Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Erika20 @ 2010 04 21, 21:51)
Kazkaip neteko pastebeti tokio dalyko, bet ar sausa phalaenopsio saknis gali rauksletis, susitraukti ir idubti, o paliejus vel issipusti, pastoreti?  rolleyes.gif

Gali, bent jau pas mano orchidejas taip buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 04 20, 07:43)
kadangi jis gyvena pas mane darbe, tai nieko ypatingo jam nedarau, stovi ant šiaurinės palangės, laistau merkiant kas 1,5-2 sav, netręšiau nei karto...

Ačiū 4u.gif O jei lapai gelsta, čia natūralu ar kas nors ne taip? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(saidutea @ 2010 04 20, 09:41)
Adelle, reikia atsižvelgti į augalą. ar jis ilsisi, ar žydi, ar augina naujus auginius. Kai ilsisi reikia atitinkamai sumažint laistymą, kai augina auginius reikia lieti gausiau ir taip pat tręšti mirksiukas.gif  4u.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 04 22, 00:06)
Ačiū  4u.gif O jei lapai gelsta, čia natūralu ar kas nors ne taip?  4u.gif

kiek pastebėjau, lapus dendrobis labai mėgsta mest, bet meta šiaip nuo senų auginių, vat jei mestų nuo naujų, manau, reikėtų susirūpint smile.gif
Atsakyti
info apie chemiją smile.gif gerai būtų įdėti į pirmą puslapį
Atsakyti
QUOTE(raganiuke52 @ 2010 04 21, 21:12)
sveikos merginos, na as cia tokia laisva skaitytoja truputeli ligonis  biggrin.gif . Labai prasau patarimo. Mano vaikas jau antra kart tos pacios mano varkses orches ziebkoti nulauzia( dar karta taip padarys sakiau nagus nudauzysiu) biggrin.gif. Vargsele tik pradeda jau leist ziedelius. Kazin 3 kart prazys. Dieve taip laukiiu ziedas tai zinokit neraaaalus. Labai aciuks uz patarima ir pasidalinima savo patirtimi. Ir atsiprasau jei kartais cia as ikisiu savo liezuveli.  lotuliukas.gif

Jei ant nulaužto žiedkočio nėra "gyvų" akučių, tai vertėtų jį nukirpti.
Mano vienam phalaenopsiui buvo taip nutikę (katinėlis nugraužė verysad.gif ). Tai jau kuris laikas stagnuoja-nieko nenori augintis. Bet, manau, čia tik kantrybės ir geros priežiūros reikia. Viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
As siandien ryte ismasciau - jei substrato su mikorize negalima tresti, tai tada galima orchidejas nuliet po dusu, o tresti per lapus. Nors noreciau aptikt rasytines info, kad su mikorize negalima tresti. Gal kaip tik tas "grybas" isbujotu biggrin.gif
Atsakyti
Pasigirsiu tuo nauju specialiu vazonu orchidėjoms (buvau rašius, kad dovanų gavau). Gėlytei tai jame labai patinka, lapai sustandėjo, šaknys auga, net naujas lapelis išlindo, tik žiedkočio nesimato schmoll.gif jau pusantrų metų nesimato. turbūt beliks vasarą laukan nešt, kad susimiltų žydėt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 04 22, 12:35)
As siandien ryte ismasciau - jei substrato su mikorize negalima tresti, tai tada galima orchidejas nuliet po dusu, o tresti per lapus. Nors noreciau aptikt rasytines info, kad su mikorize negalima tresti. Gal kaip tik tas "grybas" isbujotu  biggrin.gif

O gal tiesiog mikorizės nedėti ir normaliai trešti biggrin.gif Man tai baisoka būtų dėl to grybo g.gif jauciu nežinociau kur grybas, kur pelesys, kur dar koks velnias..gal vakcina geriau g.gif Ir kam apskritai tresti..va cia info, užtektinai ji duoda augalui mirksiukas.gif http://www.zielonydo...ID=8&jezykID=15 ir cia dar labai idomus straipsnis, raso, kad geriau mikorizes nieko nera biggrin.gif http://www.gardenia..../pochva_006.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lika: 22 balandžio 2010 - 12:58
sveikutes jus man pasakykit kaip suminkstint vandeni,nors ji ir virinta naudoju,bet vistiek lieka per kietas gal truputi sodos...?ir ar nepakenks orchidejom?
Atsakyti
QUOTE(Nokyte @ 2010 04 22, 13:54)
sveikutes jus man pasakykit kaip suminkstint vandeni,nors ji ir virinta naudoju,bet vistiek lieka per kietas gal truputi sodos...?ir ar nepakenks orchidejom?

bandyk užšaldyt ir atšilusiu laistyti
Atsakyti
QUOTE(Nokyte @ 2010 04 22, 13:54)

O soda netyčia nekietins vandens dar daugiau g.gif

Variantas su užšaldymu geras, dar galima vandenį per naktį palaikyti su nenurūgštintomis durpėmis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, orchidėjų augintojos 4u.gif
Nesu joks šių gražuolių "specas" ir viso labo jų turiu dvi... Viena jų phalaenopsis, atrodė, viskas tinka jai, sau žiedus tik krauna, bet štai pastebėjau, kad parudavusios, papuvusios šaknys, tai persodinsiu pagal rastas rekomendacijas bei pašalinsiu papuvusias šaknis...

Tačiau turiu klausimą apie Dendrobium - gavau ją dovanų ir noriu pasiteirauti, jinai plastikiniame, tačiau nepermatome vazone, ar taip turi būti? ir kaip sužinoti tada apie šaknų būklę?
Atsakyti