Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(carela @ 2010 04 24, 12:23)
Kazkur skaiciau,kad galima,bet reikia nepersistengti,maziau tresti ir mazesniais kiekiais,ta prasme koncentracija.Nes kazkaip trasos suardo mikorize 4u.gif

taip rašė skm, tręšti minimaliai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2010 04 24, 10:43)
dabar vėsoka, namai nešildomi, o ir prekybos centrai mėgsta perlaistyti gėles verysad.gif  Pas mane , kai saulė šviečia, išdžiūsta maždaug kas savaitę, bet nepuolu iškarto laistyti, tai gaunasi kas 2 savaitės 4u.gif

Sita ir as pastebejau,kai saule pakaitina,tai greiciau isdziusta.Savasiais laisciau uzvakar,buvo praeje trys savaites.Tiesiog saknys zalsvos,tai ir nelieciu,kol visai nenupilkuoja smile.gif Dar vienas klausimas,kazkada skaiciau,kad orhideju negalima purksti vandeniu,o cia kelios buvo uzsiminusios kad purskia lapus g.gif Tai vadinasi galima?
Atsakyti
Galima. (Bent jau falenopsius tai tikrai)
Tik patartina purkšti rytais ant lapu, ir stengtis neužpurkšti ant žiedų. O vakare nelabai galima jei vėsu ir jei pateks tarp tos vietos, iš kurios auga lapai, vanduo, gali nupūti per vieną naktį.
Atsakyti
Labukas 4u.gif
nusipirkau orchideju trasu ir jau tresiau panasiai pries menesi.Ant pakuotes raso, kad tresti reikia kas 3-4 savaites, bet girdejau, kad taip daznai negalima unsure.gif kas kiek laiko tresiat jus savo gelytes? g.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 24, 12:58)
Tik patartina purkšti rytais ant lapu, ir stengtis neužpurkšti ant žiedų

ir jei nenorit dėmių ant lapų ar lango/sienos, purškit distiliuotu vandeniu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 04 24, 08:01)
truputi pasikartosiu bet nesupratau. Ar phalaenopsius pasodintus su mikorize, niekad negalima poto tresti?

As bandysiu netrest per substrata, tresiu tik per lapus.
Atsakyti
trąšos ir fungicidai ardo grybieną, todėl su trąšom atsargiai arba visai galima jų atsisakyti, arba kaip Tina tręšti per lapus ir tai sakyčiu rečiau.
Papildyta:
Aš vėl su prašymu:

Skubiai ieškom žmogaus, kuris gyvena netoli Klaipėdos Taikos pr. Maximų (Taikos pr. 2 Maximos). Arba gyvena netoli, arba dažnai jose lankose. Pasiūlymas yra toks: orchidejos.lt didžiausiose Maximose pastatė stendus su prekėmis orchidėjoms, taip pat informaciniais bukletais. Reikia žmogaus, kuris bent kartą į savaitę žvilgteltų į stenduką, t.y. pažiūrėtų ar prekių netrūksta, įdėtų bukletų jei būtų pasibaigę, ar kainos vietoje, su skudurėliu dulkes perbrauktų jei būtų reikalas. Už tokią paslaugą atsilygintume
Jei tinka toks mano pasiūlymas parašykite man a.ž.

Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2010 04 23, 13:34)
O aš vakar persodinau phalenopsius ( žydinčias  doh.gif  rolleyes.gif, tikiuosi nesustresuos labai ) , Bet stambus substratas pasirodė per stambus, o smulkus per smulkus. Tai aš tuos abu substratus sumaišiau, pridėjau mikorizės ir persodinau.  ax.gif  Pirmą kartą sodinau į pirktinį substratą , anksčiau pasidarydavau pati iš pušies žievės.

nėra gerai maišyti stambų su smulkiu, nes jis pradžiuvinės netolygiai. Stambiame būtų reikėja dažniau laistyti, smulkiame rečiau, dabar jis džius netolygiai, ten kur daugiau stambios žievės šaknis pradžius greičiau ir jums atrodys, kad jau laikas liet, o kitoj vietoj kur smulki žievė šaknis bus drėgna ir ji bus nespėjus pradžiūti. Jei jau taip padarėte, tada jau būtinai laukite kol vazonėlis ir šaknys tikrai pradžius, phalaenopsio šaknis iš esmės ilgokai gali išbūti be vandens. Geriau rečiau nei per dažnai.
Papildyta:
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 24, 11:38)
Bet aš tai savo falenopsį pirkau prieš 1,5 sav. ir nė karto nelaisčiau biggrin.gif, nes šaknys kaip žalios taip žalios...
O kas kiek pas jus išdžiūsta falenopsio šaknys vazonėlyje tokiu metų laiku?

žalios, todėl, kad jos smulkiame, dažnai net ir durpiniame substrate, kuriame drėgmė laikosi laaaaabai ilgai. Svarbiau dabar išlaukti, nesvarbu, kad ir mėnuo praeis.
Papildyta:
[quote=Ledum,2010 04 23, 12:45]
Laba diena

Merginos, gal kas turit patirties ar esat mačiusios kaip auginami miniukai.

Miniukai geriausiai auga kiminuose ir mažuose vazonėliuose. Jei sodinate jų daug ir į vieną didelį vazoną, tada jau galit į substratą sodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 24 balandžio 2010 - 15:58
SKM, matau, kad esate prisijungus, tad klausiu blush2.gif .
Pastebėjau, kad Ekstra (stambiame) substrate lb daug smulkaus substrato, maždaug kartais vos ne 25proc. Išrenku phal., katlėjoms stambesnius, bet tą likusį, vos ne kaip "miltai" galima pilti, na dėl tolygaus džiuvimo ar palikti kt.rūšies orchidėjoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lark: 24 balandžio 2010 - 16:06
QUOTE(lark @ 2010 04 24, 17:01)
SKM, matau, kad esate prisijungus, tad klausiu  blush2.gif .
Pastebėjau, kad Ekstra (stambiame) substrate lb daug smulkaus substrato, maždaug kartais vos ne 25proc. Išrenku phal., katlėjoms stambesnius, bet tą likusį, vos ne kaip "miltai" galima pilti, na dėl tolygaus džiuvimo ar palikti kt.rūšies orchidėjoms?

o kas tą smulkmę sudaro? ar smulkūs žievės gabalėliai, smulki uoliena? nes tie miltai gali būti nuo vermikulito.
Atsakyti
na vermikulitas gelsvas, manau žievė ir visa kita. Ant pokelio nėra įvardinta sudėtis.
Reiškia galima drąsiai pilti. Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes turiu pora klausymeliu.
kaip supratau cia pas amne auga keikas g.gif ar galiu persodint sita orchideja? labai jau man jos sanknys nepatinka g.gif
user posted image

Dar viena senole, patebejau kad joje atsirado tokiu baltu pumpuriuku, jau kuri laika, bet tolaiu auga. gal galit pasakyti kas tai? ar persodint ishemus visa sena substrata?
user posted image
laaabai dekosiu uz atsakyma g.gif
Atsakyti
Keiki galima persodinti kai jo saknys buna bent 5 cm ilgio.
Atsakyti