trąšos ir fungicidai ardo grybieną, todėl su trąšom atsargiai arba visai galima jų atsisakyti, arba kaip Tina tręšti per lapus ir tai sakyčiu rečiau.
Papildyta:
Aš vėl su prašymu:
Skubiai ieškom žmogaus, kuris gyvena netoli Klaipėdos Taikos pr. Maximų (Taikos pr. 2 Maximos). Arba gyvena netoli, arba dažnai jose lankose. Pasiūlymas yra toks: orchidejos.lt didžiausiose Maximose pastatė stendus su prekėmis orchidėjoms, taip pat informaciniais bukletais. Reikia žmogaus, kuris bent kartą į savaitę žvilgteltų į stenduką, t.y. pažiūrėtų ar prekių netrūksta, įdėtų bukletų jei būtų pasibaigę, ar kainos vietoje, su skudurėliu dulkes perbrauktų jei būtų reikalas. Už tokią paslaugą atsilygintume
Jei tinka toks mano pasiūlymas parašykite man a.ž.
Papildyta:
QUOTE(Ledum @ 2010 04 23, 13:34)
O aš vakar persodinau phalenopsius ( žydinčias
, tikiuosi nesustresuos labai ) , Bet stambus substratas pasirodė per stambus, o smulkus per smulkus. Tai aš tuos abu substratus sumaišiau, pridėjau mikorizės ir persodinau.
Pirmą kartą sodinau į pirktinį substratą , anksčiau pasidarydavau pati iš pušies žievės.
nėra gerai maišyti stambų su smulkiu, nes jis pradžiuvinės netolygiai. Stambiame būtų reikėja dažniau laistyti, smulkiame rečiau, dabar jis džius netolygiai, ten kur daugiau stambios žievės šaknis pradžius greičiau ir jums atrodys, kad jau laikas liet, o kitoj vietoj kur smulki žievė šaknis bus drėgna ir ji bus nespėjus pradžiūti. Jei jau taip padarėte, tada jau būtinai laukite kol vazonėlis ir šaknys tikrai pradžius, phalaenopsio šaknis iš esmės ilgokai gali išbūti be vandens. Geriau rečiau nei per dažnai.
Papildyta:
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 04 24, 11:38)
Bet aš tai savo falenopsį pirkau prieš 1,5 sav. ir nė karto nelaisčiau
, nes šaknys kaip žalios taip žalios...
O kas kiek pas jus išdžiūsta falenopsio šaknys vazonėlyje tokiu metų laiku?
žalios, todėl, kad jos smulkiame, dažnai net ir durpiniame substrate, kuriame drėgmė laikosi laaaaabai ilgai. Svarbiau dabar išlaukti, nesvarbu, kad ir mėnuo praeis.
Papildyta:
[quote=Ledum,2010 04 23, 12:45]
Laba diena
Merginos, gal kas turit patirties ar esat mačiusios kaip auginami miniukai.
Miniukai geriausiai auga kiminuose ir mažuose vazonėliuose. Jei sodinate jų daug ir į vieną didelį vazoną, tada jau galit į substratą sodinti.