Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Tina* @ 2010 03 28, 22:05)
NETIESA. Sodinu as ir phalenospsius, siandien dar katleja pasodinau i smulku. Bent jau phalenopsiai tai tikrai geriau auga sitam smulkiam, nes jis dregnesnis.

O aš vakar persodinau phalenopsius ( žydinčias doh.gif rolleyes.gif, tikiuosi nesustresuos labai ) , Bet stambus substratas pasirodė per stambus, o smulkus per smulkus. Tai aš tuos abu substratus sumaišiau, pridėjau mikorizės ir persodinau. ax.gif Pirmą kartą sodinau į pirktinį substratą , anksčiau pasidarydavau pati iš pušies žievės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 23 balandžio 2010 - 12:36
QUOTE(Ledum @ 2010 04 23, 13:34)
O aš vakar persodinau phalenopsius ( žydinčias  doh.gif  rolleyes.gif, tikiuosi nesustresuos labai ) , Bet stambus substratas pasirodė per stambus, o smulkus per smulkus. Tai aš tuos abu substratus sumaišiau, pridėjau mikorizės ir persodinau.  ax.gif  Pirmą kartą sodinau į pirktinį substratą , anksčiau pasidarydavau pati iš pušies žievės.

Ir kaip phalenopsiai jautesi tam pačios padarytam substrate? Man dažnai kyla mintis pasidaryti pačiai, bet suabejoju ar jiem tiks ir patiks g.gif
Atsakyti
QUOTE(sanlong @ 2010 04 23, 13:37)
Ir kaip phalenopsiai jautesi tam pačios padarytam substrate? Man dažnai kyla mintis pasidaryti pačiai, bet suabejoju ar jiem tiks ir patiks  g.gif

as savo darytam auginu jau daugiau nei metus, pati zieviu prisirinkau, kiminu, vyno kamsciu, drenazo imaisau ir thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif augina ziedstiebius phalikai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2010 04 23, 13:43)
as savo darytam auginu jau daugiau nei metus, pati zieviu prisirinkau, kiminu, vyno kamsciu, drenazo imaisau ir  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  augina ziedstiebius phalikai  thumbup.gif  thumbup.gif

Šaunu thumbup.gif thumbup.gif reiks ir man išbandyt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sanlong @ 2010 04 23, 13:53)
Šaunu  thumbup.gif  thumbup.gif  reiks ir man išbandyt  4u.gif

tik zieve ir kiminus reikia gerai isvirinti ir isdzioviti pries naudojant 4u.gif o kamscius susmulkinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sanlong @ 2010 04 23, 13:37)
Ir kaip phalenopsiai jautesi tam pačios padarytam substrate? Man dažnai kyla mintis pasidaryti pačiai, bet suabejoju ar jiem tiks ir patiks  g.gif

Puikiai jautėsi. Iki kol čia neperskaičiau, kad orchidėjos.lt geras substratas net negalvojau pirkti. Kiek žiūrėjau visokių kitokių, tai toks vaizdelis pasirodė, kad ten turėtų šaknis užspausti. Čia kaip rododendrams, atrodo viskas gerai, o šaknys užsispaudžia ir augaliukas uždūsta.
Papildyta:
QUOTE(naujute @ 2010 04 23, 13:43)
as savo darytam auginu jau daugiau nei metus, pati zieviu prisirinkau, kiminu, vyno kamsciu, drenazo imaisau ir  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  augina ziedstiebius phalikai  thumbup.gif  thumbup.gif

thumbup.gif Labai patiko idėja vyno kamščius susmulkintus sudėti į substratą. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(naujute @ 2010 04 23, 14:55)
tik zieve ir kiminus reikia gerai isvirinti ir isdzioviti pries naudojant  4u.gif o kamscius susmulkinti  4u.gif

O tuos kiminus kur iš orchidėjos.lt irgi reikia dar išvirinti? Aš iškart iš pakiuko sukroviau. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2010 04 23, 14:55)
tik zieve ir kiminus reikia gerai isvirinti ir isdzioviti pries naudojant  4u.gif o kamscius susmulkinti  4u.gif

Tai manau vietoj kamščių galima būtų dėti putplasčio pasmulkinto g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 04 23, 15:00)

O tuos kiminus kur iš orchidėjos.lt irgi reikia dar išvirinti? Aš iškart iš pakiuko  sukroviau.  unsure.gif

nea, tu nereikia, as kalbejau apie is misko pasinestus 4u.gif
Atsakyti
truputi pasikartosiu bet nesupratau. Ar phalaenopsius pasodintus su mikorize, niekad negalima poto tresti?
Atsakyti
Bet aš tai savo falenopsį pirkau prieš 1,5 sav. ir nė karto nelaisčiau biggrin.gif, nes šaknys kaip žalios taip žalios...
O kas kiek pas jus išdžiūsta falenopsio šaknys vazonėlyje tokiu metų laiku?
Atsakyti
dabar vėsoka, namai nešildomi, o ir prekybos centrai mėgsta perlaistyti gėles verysad.gif Pas mane , kai saulė šviečia, išdžiūsta maždaug kas savaitę, bet nepuolu iškarto laistyti, tai gaunasi kas 2 savaitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erika20 @ 2010 04 24, 07:01)
truputi pasikartosiu bet nesupratau. Ar phalaenopsius pasodintus su mikorize, niekad negalima poto tresti?

Kazkur skaiciau,kad galima,bet reikia nepersistengti,maziau tresti ir mazesniais kiekiais,ta prasme koncentracija.Nes kazkaip trasos suardo mikorize 4u.gif
Atsakyti