Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Bildukė @ 2010 04 22, 13:32)

Tačiau turiu klausimą apie Dendrobium - gavau ją dovanų ir noriu pasiteirauti, jinai plastikiniame, tačiau nepermatome vazone, ar taip turi būti? ir kaip sužinoti tada apie šaknų būklę?

taip taip turi būti, jie dažniausiai parduodami tokiuose vazonėliuose. O šaknų būklę galite patikrinti, ištraukę augalą iš vazonėlio ir pažiūrėti,jei turite įtarimų dėl šaknų.
Atsakyti
QUOTE(Bildukė @ 2010 04 22, 15:32)

Tačiau turiu klausimą apie Dendrobium - gavau ją dovanų ir noriu pasiteirauti, jinai plastikiniame, tačiau nepermatome vazone, ar taip turi būti? ir kaip sužinoti tada apie šaknų būklę?

Dendrobiui permatomo vazonėlio tikrai nereikia. Šaknų būklę patikrinsit tik ją persodindama. Pasitenkit subalansuoti laistymą ir viskas bus gerai. Aš pati laistytau (mirkau) kai vazonėlis būna ženkliai lengvesnis už ką tik pagirdytos gėlytės. Galima laikyti įkišta į vazono gilumą pagaliuką. Jei ištraukus jis dar drėgnokas-nelieti 4u.gif
Dendrobiai pakankamai lengvai pakelia ilgesni nepalaistymą. Geriau ilgiau nepalaistyti, nei perlaistyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2010 04 22, 14:21)
O soda netyčia nekietins vandens dar daugiau  g.gif

Variantas su užšaldymu geras, dar galima vandenį per naktį palaikyti su nenurūgštintomis durpėmis  mirksiukas.gif

dekui uz greita reagavima ,saldyto vandens turiu, toki pati geriu,bet apie gelytes net nepagalvojau...nu geras...taigi dekui dar syki
Atsakyti
ačiū už atsakymus, dabar aiškiau 4u.gif
Atsakyti

sveikutes, profes smile.gif nutiko keistas dalykas vienam mano feneliopsiui , tikslaiu jo vazonui- pradejo samanoti jis (zaliai), manau kad neperlaistau, nes auginu 5 juos ir visus ant tos pacios palanges , vienodai lieju, vienodi vazonai, auginu ir kitokiu orchideju ir viskas joms gerai, tik siai kazkas neaiskaus nutiko. saknys kaip ir nepuna, bent jau kiek matos tiek sveikos atrodo. gal kas zino kodel taip nutiko ir ka daryt? nes manau kad gali kas nors negero nutikt mano augaleliui blink.gif
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2010 04 22, 18:07)
sveikutes, profes smile.gif nutiko keistas dalykas vienam mano feneliopsiui , tikslaiu jo vazonui- pradejo samanoti jis (zaliai), manau kad neperlaistau, nes auginu 5 juos ir visus ant tos pacios palanges , vienodai lieju, vienodi vazonai, auginu ir kitokiu orchideju ir viskas joms gerai, tik siai kazkas neaiskaus nutiko. saknys kaip ir nepuna, bent jau kiek matos tiek sveikos atrodo. gal kas zino kodel taip nutiko ir ka daryt? nes manau kad gali kas nors negero nutikt mano augaleliui blink.gif

jetau padekit mane istiko tokia pat beda verysad.gif sunus numete orchideja as ja atgal ikisau ir va tau samanoja sad.gif
Atsakyti
arba persodinkit ir taip atsikratysit sąmanų, arba bandykit karštą dušą, jis padeda jas išplauti
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 22, 19:40)
arba persodinkit ir taip atsikratysit sąmanų, arba bandykit karštą dušą, jis padeda jas išplauti

aciu jum jetau taip gaila jos ir lapus leidzia ir va nauja saka su pumpurais isleido ir va tos samanos doh.gif pabanziau skaityti rusu kalba bet nieko nesuprantu blush2.gif gal galit pasakyt kaip darosi tas dusas bijau kazka negero padaryt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedruze: 23 balandžio 2010 - 07:58
QUOTE(giedruze @ 2010 04 23, 08:55)
gal galit pasakyt kaip darosi tas dusas bijau kazka negero padaryt unsure.gif

kokias 5 min iš dušo liejat orchidėją iš viršaus tokio karštumo vandeniu, kokį patį laisvai kenčiat; kadangi sakot, yra šaka su pumpurais, tai stenkites ant jos neužliet
Atsakyti
Na, ir vėl aš su klausimu, esu pasimetus, išsitraukiau falenopsį iš vazono, tai taip, yra papuvusių šaknų, bet pavyzdžiui šaknų dalys, esančios arčiau stiebo, yra geltonos, tačiau kietos... kiek radau info, tai jos tokios dėl saulės trūkumo, o ne besiruošiančios pūti? ar teisingai suprantu? nes mano gėlytė žydi, atrodo, viskas tinka, jei ne tos papuvusios šaknys, būčiau nejudinus...
Atsakyti
Laba diena
user posted image

Merginos, gal kas turit patirties ar esat mačiusios kaip auginami miniukai. Man tie mažiukai vazoniukai išsivarto , galvoju, kad susodinus į vieną indą būtų daug paprasčiau. Tik tada nebežinau ar į substratą sodinti, jie kiminuose auga. Jei į didelį vazoną , tai labai daug kiminų reikėtų prisipirkti ? Ir išvis ar gerai į vazoną, gal dideliam būtų per daug drėgmės ? ( Sodinant lauko augalus į vazonus negalima imti per didelio vazono dėl šaknų užmirkimo )

Ir dar niekaip nesusigaudau Vandutės priežiūroj. Auginu toj stiklinėj vazoj ir apipurškinėju akvariumo vandeniu. ( Gal negerai, gal uždaro vandens indus ? ) Pirkau prieš metus nukainuotą, tai ji tokia pati ir stovi. Leidžia vieną lapelį ir šiek tiek paaugo šaknytės.

Būčiau labai dėkinga jei kas pasidalintų mintimis.
Atsakyti
QUOTE(Bildukė @ 2010 04 23, 12:18)
Na, ir vėl aš su klausimu, esu pasimetus, išsitraukiau falenopsį iš vazono, tai taip, yra papuvusių šaknų, bet pavyzdžiui šaknų dalys, esančios arčiau stiebo, yra geltonos, tačiau kietos... kiek radau info, tai jos tokios dėl saulės trūkumo, o ne besiruošiančios pūti? ar teisingai suprantu? nes mano gėlytė žydi, atrodo, viskas tinka, jei ne tos papuvusios šaknys, būčiau nejudinus...

viskas gerai toms saknytes, nukirpkit iki tos vietos kur jau standzios saknys ir viskas wink.gif
Atsakyti