaptacija, o gal jau nuo senumo žiedeliai krenta, nėr čia ko pergyventi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ZMama @ 2010 03 23, 19:37)
o aš jį pati pasidarau  blush2.gif , nueinu į mišką nuo pušų prisiskaldau (gal taip pavadinti), namo parėjusi apdoroju, supjaustau į mažus gabaliukus, išverdu ir sodinu, iki šiol visos kuo puikiausiai auga. Kartais dar nusiperku exstra ir sumaišau su savo darytu  mirksiukas.gif
Papildyta:

1, trauk iš vazono ir žiūrėk šaknis, gali būti, kad jos supuvę

2, taip jau būna, pas mane pačią ne vienas  'užsimarinavęs' toks yra  biggrin.gif

3, gali būti adaptacija, o gal jau nuo senumo žiedeliai krenta, nėr čia ko pergyventi mirksiukas.gif

ačiū,paguodėt 4u.gif galvoju ryt bandysiu persodint taas dvi nežydinčias, kažin ar geras laikas daba?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 03 23, 11:44)
ne, turiu omeny temperatūrų skirtumą dieną ir naktį kokias 4-5 laipsniais

o kaip tai įgyvendinti blush2.gif prašom plačiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Laaaabai gera tema, vien pirmam puslapy informacijos per akis thumbup.gif Man patiko skaityt nuorodas, straipsnius bei žiūrėt video apie persodinimą. Būsiu ir aš pasirengus auginti orchytes kai tik galėsiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(aksom @ 2010 03 23, 19:08)
ačiū,paguodėt  4u.gif  galvoju ryt bandysiu persodint taas dvi nežydinčias, kažin ar geras laikas daba?

jei šaknys pūva, laikas ar ne laikas - labiau nepakenks..

QUOTE(naaringiux @ 2010 03 23, 23:20)
o kaip tai įgyvendinti  blush2.gif prašom plačiau  mirksiukas.gif

aš statyčiau prie pat balkono, nes jo durys nelabai sandarios, tai ten šiek tiek šalčiau... o kur pas jus tokia šaltesnė vieta atsirastų, nežinau mirksiukas.gif
Atsakyti