Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 24, 22:02)
Keiki galima persodinti kai jo saknys buna bent 5 cm ilgio.

jau radau sita dalykeli, na tai lauksim kol jis saknis ishleis, na nors tiek. nes manosios visai zydet nenori. visaip ir karshtus dushus dariau, ir treshiau nieko doh.gif poto nusispjoviau, pradejau laistyt kas 2 sav ir va viena prazydo, o kita keika auginti pradejo thumbup.gif
Atsakyti
As tai dauguma phalaenopsiu persodinau i smulku substrata, kad man reiktu reciau laistyt. Nes kai daug ju turi, tai gaunasi vos ne savaitgalinis darbas laistymas doh.gif o ir siaip pas mane jie kazkaip geriau jauciasi jame.
Atsakyti
O normalu, jog orchideja zydi tik karta metuose? 4u.gif Gal man ir reiktu koki karsta dusa panaudoti, jog prazystu bent du kart metuose? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 24, 12:58)
Galima. (Bent jau falenopsius tai tikrai)
Tik patartina purkšti rytais ant lapu, ir stengtis neužpurkšti ant žiedų. O vakare nelabai galima jei vėsu ir jei pateks tarp tos vietos, iš kurios auga lapai, vanduo, gali nupūti per vieną naktį.

unsure.gif O aš vis papurškinėju. doh.gif Stengiuosi nepurkšti ant tų vietų iš kur išauga lapukai. unsure.gif

Bet tikrai labai pasiteisino šalia orcidėjų pastatyti dubenį ir pripilti verdančio vandens. Aišku statyti tokiu atstumu, kad garai jokiais būdais neliestų orchidėjų . Atrodo, kad jos net atsigauna kai tokios procedūros padaromos kurį laiką.

Čia būtų ekonominis variantas orchidėjos.lt drėgmės palaikymo lovelių. Tų lovelių mielai nusipirkčiau, bet Maximoj nėra, o siuntimasis paštu man nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 25 balandžio 2010 - 08:20
QUOTE(Tina* @ 2010 04 24, 13:45)
As bandysiu netrest per substrata, tresiu tik per lapus.

O kokias trąšas naudojat tręšimui per lapus ?
Atsakyti
[quote=skm,2010 04 24, 16:57]
nėra gerai maišyti stambų su smulkiu, nes jis pradžiuvinės netolygiai. Stambiame būtų reikėja dažniau laistyti, smulkiame rečiau, dabar jis džius netolygiai, ten kur daugiau stambios žievės šaknis pradžius greičiau ir jums atrodys, kad jau laikas liet, o kitoj vietoj kur smulki žievė šaknis bus drėgna ir ji bus nespėjus pradžiūti. Jei jau taip padarėte, tada jau būtinai laukite kol vazonėlis ir šaknys tikrai pradžius, phalaenopsio šaknis iš esmės ilgokai gali išbūti be vandens. Geriau rečiau nei per dažnai.

[quote=Ledum,2010 04 23, 12:45]
Laba diena

Merginos, gal kas turit patirties ar esat mačiusios kaip auginami miniukai.

Miniukai geriausiai auga kiminuose ir mažuose vazonėliuose. Jei sodinate jų daug ir į vieną didelį vazoną, tada jau galit į substratą sodinti.
[/quote]

Ačiū už pastebėjimą. Kai peržydės vėl persodinsiu. 4u.gif

Miniukus irgi jau susodinau. Į duonos krepšelį. Apačioj dėjau smulkaus substrato, o viršuj į kiminus. Tos lėkštės dugną pridėjau stambių akmenukų, kad būtų kur rinktis drėgmei. Pabandysiu rečiau laistyt. 4u.gif Mažiukuose vazoniukuose pastebėjau, kad kiminai labai susispaudžia ir užsilaiko drėgmė. unsure.gif

user posted image

Dar turiu vieną klausimą. Ar gerai orchidėjas mirkyti ir apipurškinėti akvariumo vandeniu ? Ar visgi geriau distiliuotas ar koks pastovėjęs iš krano. Ypač smalsu dėl Vandutės. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kroshke @ 2010 04 24, 21:26)

na gal visgi atsiras kas apsakys ka veikti su situo falenopsiu g.gif

Ir dar vienas klausimukas, niekaip negaliu suprast, tai galima orches statyti ant palangiu ar ne? ta prasme jos gi darinejamos g.gif ir skersvejo gauna g.gif ir tik dabar ishgirdau, kad neshat i balkona blink.gif tai ir falenopsius nesht galima g.gif o kaip velgi skersvejis?

clap.gif mano vienas falenopsis dar 2 ziedukus krauna clap.gif po 2 metu pertraukos nors vienas zydi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kroshke @ 2010 04 25, 11:31)
na gal visgi atsiras kas apsakys ka veikti su situo falenopsiu g.gif

Ir dar vienas klausimukas, niekaip negaliu suprast, tai galima orches statyti ant palangiu ar ne? ta prasme jos gi darinejamos g.gif ir skersvejo gauna g.gif ir tik dabar ishgirdau, kad neshat i balkona blink.gif tai ir falenopsius nesht galima g.gif o kaip velgi skersvejis?

clap.gif mano vienas falenopsis dar 2 ziedukus krauna  clap.gif po 2 metu pertraukos nors vienas zydi thumbup.gif

Aš statau ant rytinės ir vakarinės palangės. Dar gerai auga ant pietvakarinės virtuvėj ( matyt dršgmės užtenka ), nes kambary ant tos pačios pusės lango per karšta. Dar dalis stovi ant šiaurėsw rytų pusės palangės, bet ten jau per mažai šviesos.
Atsakyti
Galima statyti ant rytinės arba vakarinės palangės. Negalima statyti ant pietinės ar šiaurinės. Jei yra langas į pietus reikia statyti gėlę kur nors kambary, bet ne toliau nei 2 metrai nuo lango.
Falenopsiai nemėgsta skersvejų, bet mėgsta gryną orą, ar vejėlį pvz. kai įjungtas ventiliatorius.
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 25, 12:22)
Galima statyti ant rytinės arba vakarinės palangės. Negalima statyti ant pietinės ar šiaurinės. Jei yra langas į pietus reikia statyti gėlę kur nors kambary, bet ne toliau nei 2 metrai nuo lango.
Falenopsiai nemėgsta skersvejų, bet mėgsta gryną orą, ar vejėlį pvz. kai įjungtas ventiliatorius.

o ka daryti, kai pas mane visi langai yra siaures-rytu? negi, tureciau atsisakyti orchideju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 04 25, 09:22)
O kokias trąšas naudojat tręšimui per lapus ?

Schultz.
Atsakyti
QUOTE(borjomi @ 2010 04 25, 12:39)
o ka daryti, kai pas mane visi langai yra siaures-rytu? negi, tureciau atsisakyti orchideju?  g.gif

Manau, kad falenopsiai augs wink.gif. Jiems reikia vidutiniškos šviesos ir tiesioginė saulė nelabai tinka wink.gif
Atsakyti